ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ1

Τη νίκη που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στη δεύτερη φάση και πιο κοντά στο στόχο της πρωτιάς στον τρίτο όμιλο, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις των Σκοπιανών, θέλει απόψε (18:00, ΕΤ1) η Εθνική κόντρα στην ΠΓΔΜ.

Αποστολή στο Αλίτους, Χρήστος Ρομπόλης
Η Εθνική απόλαυσε το χθεσινό ρεπό με την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που της δίνουν οι δύο νίκες απέναντι σε Βοσνία και Φινλανδία, αλλά και με επίγνωση πως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί ούτε καν ο στόχος της πρόκρισης στη δεύτερη φάση, αλλά και πως τα περιθώρια βελτίωσης στη δική της απόδοση είναι μεγάλα. Οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί, αφού ο αντίπαλος μπορεί να είναι θεωρητικά υποδεέστερος, αλλά το παιχνίδι κρύβει παγίδες και η Ελλάδα δεν θέλει να την πατήσει όπως η Κροατία το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ηλίας Ζούρος και οι διεθνείς γνωρίζουν καλά πως δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις προκλήσεις των Σκοπιανών. Το κλίμα που θα αντιμετωπίσουν από τους περίπου 70 οπαδούς της ΠΓΔΜ θα είναι σίγουρα εχθρικό και με στόχο να αποσυντονίσει την ελληνική ομάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πέρα από τη μελέτη πάνω στον αντίπαλο τονίζει διαρκώς στους παίκτες του πως θα πρέπει να κρατήσουν τις απαντήσεις τους για το παρκέ και να μην ασχοληθούν με την εξέδρα. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητοι εξ αυτών Θεσσαλονικείς, Ζήσης, Βασιλειάδης και Σλούκας. Σε αγωνιστικό επίπεδο, το ελληνικό σκάουτινγκ έχει επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση των ΜακΚάλεμπ και Ιλιέφσκι, που αποτελούν αντίστοιχα τα πόδια και το μυαλό των αντιπάλων, αλλά και στη φθορά των υπολοίπων ατού των Σκοπιανών, που στηρίζονται σε 7-8 και υστερούν σε βάθος πάγκου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει δράση μόνο στον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο, αφού είναι η σειρά των δύο πρώτων να πάρουν ρεπό. Για το γκρουπ του Αλίτους, πέραν του αγώνα της Ελλάδας με τα Σκόπια το μενού περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Φινλανδία-Βοσνία (15:30) και Κροατία-Μαυροβούνιο (21:00). Στον όμιλο του Κλαϊπέντα, θα γίνουν τα ματς Ουκρανία-Βουλγαρία (15:30), Σλοβενία-Γεωργία (18:00) και Ρωσία-Βέλγιο (21:00).

Μία και... καλή

Αντίστοιχα προκλητική συμπεριφορά με τη φετινή είχαν οι Σκοπιανοί στη μοναδική προηγούμενη φορά που έχουν τεθεί αντιμέτωποι με την Ελλάδα, στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2009. Τότε (στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009) είχαν πάρει... πληρωμένη απάντηση μέσα στο παρκέ, καθώς η Εθνική είχε επικρατήσει άνετα με 86-54. Τους πόντους της ελληνικής ομάδας είχαν πετύχει οι: Σπανούλης 17, Μπουρούσης 11, Σχορτσανίτης 11, Περπέρογλου 10, Ζήσης 8, Πρίντεζης 6, Κουφός 6, Καλαμπόκης 5, Γλυνιαδάκης 5, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3, Φώτσης.


πηγη: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας