ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Επέκταση της σύμβασης - Ο δήμος έχει κάνει καμία κίνηση; Η μόνιμη επιτροπή; Αλλάζουν μονομερώς την σύμβαση....ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Ανάμεσα στους πρώτους στόχους των αποκρατικοποιή­σεων βρίσκεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από την επέκταση της σύμβασης, η κυβέρνηση υπολο­γίζει έσοδα 200-300 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αναμένεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση μέχρι του 21% από το συνολικά 55% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέ­χει το ελληνικό Δημόσιο.
Ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ήδη εκδηλώνει η Fraport, στην οποία ανήκει η εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Τα πράγματα όμως πήραν άλλη τρο­πή, όταν την περασμένη εβδομάδα η Hoctief ανακοί­νωσε την πρόθεσή της να αποεπενδύσει από διάφορες διεθνείς δραστηριότητές της, αποχωρώντας και από το «Ελ. Βενιζέλος».
Σημειώνεται ότι η αποχώρηση δεν θα είναι ολοκληρωτική, καθώς η σχετική πρόθεση αφορά μόνο το ποσοστό της Hochtief Airport (26,7%). Και στην περίπτωση αυτή στην κυβέρνηση υπολογίζουν στο ενδι­αφέρον της Fraport, ενώ στους υποψήφιους αγοραστές της Hochtief Airport και των συμμετοχών της περιλαμ­βάνονται ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci, η Global Infrastructure Partners και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.Το 2010 το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέγραψε υποχώρηση των μεγεθών του, καθώς τα λει­τουργικά έσοδα ανήλθαν στα 356 εκατ. ευρώ, έναντι 457 εκατ. το 2009.
Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθη­καν στα 96 εκατ., έναντι 181 εκατ. το 2009. Σήμερα στον ΔΑΑ το Δημόσιο κατέχει 55%, 40% η Hochtief, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου.

3 σχόλια:

  1. Εκείνη η επείγουσα ανάθεση για τη σύμβαση του αεροδρομίου τι γίνεται;
    Συμπολίτευση,αντιπολίτευση,φορείς,νομικοί,
    Τέτοια ανεπάρκεια είναι αδιανόητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκρα του τάφου σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού η σύμβαση ήταν "αποικιοκρατική" και δεν μπορούσε να αλλάξει ώστε να προβλεφθούν αντισταθμιστικά. Και οι πορείες των αεροπλάνων για να μην ενοχλούν την ΛΟΥΤΣΑ δεν μπορούσαν να αλλάξουν γιατί η σύμβαση δεν επιτρέπει να μειωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Αεροδρομίου. Τώρα που αλλάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας