ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Παράνομες χρεώσεις στους λογαριασμούς του νερού για την περιοχή της Αρτέμιδος καταγγέλλει ο Δημοτικός Τοπικός Σύμβουλος Αρτέμιδος κ. Ν. Μάρκου.

Με την παρούσα καταγγελία, επιθυμώ να ενημερώσω τους δημότες για την απαράδεκτη ενέργεια των υπευθύνων του δήμου, να διπλοχρεώσουν παράνομα και αναιτιολόγητα,  τα ήδη ακριβά  σε σχέση με αυτά της δημοτικής κοινότητας  Σπάτων πάγια και όχι μόνο, που αφορούν στον λογαριασμό ύδρευσης της δημοτικής κοινότητας Αρτέμιδος. , που αφορούν στον λογαριασμό ύδρευσης της δημοτικής κοινότητας Αρτέμιδος.
Μετά από τις ερωτήσεις των δημοτών για την καθυστερημένη αποστολή των λογαριασμών νερού για το 2011 και την ανησυχία τους για τον τρόπο που θα κληθούν να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ενός έτους, ο δήμος αποφάσισε να στείλει τους πρώτους λογαριασμούς.
Ο λογαριασμός μου, ήρθε την Παρασκευή 02/12/2011 και αφορούσε το τελευταίο τετράμηνο του 2010!!!
Εκ πρώτης όψεως δεν μου προκάλεσε κάποια έκπληξη καθώς αφορούσε περίοδο μικρής κατανάλωσης. Αποφάσισα όμως να τον αντιπαραβάλω με τον προηγούμενο λογαριασμό για να βεβαιωθώ για τον ορθό υπολογισμό της κατανάλωσής μου.

Ενώ λοιπόν η κατανάλωση είναι σωστή και τιμολογημένη με τις τιμές που προβλέπονταν, κοιτώντας πιο προσεχτικά διαπίστωσα ότι η περίοδος κατανάλωσης που αναφέρεται, περιελάμβανε και περίοδο για την οποία είχα ήδη καταβάλει τα πάγια. Πρόκειται για μία περίοδο 45 ημερών από τις 120 του τετραμήνου. Αυτό σημαίνει ότι καλούμαι να ξαναπληρώσω 5,5 ευρώ. Δηλαδή 14 ευρώ αντί 9,5 στον τρέχον λογαριασμό. Εάν αυτό συμβαίνει π.χ. σε 5000 παροχές της πόλης μας, τότε μιλάμε για ποσό της τάξεως των 26 χιλιάδων ευρώ. Ποιός έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί αυτό το ποσό και με ποιον τρόπο; 
Μέσα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τα χαράτσια να συρρικνώνουν δραματικά τα εισοδήματα των συμπολιτών μας, αυτή η ενέργεια πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Για αυτόν τον λόγο αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω τις παρακάτω ενέργειες.


1ον : Καταγγέλλω την ενέργεια αυτή των υπευθύνων του δήμου και δηλώνω ότι θα την καταγγείλω και στα αρμόδια  εντεταλμένα όργανα της πολιτείας.
2ον :Καλώ τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να μου απαντήσουν ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συγχώνευση του παγίου των 6 ευρώ και των 8 ευρώ που προβλέπονταν για την συντήρηση του δικτύου.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την παραχώρηση του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ αυτά τα 8 ευρώ θα εκπίπταν από τον λογαριασμό και δεν θα συγχωνευόντουσαν με τα λοιπά ανταποδοτικά τέλη, καθώς η συντήρηση του δικτύου είναι πλέον υποχρέωση της ΕΥΔΑΠ.

3ον :Τέλος, καλώ τους συμπολίτες μου να μην πληρώσουν την διαφορά που προκύπτει στους λογαριασμούς του νερού, λόγο του τρόπου υπολογισμού των παγίων, εκτός και εάν αυτοί επανεκδοθούν υπολογιζόμενοι σωστά.

Κύριοι Αρμόδιοι, λίγη υπευθυνότητα δεν θα έβλαπτε…!!!

Νικόλαος Μάρκου
Δημοτικός Τοπικός Σύμβουλος
Αρτέμιδος

7 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από που νομίζεις κε Μάρκου οτι θα βγάλουν τα λεφτά που χαρίζουν στο αεροδρόμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κος Δ. Μάρκου είναι συνήγορος του καταναλωτή, μετά από αυτή την καταγγελία θα πρέπει να πάρει θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργούν σχεδόν ένα χρόνο να στείλουν τους λογαριασμούς και κάνουν παράπονα ότι δεν έχει έσοδα ο Δήμος!
    Όταν τους στέλνουν είναι λάθος σκόπιμα ή μη!
    Ο προηγούμενος σχολιαστής έχει δίκιο πρέπει άμεσα να γίνει διερεύνηση!
    Επίσης να μας εξηγήσουν γιατί αφού το δίκτυο έχει δοθεί από τον Δήμο στην ΕΥΔΑΠ και υπεύθυνη για την συντήρηση είναι η ΕΥΔΑΠ εξακολουθούμε να πληρώνουμε το Δήμο για την συντήρηση!
    Ελπίζω όλα αυτά να είναι μόνο ένα λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΝΑΙΟΣ Η ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ? ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΏΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι υπάλληλοι δεν κλέβουν, απλά, αυτοί που ασχολούνται με τις εκδόσεις των λογαριασμών είναι τελείως άσχετοι και ανεύθυνοι. Και εδώ σημειώνω ότι όταν ήταν ο δήμος Αρτέμιδος, ουδε ποτέ είχαν γίνει τέτοια λάθη. Βλέπετε, ότι τότε ασχολούνταν υπάλληλοι της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ που σίγουρα ήξεραν καλύτερα την δουλειά τους, τώρα ασχολούνται οι... σωτήρες μας!!! η δημοτική αρχή θα πρέπει να αρχίσει τις... σφαλιάρες επι τέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας