ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Να θυμηθούμε παλαιότερα άρθρα μπας και "ξυπνήσει" ο Δήμαρχος - Δείτε τι προβλέπει η "Κ.Υ.Α. Οικ. 5673/400/5.3.1997 (ΦΕΚ 192 /Β'/14.3.1997)" για τους αστικούς βιολογικούς καθαρισμούς.



Η ΚΥΑ το λέει ξεκάθαρα. Mε την πρώτη βροχούλα όλα τα απόβλητα και τα σκ..τα της ανατολικής αττικής, θα καταλήγουν στην θάλασσά μας χωρίς καμία επεξεργασία. Εμείς μπορεί να λαϊκίζουμε και να φωνασκούμε κατά τον Δήμαρχο, αλλά επίσης επισημαίνουμε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα θα παρουσιάζονται από τις καλοκαιρινές μπόρες, όπου για μέρες η θάλασσα θα ξεβράζει στην παραλία μας αντικείμενα όπως στις φωτογραφίες ...(Θερμαϊκός)

Δείτε το σχετικό άρθρο της ΚΥΑ:

"5.   Οι ακραίες τιμές για την ποιότητα των εν λόγω λυμάτων δεν  λαμβάνονται υπόψη, εφόσον οφείλονται σε ασυνήθεις καταστάσεις όπως π.χ. νεροποντή.
(1)  Δεδομένου ότι στην πράξη, είναι αδύνατο να κατασκευασθούν δίκτυα και σταθμοί επεξεργασίας ούτως ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία όλων των λυμάτων υπό καταστάσεις όπως ασυνήθεις ισχυρές βροχοπτώσεις οι αρμόδιες αρχές αποφασίζουν τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ρύπανσης από υπερχειλίσεις υδάτων λόγω νεροποντής. Τα μέτρα αυτά      μπορούν να βασίζονται στο βαθμό αραίωσης, στη χωρητικότητα των σχετικών αποδεκτών σε σχέση με τη ροή κατά την εποχή ξηρασίας ή σε ορισμένο ετήσιο βαθμό υπερχειλίσεων."

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω ακόμη καταλάβει. Εφόσον τα πράγματα ενδέχεται να είναι καταστροφικά για τις ακτές μας, τι πρέπει λοιπόν εμείς ως δημότες να κάνουμε για να μη συμβεί αυτό; Δεν μπορεί η δημοτική Αρχή να βρει την πιο οικολογική λύση; Υπάρχουν συμφέροντα που εξυπηρετούν; Αν είναι έτσι είναι αδιανόητο να περάσει έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη μεθοδεύουν εδώ και χρόνια την καταστροφή της περιοχής μας. Απόδειξη η μεγάλη κατάτμηση, η παντελή έλλειψη ελέγχου των αυθαιρεσιών, καμία αναπτυξιακή πολιτική. Kαλείται λοιπόν η περιοχή μας, με την μεθόδευση κάποιων ταϊσμένων «τσιφλικάδων», να πληρώσει το τίμημα της ανάπτυξης των υπόλοιπων Μεσογείων. Να γίνουμε λοιπόν η χαβούζα των Μεσογείων; Να γίνουμε απαντούν οι ταϊσμένοι, αρκεί «να μας τα χώσουν». Βρε δε ντρέπεστε….?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό φυσικά και δεν θα περάσει,θα οργανωθούμε και θα ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας