ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

“Summer glass” στο Πόρτο Ράφτη από 10 έως 20 Ιουνίου

Το Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών ΑΠΟΨΗ διοργανώνει την πρώτη έκθεση γυαλιού για το φετινό καλοκαίρι στο KAZBA cafe, στην παραλία του Πόρτο Ράφτη. Η έκθεση με την ονομασία “Summer glass” θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 και θα διαρκέσει δέκα μέρες με έργα των εικαστικών γυαλιού Χρήστου-Μιχαήλ ΠαΠανδρόπουλου και Βαγγέλη Μιχάλη. Οι επισκέπτες του KAZBA cafe θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εικαστικό αποτέλεσμα της ανακύκλωσης του γυαλιού, να πληροφορηθούν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες για τους τρόπους αξιοποίησης του, τις εικαστικές και τις αρχιτεκτονικές εφαρμογές του, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, αλλά και την μαγεία των τρόπων επεξεργασίας του γυαλιού.
Η έκθεση “Summer Glass” εντάσσεται στη νέα δράση του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών ΑΠΟΨΗ “Seasons Glass”, η οποία έρχεται να δημιουργήσει εκθέσεις γυαλιού σε δημόσιους χώρους. Η δράση SEASONS GLASS έχει ως στόχο να φέρει στην επιφάνεια την τέχνη του γυαλιού, να προβάλλει μέσα από δημόσιους πλέον χώρους, σε όλη την Ελλάδα, καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν υιοθετήσει το υλικό αυτό ως μέσω έκφρασής τους αλλά και να πληροφορήσει το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση του βιομηχανικού γυαλιού.
Το Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών "ΑΠΟΨΗ" από την ίδρυσή του, 1983, στόχο έχει την προάσπιση, προβολή και προώθηση νέων καλλιτεχνών, νέων μέσων έκφρασης αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Από το 2004 σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης που αφορούν την διαχείριση και ανακύκλωση του βιομηχανικού γυαλιού.
Mesogianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας