ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πόσα αποχετευτικά δίκτυα, πόσα σχολεία και πόσα έργα υποδομής θα κάναμε με αυτά τα 14 εκατομμύρια…

14 Εκατομμύρια Ευρώ θα κοστίσει στον δήμο η ιστορία με τους μυκηναϊκούς τάφους. Η υπόθεση αφήνει οσμές σκανδάλου ολκής. Μαφιόζικες διαδικασίες και μεθοδεύσεις, για μία περιοχή η οποία δεν έπρεπε ποτέ να μπει εντός σχεδίου, καθώς είναι γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια ότι αποτελεί αρχαιολογικό χώρο.
Μία περιοχή 20 στρεμμάτων η οποία ήταν χωράφια, χωρίς κατοικίες , και στην οποία με έναν κασμά μπορεί οποιοσδήποτε να ανασύρει αρχαία, καθώς βρίσκονται σε μικρό βάθος από την επιφάνεια.
Παντού στην Ελλάδα τέτοιες περιοχές δεν μπαίνουν εντός σχεδίου, παρά δεσμεύονται από την αρχαιολογία και όταν η περιοχή εξερευνηθεί και εφόσον εξεταστούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, τότε αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες όσων ακινήτων χαρακτηριστούν ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα επιστρέφονται  στους ιδιοκτήτες τους.
Η συγκεκριμένη περιοχή λοιπόν δεν έπρεπε να έχει μπει ποτέ εντός σχεδίου, παρόλα αυτά μπήκε. Προφανώς θα σκέφτηκαν τότε οι αρμόδιοι ότι έτσι δίνουν ένα μπόνους στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ώστε να αποζημιωθούν με μεγαλύτερα ποσά από την αρχαιολογία.  
Κάπου εκεί ξεκινάει η δεύτερη πράξη του δράματος, όχι μόνο η περιοχή μπήκε εντός σχεδίου αλλά χαρακτηρίστηκε και κοινόχρηστος χώρος. Αυτός ο χαρακτηρισμός ξεκίνησε την μεγάλη ζημιά καθώς σημαίνει ότι πρέπει, ο δήμος να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Έτσι μία έκταση 20 στρεμμάτων, ευτελούς αξίας, με αρχαιολογικά ευρήματα που απαγόρευαν οποιαδήποτε εκμετάλλευση, έκδοση αδειών κ.λ.π., έγινε ξαφνικά μία έκταση «φιλέτο». Ένα φιλέτο όμως που θα το γευτούν μόνο όσοι είναι απoζημιούμενοι. Μόνο;
Η υπόθεση λοιπόν αφορά ένα διαρκές σκάνδαλο, αλλά σήμερα με μια σειρά δικαστικών αποφάσεων ο δήμος καλείται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων με 14 εκατομμύρια ευρώ.
14 εκατομμύρια που θα βγουν από τις τσέπες των υπόλοιπων δημοτών … του ενιαίου πια δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
Το αποκορύφωμα της υπόθεσης αυτής ήρθε με την από 29/10/2010 απόφαση του εφετείου Αθηνών.
Τα εγκλήματα πολλά και διαδοχικά.
 Όχι μόνο δέχτηκε ο δήμος την συνεκδίκαση αίτησης  αποζημίωσης οικοπεδούχου  με αντίστοιχη  αίτηση του δήμου για μείωση της τιμής μονάδος αποζημίωσης, παγιώνοντας έτσι την τιμή αποζημίωσης σε όλες τις αιτήσεις από εδώ και μπρος.
Όχι μόνο έχασε το εφετείο δεχόμενος να γραφτεί στην απόφαση ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι «παραθαλάσσια».
Αλλά ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος άφησε να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία άσκησης αίτησης οριστικού προσδιορισμού της αποζημίωσης,  μετά την από 12/01/2011 επίδοση της.

Η παραπάνω ενέργεια είναι ποινικά κολάσιμη καθώς ο Δήμος επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο και αρκεί μία αγωγή ενός δημότη για να στείλει στην φυλακή τους υπεύθυνους.
Ο κ. Γ. Κασίμης ξεκίνησε με την καταγγελία στον εισαγγελέα. Όσοι δεν έχουν σχολεία; Κοινωνική μέριμνα; Όσοι πληρώνουν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ; Τι θα κάνουν;
Μήπως γι αυτό είναι τέτοια η λύσσα της Δημοτικής Αρχής να προωθήσει το ΚΕΛ Β. Μεσογείων; Μήπως κάπως έτσι σκέφτονται να ρεφάρουν το ποσό και να μην το μετακυλήσουν στους δημότες;

Δείτε την απόφαση σκάνδαλο:




















13 σχόλια:

  1. Δεν πρόκειται να κλείσει αυτή η υπόθεση αν δεν ξεκαθαρίσει τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί είδους αντιπολίτευση είναι αυτή; Κρίμα. Αν έχει γίνει κάτι να πάει στον Εισαγγελέα. Εδώ υπάρχουν ιδιοκτησίες στην καλύτερη περιοχή των Σπάτων και τις έχουνε δεσμεύσει πάρα πολλά χρόνια, στην αρχή η αρχαιολογική υπηρεσία, μετά ο Δήμος και το απότέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι ούτε αποζημιωθήκανε ούτε τους δίνουν αλλού οικόπεδα, τίποτα. Κάποιοι τα έχουν κληρονομιά, άλλοι τα έχουν αγοράσει.
    Τί ζητάει ο Κασίμης, να καταργήσει το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις, επειδή σε ΜΙΑ από τις πολλές αποφάσεις μπήκε από λάθος (το πιθανότερο) μια άσχετη φράση;
    Το ξέρετε ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για αποζημίωση είναι από 330 μέχρι 430 περίπου ευρώ το μέτρο, όταν την εποχή που γινόντουσαν τα δικαστήρια η αξία ήταν 600 ευρώ τουλάχιστον;
    Για τους ανθρώπους που ακόμα περιμένουν αποζημίωση τί έχει να πεί; Θα του άρεσε να του δεσμεύσουν την ιδιοκτησία και να μην του δώσουν τίποτα; Αν θέλει να κάνει δωρεές να τις κάνει από τη δική του περιουσία, όχι από των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σκάνδαλο τον μυκηναϊκών τάφων δεν έχει να κάνει με τα υπόλοιπα Σπάτα. Είμαστε τόσα χρόνια κάτοικοι και ξέρουμε. Να πάνε μέσα όσοι έχουν ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΣΜΕΒΩ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΒΓΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιά μικρή διόρθωση. Οι αποζημιώσεις σήμερα έχουν φθάσει στο ύψος των 17,8 εκατομμυρίων. Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 24 εκατ. Αν υπολογίσουμε και τις αποζημιώσεις για το ρέμα της Πετρέζας αισίως το μέγεθος των αποζημειώσεων ξεπερνά τα 27 εκατ.
    Δυστυχώς, η συνένωση, με τον δήθεν "νοικοκυρεμένο Δήμο" θα αφαιρέσει κάθε είδους ελπίδα ανάπτυξης και στην ήδη καταταλαιπωριμένη Αρτέμιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα αυτά είναι ανεύθυνα, για λαϊκή κατανάλωση...Κάποιοι προσπαθούν να πολώσουν την κατάσταση μεταξύ Σπάτων και Αρτέμιδος πάλι.. Ας το καταλάβουμε, ένας Δήμος είμαστε και έχουμε όλοι κοινά συμφέροντα. Αν αρχίσουμε να λέμε ποιά πόλη είναι καλύτερη, αλοίμονό μας..
    Αντί για τα μπλα-μπλά με τις δικαστικές αποφάσεις (που είναι και τελεσίδικες) και τα περί τόσων και τόσων εκατομμυρίων, δήθεν σκανδάλων (που δεν και να διασταυρώσουμε την αλήθεια σε τόσο περίπλοκα νομικά θέματα), δεν είναι καλύτερα να ασχοληθούν με τις βαλτωμένες πράξεις εφαρμογής ή με τη μαφία της νύχτας, που βγάζει κάθε καλοκαίρι τα εκατομμύρια καταστρέφοντας τη ζωή μας και υποβαθμίζοντας την Αρτέμιδα;
    Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ότι εκεί είναι το "ζουμί". Άς ψάξουν λιγάκι τη "νύχτα" και θα μάθουν αμέσως ποιοι έχουν τις προσβάσεις και καραδοκούν με την πρώτη ευκαιρία...
    Ας προσέξουμε πολύ, κάποιοι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και εφαρμόζουν τη μέθοδο του "εγώ θα αμολήσω κάτι πυροτεχνήματα, πολλά θ' ακούσουν, λίγα θα καταλάβουν,λέγε-λέγε κάτι θα βγεί" κλπ.
    Λοιπόν αν υπάρχουν σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη, τώρα.
    Και πάμε παραπέρα, ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ + ΑΝΑΠΤΥΞΗ28 Νοεμβρίου 2011 στις 11:18 π.μ.

    Εμείς 11:06 συμφωνούμε στην τελευταία πρότασή σας.
    Και όχι, τουλάχιστον για εμάς, δεν είναι στόχος μας να πολώσουμε.
    Πρέπει όμως πλέον να βρεθούν όλοι εκεί που τους αξίζει.
    Ναι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, εάν όμως αυτοί πρέπει να γίνουν υπάρχουν ράμματα για την γούνα όλων.
    Δεν μπορούμε όμως να μην βγάζουμε στην επιφάνεια τέτοια θέματα που χρεώνουν εμάς και τα παιδιά μας με 10δες εκατομμύρια. Όσο και εάν ενοχλούν όσους έχουν συμφέροντα.
    Όταν κάποιος έχει ήθος, πρέπει να έχει σε όλα. Όπως δεν γίνεται ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον ήθος.
    Όλα στο φως λοιπόν…. ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι βέβαια τελεσίδικες, αλλά οι μούντζες και τα γιαούρτια πάνε κι έρχονται...και είναι και διαχρονικά

    ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΜΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμείς, που μας δέσμευσαν τις ιδιοκτησίες τόσα χρόνια και έχουμε γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, σε τί φταίμε; Ωρισμένοι από μας προτείναμε και τη λύση, αντί της αποζημίωσης, έστω, να μας δώσουν κάπου αλλού ιδιοκτησία και ο δήμος ισχυρίζεται ότι δεν έχει. Μήπως πρέπει και η αντιπολίτευση να βοηθήσει σε μια λύση;
    Είναι δυνατόν να μην έχει αλλού οικόπεδα ο Δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι δυνατον να εκτελεσθεί απόφαση που δέχεται ότι η Μυκηναικών Τάφων είναι 120 μέτρα από την θάλασσα,ανεξάρτητα αν καθορίζει δίκαιη τιμή ή όχι.Είναι σοβαρώτατο θέμα για κάθε εμπλεκόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποκλειστικό!!! Χωροθέτηση στα Σπάτα τουριστικής μαρίνας για σκάφη αναψυχής... τώρα που μας ήρθε η θάλασσα στο χωριό μας θα ξεκινήσουμε αντί για τρύγο το ψαροντούφεκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΜΟΔΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (... ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω έναν θείο που έχει και αυτός ένα κτήμα που όλοι το θεωρού χαμένο λόγο αρχαίων! Εάν κατάλαβα καλά άμα του το βάλουν στο σχέδιο και το χαρακτηρίσουνε κοινόχρηστο χώρο θα του το αποζημιώσει ο Δήμος! Είναι δηλαδή σαν να αγοράζει ο Δήμος ένα κτήμα που δεν θα αγόραζε κανένας άλλος στον κόσμο λόγο της εμπλοκής του με τα αρχαία! Το πιο δίκαιο νομίζω ότι είναι (βέβαια δεν ξέρω εάν γίνεται) να ακυρωθεί η ένταξη αυτής της περιοχής στο σχέδιο ή να αποχαρακτηριστεί η έκταση από την χρήση των κοινόχρηστων χώρων και να αποδοθούν τα κτήματα στους ιδιοκτήτες τους να τα κάνουν ότι θέλουν όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα!
    Οι ευθύνες στον Δήμο πρέπει να αναζητηθούν δεν φταίνε για όλα μόνο οι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας