ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ο ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ 23/07/2011. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ” 23/7 – 24/07.

Βρήκαμε τυχαία την αφήσα για την βραδιά με τον αξιόλογο τραγουδιστή αναρτημένη στο γνωστό "πρόσωπο-δίκτυο" (και όχι από επίσημο φορέα του Δήμου αλλά από κάποιον που απλά ενδιαφέρεται για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου) καθώς και ακόμα μία ανακοίνωση, για ένα 2ήμερο διεξαγωγής εκδηλώσεων 23/07 - 24/07 τα "Βραυρώνια". Όμως δεν γνωρίζουμε εάν την οργανώνει ο Δήμος και κατά συνέπεια ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ» όπως συμβαίνει στην περίπτωση της βραδιάς με τον Ορφέα Περίδη.  Σας παραθέτουμε και άλλη μία αναρτηση αυτούσια από  άλλο site και συγκεκριμένα στο newspot.gr για τον εορτασμό των “ΒΡΑΥΡΩΝΙΩΝ”:

ΣΤΙΣ 23-7 19:00, ΣΤΗΝ ΒΡΑΥΡΩΝΑ ΓΙΑ 5η ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΡΩΜΕΝΟ "ΑΦΗΣ ΦΛΟΓΑΣ", ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΑΥΡΟΠΟΛΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΠΟΜΠΗ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΗΦΟΡΩΝ.

ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ¨ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ....
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΣΤΙΣ 24-7 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MARE NOSTRUM ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΟΣ.”

Κατά τη γνώμη μας, τα "Βραυρώνια" αποτελούν ίσως ένα από τα πιο ουσιαστικά κομμάτια πολιτισμού και ιστορίας του τόπου μας. Της ιστορίας,  που οι ρίζες της φθάνουν περίπου στον 8ο αιώνα π.Χ. και είναι άρικτα συνδεδεμένη με το όνομα της πόλης καθώς και με την γεωγραφική θέση.
Προβληματιζόμαστε οστόσο, για πιο λόγο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Δήμο? Από τον ίδιο τον Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος όπως είχε κάνει με άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ( Αγίου Πέτρου, Λέσχη κινιματογράφου κ.α.). Ειδικά στην πρώτη περίπτωση αναφέρεται ως διοργανωτής (εμείς τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόμαστε από την αφίσα που παραθέτουμε).  Δε μπορούμε να καταλάβουμε για πιό λόγο αυτή η μυστικοπάθεια. Ποιός διοργανώνει τα “Βραυρώνια” τελικά? Πραγματικά ελπίζουμε να κάνουμε εμείς λάθος σχετικα με την μυστικοπάθεια και να μην συμβαίνει αυτό για να λάβει “κάποιος” τα εύσημα. Τα συμπεράσματα…για εσάς.

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΦΕΚ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ΟΜΟΣΠΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βραυρώνεια είναι υπό την αιγίδα του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος "ο Ξενοφών". Λόγω των ανύπαρκτων οικονομικών πόρων του Οργανισμού γίνεται αυτή η συνεργασία. Όταν λέτε ότι βρήκατε τυχαία την αφίσα, τι εννοείτε ακριβώς;;;;; Γιατί υπάρχει σε όλους τους δρόμους της περιοχής... Ακόμα, διαφήμιση παίζει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "μελωδία" και "δευτερο πρόγραμμα". Η διοργάνωση, οι ιδέες και το πρόγραμμα για τα Βραυρώνεια, αφορά την ομοσπονδία. Για να μην γινόταν αυτός ο θεσμός από την ομοσπονδία και όχι από τον Οργανισμό ή τον Δήμο, μπήκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 17 Ιουλίου που είδαμε εμείς την αφίσα, δεν την είχαμε δει κάπου αλλού αναρτημένη. Και κυρίως έως και τώρα δεν έχει αναρτηθεί καν στην επίσημη σελίδα του Δήμου το www.spata.gr Επικοινωνήσαμε και με αιρετούς για το αν γνώριζαν κάτι και κανεις (από όσους επικοινωνήσαμε έως την Κυριακή) δεν είχε ενημερωθεί. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο λοιπόν γραπσαμε τη λέξη "τυχαία". Όχι για να επιπλήξουμε την Δημοτική Αρχή ή τον Πολιτιστικό Οργανισμό. Θεωρούμε πως ο κατ΄εξχήν αρμόδιος έπρεπε πρώτα από όλα να φροντισει να ενημερώσει το site του Δήμου το οποίο πιστοποιεί (ουσιαστηκά) και ότι ισχύει. Αφού κάνετε αυτές τις καλές προσπάθειες καλό είναι να τις προβάλετε κιόλας.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας