ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ!!! ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΙΜΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Α Ι Τ Η Σ Η  ΓΙΑ
Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος
Αξιότιμε κ. Επιθεωρητά
Με την παρούσα αίτησή μου, ζητώ τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του νέου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος που αποτελεί προϊόν συνένωσης των πρώην Δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 ( Καλλικράτης ). Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε πράξεις των δύο πρώην Δήμων κατά τις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους, διότι κατά τη γνώμη μου οι πράξεις τους δημιούργησαν οικονομική ζημία και οικονομικό έλλειμμα στον νεοσύστατο Δήμο και δεν συνάδουν με την ορθή διοίκηση και διαχείριση ενός Δημόσιου Οργανισμού. Αναλυτικά:
1.   Στο έγγραφο παράδοσης και παραλαβής με αριθ. πρωτ. 245/11-1-2011 οικονομικών λογαριασμών, μεταξύ του πρώην Δήμου Αρτέμιδος και του νέου Δήμου, αναφέρεται ποσό 277.901,03 € το οποίο κατασχέθηκε από τους λογαριασμούς του πρώην Δήμου Αρτέμιδος από ιδιώτες, σύμφωνα με διαταγές πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ζητώ την διερεύνηση τυχόν ευθυνών που κατά τη γνώμη μου υπάρχουν, για τις ενέργειες που δεν έκαναν ως όφειλαν, οι τέως διοικούντες τον Δήμο, Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλτιπαρμάκης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δαρβής  Μπαχζάτ, Λιανός Κωνσταντίνος και Κουλοχέρης Γεώργιος.  Οι ανωτέρω δεν άσκησαν ως όφειλαν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα κατά των πράξεων κατάσχεσης, για την αποφυγή της οικονομικής ζημίας που υπέστη ο Δήμος.
2.  Σε διάφορες συνεδριάσεις του Δ.Σ. (σχετ. 1,2,3,4) κατατέθηκαν  από τον Αντιδήμαρχο   κ. Χ. Μάρκου και από άλλους Δ. Συμβούλους ,διάφορες καταγγελίες ,για κακοδιαχείριση , εικονικά τιμολόγια , «φευγάτα» χρήματα από τα ταμεία , των πρώην Δήμων , κ.λ.π. .               
3. Με αφορμή συζήτηση που διεξήχθη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, σχετικά με προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων οι αποφάσεις των πρώην Δήμων που καθόριζαν τα ανταποδοτικά τέλη της ύδρευσης μεταξύ Δήμων και δημοτών. Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι τα ανταποδοτικά τέλη του τέως Δήμου Σπάτων είχαν καθοριστεί με την αριθ. 208/2004 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων και ήταν κατά το πλείστον χαμηλότερα από την τιμή αγοράς από την ΕΥΔΑΠ. Επειδή διετέλεσα και εγώ Δήμαρχος, γνωρίζω πολύ καλά ότι τα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλει ο Δήμος στους δημότες του, πρέπει υποχρεωτικά  να καλύπτουν ΟΛΕΣ τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες. Στην προκειμένη περίπτωση τα επιβληθέντα ανταποδοτικά τέλη δεν κάλυπταν ούτε το προϊόν δηλ. το νερό που αγόραζε και διένειμε στους δημότες ο Δήμος, από την ΕΥΔΑΠ. Έτσι εξηγείται και το χρέος του τέως Δήμου Σπάτων προς την ΕΥΔΑΠ που ανέρχεται περίπου στο 1.800.000 € και μεταφέρθηκε ως χρέος στον νέο Δήμο. Θεωρώ ότι οι διοικούντες με τις παραλείψεις τους ζημίωσαν οικονομικά τον νεοσύστατο Δήμο ο οποίος ως γνωστό τέθηκε υπό οικονομική επιτήρηση .
Παρακαλώ λοιπόν να επιληφθεί η υπηρεσία σας, διεξάγοντας διεξοδικό οικονομικό έλεγχο για την διαφάνεια και πιστή εφαρμογή των νόμων και διατάξεων προς όφελος του Δήμου και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.
Είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερα στοιχεία και να σας αναπτύξω τις απόψεις μου.    

3 σχόλια:

  1. Επειδή πολλοί με ρωτούν τον λόγο που με οδήγησε σε αυτήν την καταγγελία, έχω να πω τα εξής:
    Από την πρώτη στιγμή είχαμε συζητήσει και είχαμε πει, όλοι στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα πρέπει προτού προχωρήσουν οι διαδικασίες συνένωσης του δήμου να γίνει έλεγχος για τα χρέη των πρώην δήμων και πως αυτά προέκυψαν.
    Εγώ προσωπικά είχα τονίσει επανειλημμένα ότι αυτή είναι η θέση μου και δεν δέχομαι να αφήσω σκιές σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Ζήτησα έλεγχο αναδρομικά από το 2003, παρά του ότι το 2006 παρέδωσα την διοίκηση του δήμου στον Αλτιπαρμάκη με έλεγχο της χρήσης από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. (Δείτε παλαιότερη ανάρτηση: http://spata-artemida.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html )
    Όμως ο καιρός περνούσε και παρά τις συνεχείς επιβεβαιώσεις των αντιδημάρχων ότι αυτό θα γίνει, ουδέποτε έκαναν τέτοια κίνηση.
    Στις 08/06/2011 πήρα την απόφαση να κάνω αυτήν την καταγγελία, ελπίζοντας να ανοίξει το θέμα και να μάθουμε επιτέλους όλη την αλήθεια, από επίσημα χείλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ... ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΧΑΪΒΑΝΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτελους και ενα φως στο τουνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας