ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Χρυσή Αυγή Ανατολικής Αττικής - Ένα δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο και η απάντηση

 Έγραψε η εφημερίδα «Δημότης» της Ανατολικής Αττικής για την παρουσία μελών μας στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στην Αρτέμιδα:
«Στο τέλος της παρέλασης, χάρις στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, αποφεύχθηκε σύρραξη. Αιτία, η συμμετοχή ομάδας μελών της «Χρυσής Αυγής¨στην παρέλαση. Συγκεκριμένα, περίπου είκοσι μέλη της προαναφερόμενης Οργάνωσης, παρέλασαν τελευταίοι. Λίγο πριν φτάσουν στην εξέδρα των επισήμων κάποιοι θέλησαν αποδοκιμάζοντάς τους, να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα να ανταλλαγούν… κοσμητικά επίθετα.
Η στήλη διερωτάται: Ήταν τόσο τραγικό ή πρωτόγνωρο να παρελάσουν κάποιοι συμπολίτες μας, με διαφορετικές ιδέες και θέσεις; Ή μήπως θα έχανε την ιστορική της σημασία η γιορτή, με τη συμμετοχή τους; Η ακόμη, θα καταλυότανε η Δημοκρατία, από τις γνωστές θέσεις της «Χρυσής Αυγής»; Τόση υποκρισία πια…
Πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω Οργάνωση δεν είχε δηλώσει επίσημα, στα αρμόδια όργανα τη συμμετοχή της στην παρέλαση. Πράγμα, που έκανε στην κατάθεση στεφάνων. Ουδείς αρνείται ότι ο τρόπος που κινήθκε ήταν αντιδημοκρατικός και ετσιθελικός. Όμως, η προσπάθεια εμπόδισης δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά; Ωστόσο, χρειάζεται μία απάντηση από τους υπευθύνους της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν δηλώσανε στον τελετάρχη την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην παρέλαση; Πάντως, μπροστά στα όσα έγιναν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το συμβάν στην Αρτέμιδα, ήταν…κώνωψ επί κέρατος βοός»
Αφού ζητήθηκε επίσημη απάντησή μας, το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία θεωρούμε πως η εν λόγω εφημερίδα θα δημοσιεύσει σύντομα:
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στην Αρτέμιδα
Προς τους συντελεστές και αναγνώστες της εφημερίδας “Δημότης”
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,
Με το παρόν δελτίο Τύπου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου 2011.
Καταρχάς επισημαίνουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο με αυτόνομη συμμετοχή σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο γενικός γραμματέας μας Νικόλαος Μιχαλολιάκος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με ποσοστό 5,3% και φυσικά η Χρυσή Αυγή θα λάβει μέρος και στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και αν πραγματοποιηθούν, με άμεσο στόχο την είσοδό της στο κοινοβούλιο. Επομένως ο χαρακτηρισμός «οργάνωση» (που θεωρούμε πως μεταχειριστήκατε λόγω ελλιπούς πληροφόρησης) ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια. 
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου μέλη και φίλοι του Κινήματος μας έχοντας ζητήσει και λάβει τη σχετική άδεια από τον Δήμο Αρτέμιδας - Σπάτων παρευρέθησαν στην πλατεία Αγίας Μαρίνας (ακριβώς κάτω από τα νέα μας γραφεία) και εκπρόσωπός μας κατέθεσε στεφάνι. Να σημειώσουμε εδώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν συμμετείχε στην τελετή αυτή, ενώ οι εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων αποδοκιμάστηκαν, σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια συντεταγμένα πορευθήκαμε στους κεντρικούς δρόμους της Αρτέμιδας για να ενημερώσουμε τον κόσμο που παρακολουθούσε την παρέλαση για τα νέα μας γραφεία και να διανείμουμε το έντυπο υλικό μας. Η υποδοχή του κοινού ήταν ενθουσιώδης και ουσιαστικά μας ώθησε να βαδίσουμε οργανωμένα στη λεωφόρο Αρτέμιδος μετά το τέλος της παρέλασης. Τονίζουμε το «…μετά το τέλος της παρέλασης», διότι στο άρθρο σας αναφέρετε επί λέξει ότι κινηθήκαμε με τρόπο αντιδημοκρατικό και ετσιθελικό. Όπως οι πάντες είδαν, τα μέλη μας ανέμεναν να ολοκληρωθεί η επίσημη τελετή και εν συνεχεία πορεύθηκαν ειρηνικά σε έναν κεντρικό δρόμο κρατώντας ελληνικές σημαίες. Από πότε Έλληνες πολίτες χρειάζονται ειδική άδεια για να πράξουν κάτι τέτοιο;
Φυσικά, η ομοιόμορφη εμφάνισή μας, οι ελληνικές σημαίες και το σύνθημα «ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ» ήταν αρκετά για να τονώσουν το εθνικό αίσθημα των συμπολιτών μας, οι οποίοι μας χειροκρότησαν. Οι επευφημίες σε κάποια σημεία ήταν ιδιαίτερα έντονες και αυτό αποδεικνύεται και από το τηλεοπτικό υλικό που επισυνάπτουμε και μπορεί ο καθένας να βρει στο διαδίκτυο. Στην εξέδρα των επισήμων (πού αλλού…;) ΜΟΝΟ 2 συγκεκριμένοι “κύριοι” από τον ίδιο ουσιαστικά πολιτικό χώρο άρχισαν να ωρύονται, να προκαλούν και να απαιτούν να… αποχωρήσουμε, κάτι που φυσικά δε συνέβη. Το συμβάν έληξε άδοξα για τους συγκεκριμένους, που γελοιοποιήθηκαν μπροστά σε πολύ κόσμο, ο οποίος μας καταχειροκρότησε!
Η ομάδα των μελών μας πορεύθηκε εν συνεχεία και σε άλλους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στα γραφεία μας, μπροστά στο Ηρώο των πεσόντων πολεμιστών, όπου ανανεώθηκε ο όρκος ότι ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία θα συνεχιστεί δυναμικά!
Κλείνοντας, καλούμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να επισκεφτεί τα νέα γραφεία μας στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα για να μας γνωρίσει πραγματικά και να δει την πραγματική εικόνα της Χρυσής Αυγής, μακριά από τη λάσπη και τα ψεύδη των κατευθυνόμενων μέσων ενημέρωσης του Συστήματος.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. επικοινωνίας :  6947285718

2 σχόλια:

  1. Ποιά άδεια ρε όργια πήρατε?
    Από ποιόν?
    Για πείτε μας να ξέρουμε (δηλαδή θέλουμε τον αριθμό του εγγράφου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εκδίδεται έγγραφο. Απλά δηλώνεις στην γραμματεία της εκδήλωσης ότι θα καταθέσεις στεφάνι. Αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε σύλλογος, κόμμα, σωματείο, οργανισμός κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής. Είμαι εντελώς αντίθετος, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα φίλε. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας