ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τα διλήμματα των επόμενων εκλογών

Του Γ. Μαυρέλη
 Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.
 Iστοσελίδα : imavrelis.aanews.gr

Τα διλήμματα  των επόμενων εκλογών  θα είναι «Δεξιά ή Αριστερά», «ευρώ ή δραχμή», ή «ότι δεν θα πάθουμε  τίποτα αν φύγουμε από το ευρώ»;

Δυστυχώς  το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις και στην αλήθεια, μόνο να φορολογούν ξέρουν.     
Οι πολιτικές επιλογές απαιτούν  πολιτικό υπόβαθρο για συνεργασία καθαρές θέσεις και σαφές προγραμματικό πλαίσιο. Μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα βασίζεται στην πίεση των γεγονότων, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά σε μια ολοκληρωμένη προγραμματική συμφωνία , με  δεσμεύσεις για εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ και η  ΝΔ ας μην περιμένουν την επόμενη των εκλογών  να φανούν πάλι αναξιόπιστοι εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε και προεκλογικά.
            Σ’ αυτές τις εκλογές ο μεγαλύτερος εφιάλτης για την χώρα αλλά και για αυτούς που την επιδιώκουν θα είναι η αυτοδυναμία του ενός κόμματος. Δείτε την  κυβέρνηση Παπανδρέου με 160 βουλευτές, άντεξε μόλις ενάμισι χρόνο. Σήμερα η χώρα  χρειάζεται την  ενότητα των πολιτικών δυνάμεων , που θέλουν την Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη, ώστε να  μπορέσει να βγει  από την κρίση.  
Κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση μόνο του, ακόμη και με ενδεχόμενη αυτοδυναμία,  και να πάρει τις αποφάσεις που  θα επηρεάσουν  γενεές Ελλήνων.
Θα χρειαστεί να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες συνεννόησης με άλλες πολιτικές  δυνάμεις.
Σήμερα ο πολύπλευρος  ακρωτηριασμός και οι διαλυτικές τάσεις της Ν.Δ του Σαμαρά  οφείλονται στην εγκατάλειψη   της στρατηγικής της αμφίπλευρης διεύρυνσης,  στην ακραία πολιτική της παντελούς άρνησης, στα «Ζάππεια» με τις μαγικές λύσεις στο διάστημα της μονοκομματικής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , και στο απότομο πολιτικό άδειασμα των στελεχών της.
Η κεντροδεξιά, ως βασική συνιστώσα του κέντρου, δεν μπορεί να δει το μέλλον της στην άρνηση και τον εθνικισμό, αλλά στην θετική πρόταση και τους ανοιχτούς και χωρίς συμπλέγματα κατωτερότητας ελληνικούς ορίζοντες.
Απαιτείται  σοβαρότητα και πρόγραμμα δημιουργίας νέου κράτους και οικονομίας. Θα πρέπει να είμαστε στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, με τις υποχρεώσεις αλλά και τα πολλά δικαιώματα μας.
Εμείς θα συγκρουσθούμε  με την κυρίαρχη τάση του λαϊκισμού. Αρνούμεθα  να μπούμε  στη λογική της αυτοκαταστροφής έχουμε στόχο  μια ευνομούμενη κοινωνία με ευκαιρίες για όλους, με φροντίδα για τους αδυνάτους, με εμπιστοσύνη στο Ελληνικό επιχειρηματικό ταλέντο.

 Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη
Διαβάσατε το επίκαιρο άρθρο του Γιάννη Μαυρέλη, Υποψηφίου Βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής με την Δημοκρατική Συμμαχία.
Μπορείτε να διαβάσετε, πληκτρολογώντας  imavrelis.aanews.gr,  το βιογραφικό του και παλαιότερα άρθρα του δημοσιευμένα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο..
 Υ.Γ. Οι αγαπητοί φίλοι που δεν επιθυμούν την αποστολή ενημερωτικών e-mails από μέρους μας, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσουν με ένα απλό e-mail,  το οποίο θα δεχθούμε ευχαρίστως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας