ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ "ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ Β ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ. Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΧΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΣΚΑΤΟ-ΛΙΜΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ, ΓΕΡΑΚΑΣ Κ.Α. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.


Η ΕΥΔΑΠ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ... ΜΟΝΟ ΔΡΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥΣ





ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση του αποχετευτικού ζητήματος του ενιαίου πλέον Δήμου ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.


Ένα και πλέον χρόνο μετά την ανάληψη των ευθυνών  Διοίκησης του ενιαίου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, απ’ την σημερινή Δημοτική Αρχή, θα πρέπει υπεύθυνα και αποφασιστικά να προχωρήσουμε στην λήψη οριστικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση του αποχετευτικού ζητήματος, ζητήματος πρώτης προτεραιότητας για τους κατοίκους του Δήμου και ζωτικής σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής μας.


            Επί ένα έτος περίπου συστηματικά και ακατάπαυστα εξετάσαμε το εν λόγω θέμα προσεγγίζοντας σε βάθος όλες τις παραμέτρους που το συνθέτουν:

ü  Συζητήσαμε πριν απ’ όλους με τους φορείς της κοινωνίας και τους εκπροσώπους τους
ü  Συζητήσαμε σε ειδικές συνεδρίες στα αιρετά όργανα του Δήμου μας ( Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά συμβούλια, Επιτροπή Διαβούλευσης, Εκτελεστική Επιτροπή)
ü  Εξαντλήσαμε τις συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και εξειδικευμένους  τεχνικούς  συμβούλους
ü  Αμέτρητες ήταν οι συναντήσεις, που έγιναν με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ , την ΕΥΔΑΠ
ü  Σε υπουργικό επίπεδο συναντηθήκαμε με τους ΥΠΕΚΑ κα Μπιρμπίλη και κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και τον προσφάτως ορισθέντα Υπουργό Δικτύων κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ
Σ’ όλο αυτόν τον μεγάλο κύκλο του διαλόγου και της διαβούλευσης, αφετηρία και βάση της επιχειρηματολογίας μας ήταν: Η ανάγκη της επιτακτικής επίλυσης του αποχετευτικού ζητήματος θα πρέπει να έχει σαν γνώμονα:

1.      Την προστασία του περιβάλλοντος
2.      Την υγεία των κατοίκων
3.      Την προηγμένη τεχνολογία των όποιων τεχνικών παρεμβάσεων
4.      Την αναπτυξιακή διάσταση του έργου
5.      Την οικονομική παράμετρο της κατασκευής
6.      Τα άμεσα και έμμεσα οφέλη για τον Δήμο και την κοινωνία
7.      Και να λαμβάνει βέβαια υπ’ όψη τα 16 σημεία της βασικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ   της 14ης Φεβρουαρίου 2011 (αρ.απ. 13/2011)


Η πολιτική μας βούληση για την λύση του αποχετευτικού, όπως σαφώς διατυπώνεται στο πρόγραμμα της Νέας Πόλης, με βάση το οποίο υπενθυμίζουμε ότι μας επέλεξαν οι δημότες ως Δημοτική Αρχή, ήταν μια λύση που θα προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, των παραθεριστών και των επισκεπτών του Δήμου μας. Ήταν, με μια φράση, ένα μικρό και ευέλικτο ΚΕΛ για τις ανάγκες του Δήμου. Όταν αναλάβαμε την Δημοτική Αρχή η πολιτεία είχε δρομολογήσει και ήταν σχεδόν απόλυτα σίγουρη ότι θα επιβάλει ένα ΚΕΛ τεραστίων διαστάσεων για τις ανάγκες έντεκα Δήμων εντός των διοικητικών μας ορίων, που θα ήταν καταστροφικό.  Με πολιτική σύνεση και υπευθυνότητα χαράξαμε την στρατηγική μας. Ποια ήταν αυτή; Όχι στην στείρα άρνηση, αλλά στην απαίτηση διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων, με βάση αυτά που είχαμε διακηρύξει προεκλογικά, εμπλουτίζοντας τα με δεκαέξι επιπλέον σημεία, που αν δεν γίνονταν αποδεκτά στο σύνολο τους θα απορρίπταμε οποιαδήποτε πρόταση της πολιτείας. Ήταν μια στρατηγική που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην ανατροπή του κεντρικού σχεδιασμού.
Τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολλές φορές ανυπέρβλητα. Τα πιο σημαντικά απ’ αυτά είχαν να κάνουν:
Με τα συμφέροντα εργολάβων και διαπλεκομένων που ήθελαν να επωφεληθούν από την κατασκευή ενός γιγάντιου ΚΕΛ, αδιαφορώντας για το περιβάλλον.
Με τις ισχυρές πιέσεις ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων.
Με την κάθετη άρνηση τριών υπουργών: Της κυρίας Μπιρμπίλη, του κυρίου Παπακωνσταντίνου και του κυρίου Πάγκαλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων που υπόσχοντο ανέξοδα «ανταποδοτικά οφέλη» στον Δήμο μας αρκεί να δεχόμασταν τον αρχικό σχεδιασμό για το μεγάλο ΚΕΛ. Δεν υποκύψαμε σε καμμία πίεση και προχωρήσαμε πάνω στην δική μας στρατηγική.

Και φθάσαμε στις 23 Ιανουαρίου του 2012, στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, όπου συζητήθηκε για άλλη μια φορά το αποχετευτικό πρόβλημα του Δήμου.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων και την εκτεταμένη επιχειρηματολογία, που αναπτύχθηκε, το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία αποφάσισε, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Χρήστου Μάρκου, να αναβάλλει το θέμα προκειμένου να διερευνηθεί ξανά η δυνατότητα σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του ενιαίου Δήμου με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας.
Από την ημέρα της προαναφερόμενης συνεδρίασης μέχρι σήμερα εντατικοποιήθηκε ένας νέος κύκλος επαφών και συζητήσεων με την ΕΥΔΑΠ, το ΥΠΕΚΑ και άλλους φορείς, που εμπλέκονται στο εν λόγω ζήτημα.
Μακριά από λαϊκισμούς και ανεύθυνες προσεγγίσεις υπεύθυνα και καθαρά παρουσιάζουμε συμπερασματικά τα νέα δεδομένα.
1ο Η ΕΥΔΑΠ με έγγραφη απάντησή της απορρίπτει το σχέδιο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου μας με την Ψυτάλλεια, επισφραγίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την κατάληξη των συζητήσεων που είχαμε με τη Διοίκησή της.
2ο Το ΥΠΕΚΑ μέσω του ΕΠΕΡΑΑ αρνείται την χρηματοδότηση «νέων προτάσεων» που διαφοροποιούνται πλήρως απ’ τον κεντρικό σχεδιασμό.
3ο Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αντιτίθεται στην περαιτέρω περιβαλλοντική φόρτιση του Σαρωνικού.
4ο Οι Δήμοι, που γειτνιάζουν με την Ψυτάλλεια (ΠΕΡΑΜΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ κ.λ.π.) αρνούνται και αντιτάσσονται στην πολιτική της εξαγωγής της λύσης ενός περιβαλλοντικού προβλήματος σ’ άλλη περιοχή.
Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα και στην περίπτωση ακόμη, που αναιρούντο, οι αρνητικές τεχνικές και οικονομικές παράμετροι του έργου σύνδεσης του Δήμου μας με την Ψυτάλλεια θα συναντούσαμε μπροστά μας τα εμπόδια των έντονων αντιδράσεων των ΟΤΑ, των τοπικών βουλευτών, των φορέων και των πολιτών των περιοχών, που γειτνιάζουν με την Ψυτάλλεια. Κι αυτές οι αντιδράσεις έχουν έντονη πολιτική διάσταση, που αποτυπώθηκε ιδιαίτερα στις συζητήσεις, που είχαμε με Δημάρχους, Περιφερειακούς συμβούλους και βουλευτές διαφορετικών πολιτικών χώρων.
Συμπερασματικά λοιπόν η «λύση» σύνδεσής μας με την Ψυτάλλεια είναι σήμερα ανέφικτη και η εμμονή στην λύση αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο να οδηγηθούμε στην «επιβολή» της λύσης του γιγάντιου ΚΕΛ του κεντρικού σχεδιασμού.

Η λύση του αποχετευτικού δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις μικροκομματικές.
Δεν αποτελεί πεδίο επίδειξης «φιλολαϊκής πολιτικής».
Δεν συνάδει επ’ ουδενί με «πιστώσεις» και «χρεώσεις» πολιτικού ενδιαφέροντος.
Η λύση του αποχετευτικού είναι κορυφαία απαίτηση των δημοτών, είναι επιταγή προστασίας του περιβάλλοντος και πράξη ευθύνης για μας. Και για την συμπολίτευση και για την αντιπολίτευση.


Συμπερασματικά και με βάση τις επαφές, τις συζητήσεις και τα δεδομένα, που εξετάσαμε, οφείλουμε υπεύθυνα και δραστικά να λάβουμε τις αποφάσεις που θα λύσουν το μείζον ζήτημα.
Οφείλουμε να αποφασίσουμε στηριγμένοι στις συγκεκριμένες παραδοχές, που προσδιορίζουν ότι :

  1. Η  «λύση» σύνδεσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος με την Ψυτάλλεια είναι ανέφικτη.
  2. Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού είναι αναγκαίο και απαραίτητο και η εκτέλεση του θα πρέπει να γίνει τώρα.

3.      Προϋπόθεση  για να προχωρήσει αυτό, είναι η άμεση χρηματοδότηση του έργου των εσωτερικών Δικτύων των Σπάτων και της Αρτέμιδος και η αξιοποίηση των υδάτων της απορροής του βιολογικού με ταυτόχρονη εκτέλεση αρδευτικών δικτύων
4.      Αν τα έργα δεν ενταχθούν τώρα στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση είναι αμφίβολη η κατασκευή τους στο μέλλον
5.      Οι αρχικοί σχεδιασμοί της Κεντρικής Διοίκησης που σηματοδοτούσαν το μέγεθος του Βιολογικού Κέντρου Επεξεργασίας είναι εντελώς έξω απ’ την σημερινή πραγματικότητα και πολύ περισσότερο μακριά απ  τις εκτιμήσεις που με χρονικό ορίζοντα το 2025 θα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο μέγεθος πληθυσμού.  Άρα  δεν συζητάει κανείς σοβαρά σήμερα για ένα έργο «Φαραωνικού Τύπου», πλην όσων αποσκοπούν “αλλού”
6.      Αποδεδειγμένα επιστημονικά με όρους οικονομικού και περιβαλλοντικού οφέλους, φυσικός αποδέκτης δεν μπορεί να είναι η θάλασσα. Είναι τα βουνά,  τα δάση, οι καλλιέργειες,  η  αστική κατανάλωση, ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα.
7.      Οι προηγμένες τεχνολογικές μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού, δεν μεταφέρουν την λυματολάσπη. Την μετατρέπουν σε ενέργεια με σημαντικά οικονομικά οφέλη σ’ αυτούς, που διαχειρίζονται την όλη διαδικασία.
8.      Το κόστος κατασκευής και η δέσμευση αναλόγων κονδυλίων θα πρέπει να λάβει  υπόψη της πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και ταυτόχρονα την σημερινή οικονομική συγκυρία.
9.      Η χωροθέτηση ενός μικρού βιολογικού κέντρου επεξεργασίας, που θα πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις των 16 σημείων της βασικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, δεν αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα επιφυλάξεων.


Κατόπιν  των προαναφερομένων εισηγητικών αναφορών, ένα και πλέον χρόνο μετά, προτείνεται η επικαιροποίηση της υπ’αριθμ.13/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, με  ένα επιπρόσθετο πλαίσιο συγκεκριμένων προσεγγίσεων που προσδιορίζουν:

α)         Μέγεθος εξυπηρέτησης Βιολογικού κέντρου:

Δυνατότητα εξυπηρέτησης πληθυσμιακού φορτίου 120.000 ανθρώπων, μέγεθος που καλύπτει τις πόλεις των Σπάτων και της Αρτέμιδος σε χρονικό ορίζοντα διαρκείας.

β)         Αρχιτεκτονική εγκαταστάσεων : εξ ολοκλήρου κλειστού τύπου

γ)     Μορφή επεξεργασίας λυμάτων:

Τριτοβάθμια με αποστείρωση χωρίς λυματολάσπη και διαδικασία παραγωγής ενέργειας με αεροποίηση

δ)    Παροχέτευση επεξεργασμένων υδατων:

          ΌΧΙ αγωγός στην θάλασσα. Τεχνητή λίμνη και δίκτυο δασοπυρόσβεσης, αρδευτικό δίκτυο, αστική χρήση

ε)       Κόστος κατασκευής:  στο 1/3 του αρχικού προϋπολογισθέντος  
                                             μεγάλου ΚΕΛ

στ)     Χωροθέτηση:    Πλατύ χωράφι της Διοικητικής περιφέρειας του   
                                   Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος


            Σύμφωνα με το προαναφερόμενο σκεπτικό των εισηγήσεων και πριν το Δ.Σ. λάβει οριστική απόφαση για το μέγεθος, την τεχνολογία την μορφή και την συμμετοχή στην εποπτεία και διαχείριση του Βιολογικού Κέντρου Επεξεργασίας προτείνεται η περαιτέρω διερεύνηση  του  θέματος στην κατεύθυνση της εκπόνησης προμελετών, για την εις βάθος ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν αυτό αποφασίσει οριστικά.

            Η εκπόνηση των προαναφερομένων προμελετών θα γίνει χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και θα αφορά:


Α)    Την εκπόνηση προμελέτης συστήματος Βιολογικού καθαρισμού τεχνολογίας της M2R δυναμικότητας τροφοδοσίας έως 120,000 κατοίκων ή 30,000 μ3 αστικών λυμάτων.

Β)    την εκπόνηση προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το προαναφερόμενο σύστημα βιολογικού καθαρισμού.

Γ)    Την εκπόνηση προμελέτης συστήματος αεριοποίησης για την αποδοχή του παραπάνω όγκου λυμάτων όπως επίσης και όγκου στερεών αποβλήτων (κυρίως κλαδιών) έως 25 τόνους ημερησίως μαζί με το απαραίτητο σύστημα ηλεκτρογεννήτριας με σκοπό την διασύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Δ)    Την εκπόνηση προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συστήματος αεριοποίησης.

Ε)    Την εκπόνηση προμελέτης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ  Χώρου, στον οποίο τοποθετείται η  τεχνητή λίμνη ως αποδέκτης των επεξεργασμένων υδάτων, χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών και άλλοι χώροι κοινόχρηστοι.

            Η εκπόνηση των προαναφερομένων μελετών θα γίνει από την έχουσα την σχετική τεχνογνωσία εταιρεία Μ2 RENEWABLES, επαναλαμβάνουμε, χωρίς καμία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το δυνατόν συντομότερα.

            Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει:

Να επικαιροποιήσει την υπ’αριθμ.13/2011 απόφαση του, προσθέτοντας στο πλαίσιο των γενικότερων θέσεων του τα σημεία α), β), γ). δ), ε), και στ) του παρόντος εισηγητικού και να αναθέσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, στην εταιρεία Μ2 RENEWABLES την εκπόνηση των πέντε προμελετών:

Α)    Την εκπόνηση προμελέτης συστήματος Βιολογικού καθαρισμού τεχνολογίας της M2R δυναμικότητας τροφοδοσίας έως 120.000 κατοίκων ή 30.000 μ3 αστικών λυμάτων.

Β)    την εκπόνηση προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το προαναφερόμενο σύστημα βιολογικού καθαρισμού.

Γ)    Την εκπόνηση προμελέτης συστήματος αεριοποίησης για την αποδοχή του παραπάνω όγκου λυμάτων όπως επίσης και όγκου στερεών αποβλήτων (κυρίως κλαδιών) έως 25 τόνους ημερησίως μαζί με το απαραίτητο σύστημα ηλεκτρογεννήτριας με σκοπό την διασύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Δ)    Την εκπόνηση προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συστήματος αεριοποίησης.

Ε)    Την εκπόνηση προμελέτης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Xώρου, στον οποίο τοποθετείται η τεχνητή λίμνη ως αποδέκτης των επεξεργασμένων υδάτων, χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών και άλλοι χώροι κοινόχρηστοι.

Ο Αντιδήμαρχος


Χρήστος Γ. Μάρκου

42 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Η ΜR2 ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.
    Μόνο σαν πρωταπριλιάτικο αστείο φαίνεται και αυτό κακοφτιαγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Παπαστεφάνου31 Μαρτίου 2012 στις 8:04 μ.μ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι κωλοπιλάλα έπιασε την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να φέρει προς συζήτηση και απόφασή το θέμα του ΚΕΛ Β.Μεσογείων την προσεχή Δευτέρα ;
    Δεν γνωρίζουν ότι σε ένα μήνα έχουμε εκλογές ;
    δεν γνωρίζουν ότι οι Βουλευτές και οι Υπουργοί που ασχολούνται με το θέμα θα είναι σπίτι τους στις αρχές Μαΐου;
    Δεν φτάνει που μας εκβίαζαν τόσο καιρό με την άρνησή τους να εγκρίνει η Κυβέρνηση το Δάνειο που ζητάει ο Δήμος αν δεν συμφωνήσουμε στην χωροθέτηση !!
    Δεν φτάνουν οι μίζες που έχουν πάρει τόσα χρόνια τόσοι και τόσοι Υπουργοί από την κατασκευή του αεροδρομίου ; από την Ολυμπιάδα , από οπλικά συστήματά , από την Αττική οδό και τόσα άλλα ;
    Θα ανεχτούμε ακόμα και αυτή ,την ύστατη στιγμή τους στα κοινά της χώρας και λίγο πριν τους φάει το μαύρο σκοτάδι της ανυπαρξίας να πάρουν μίζες για τα γεράματα τους ;
    Ο Πάγκαλος τα παρατάει , η Βάσω ακολουθεί ο Παπακωσταντίνου ετοιμάζεται για δικαστήρια ... και φυσικά ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ θα ψάχνει μαζί με τον Ανδρεαδάκη από τον Μάιο για εργασία .
    Και εμείς τι τους χρωστάμε και δεν περιμένουμε να μπουν οι νέοι υπουργοί σε ένα μήνα και να δούμε τι πρόκειται να γίνει!!
    Μήπως είχε δίκιο ο Πάγκαλος όταν έλεγε ότι δεν τα έφαγε μόνος του και έχουν πιάσει τα κουτάλια και συνδημότες μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαστάτε τούρκοι τ΄αλογα δεν είναι εδώ το Σούλι. Εδώ είναι η Αρτέμιδα με όλους τους ειδικούς περί ΚΕΛ, που κοιμούνται κι ονειρεύονται "μεγάλα φαγοπότια", όταν πάει να γίνει ένα έργο της προκοπής σε αυτόν τον τόπο. Κι όπως λέει και το σοφό ρητό: Πάντα κρίνουμε εξ΄ιδίων τ¨άλλὀτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Κυρία δεν προκειται να φάει τίποτα κανείς γιατί η υπόθεση αν δεν πρωταπριλιάτικη ,είναι σε επίπεδο γελοιότητας και υποβαθμίζει σε εξευτελισμό τους εμπνευστές.Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να προχωρήσει με τη ισχύουσα νομοθεσία.Είναι από την αρχή ο ορισμός της παρανομίας.

      Διαγραφή
    2. Ειδικός για το ΚΕΛ δεν είναι ούτε ο εισηγητής! Η διαφορά με τον κάθε ανώνυμο πολίτη ψηφοφόρο που λέει την άποψη του που μπορεί να είναι και λάθος, είναι ότι ο εισηγητής μπορεί να πάει στο λαιμό του μια ολόκληρη περιοχή εάν κάνει λάθος, ενώ ο ανώνυμος πολίτης να τύχει ενός δυσμενούς σχολιασμού! Και στην εποχή που ζούμε καλό είναι να μην διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας για την τιμιότητα κανενός, εκτός του εαυτού μας! Θα ήταν λογικό, τέσσερις μήνες πέρασαν από την παρουσίαση της αμερικάνικης εταιρίας στο πνευματικό κέντρο, την εισήγηση να τη έκανε ένας ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου, βασιζόμενος σε κάποια μελέτη. Αφού σκοπεύουν να την κάνουν τσάμπα, αφού μας αγαπάνε, γιατί δεν την έκαναν ήδη, ώστε να γίνει η συζήτηση στο Δημοτικό την Δευτέρα, σε άλλη βάση! Με εισήγηση δύο σελίδες τι αναλύουν???? Ο Παπαστεφάνου έχει δίκιο κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει μετά τις εκλογές ούτε ποιοι θα είναι οι καινούργιοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί. Γιατί βιαζόμαστε και παραδίνουμε έτσι εύκολα την Ψυτάλλεια!

      Διαγραφή
    3. Εσύ κυρία μου είσαι ειδική, που επιμένεις ΤΟΟΟΣΟ!!! ΠΟΛΥ να γίνει αυτό το έργο το ΤΟΟΟΣΟ!!! της προκοπής για τον τόπο ; Αφού ΤΟΟΟΣΟ!!! ΠΟΛΥ τους υποστηρίζεις θα είσαι φαίνεται συνδετημόνας στο φαγοπότι.΄Αλλα έργα είναι της προκοπής για τον τόπο,τα οποία δεν τα θέλουν και εσύ δεν τα υποστηρίζεις.Σε έχουμε πάρει είδηση κι΄εσένα.

      Διαγραφή
    4. Κυρια Θεοδοσια Κατσαρου,ειστε σαινι!!!!Παλι καλα που καταλαβατε ποσο σωστες μελετες εχουν γινει για το ΚΕΛ απο τσαμπα μαγκες..ε... ειδικους ηθελα να πω..
      Κατι σαν εσας λιμνιαζουν τον τοπο μας,εσεις και τα κολληταρια σας,μας σερνουν στα σκ...τα.Αλλα δεν θα σας περασει...
      αμαθεια,ασχετοσυνη και λαμογια
      ΟΥΣΤ ΡΕ που θα ελεγαν και στο Σουλι

      Διαγραφή
  4. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Να απαιτήσουμε, μαζί με τους συμβούλους η συζήτηση για το αποχετευτικό να γίνει μετά τις εκλογές.
    Επίσης να να αναγνωσθεί η επιστολή-ερώτηση του δήμου στην ΕΥΔΑΠ και η απάντησή της!
    Ή μήπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου στα πλαίσια της διαύγειας? (αστείο είναι αυτό για να γελάσουμε!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να πάρουμε απόφαση τώρα. Τελείωσαν τα ψέματα οι αναβολές οι δικαιολογίες των εκλογών οι ασυναρτησίες περί Ψυττάλειας και ο μπαμπούλας για το Πλατύ Χωράφι. Ενημερωθείται τι πραγματικά θα. γίνει και εντέλει ας δούμε το καλο του Δήμου μας. Φτάνουν πια οι βόθροι τα βρωμερά λυματοφόρα το αίσχος της υποανάπτυξης. Αν δεν σπάσεια αυγά ομελέτα δεν γίνεται!!! Συγχαρητήρια στην δημοτική μας αρχή καινόχι σαν κάτι άλλες γειτόνων μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι θέλουμε λύση για το αποχετευτικό! Πληρώνουμε και εμείς βοθρους και έχουμε πρόβλημα με τα λύματα των γειτόνων που χύνονται στον δρόμο. Η καλύτερη λύση είναι η Ψυτάλλεια, δεν την θέλουν όμως οι εργολάβοι και οι κομματάρχες! Πρέπει να το παλέψουμε πραγματικά, για να το πετύχουμε δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς που το σαμποτάρουν. Πόσοι αγώνες στην περιοχή μας σαμπόταραν οι ίδιοι άνθρωποι! Οι εκλογές που περιμένουν 10.000.000 άνθρωποι, όλα τα κόμματα, όλη η Ευρώπη, όλο το σύστημα, δεν είναι απλή δικαιολογία και το αποτέλεσμα τους και οι καινούργιοι άνθρωποι που θα τοποθετηθούν στα αρμόδια υπουργεία και την ΕΥΔΑΠ θα επηρεάσουν άμεσα τις εξελίξεις. Περιμέναμε 30 χρόνια ένας μήνας θα μας καταστρέψει, γιατί τέτοια βιασύνη, τι παίζεται????

      Διαγραφή
  7. Ποιος εμποδίζει τον Δήμαρχο να αναθέσει απο την στιγμή που είναι "Τζάμπα" σε αυτήν και σε άλλες 15 εταιρείες να κάνουν μελέτες;
    Το ερώτημα είναι γιατί προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του δημοτικού Συμβουλίου. Ποια σκοπιμότητα υπάρχει από πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα τον στειλουν τσαμπα διακοπες στο καλιφορνια

      Διαγραφή
  8. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ...ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ,ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...!ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,ΠΟΙΟ ΟΦΕΛΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;ΑΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ , ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΠΑΤΑ !" Η ΕΥΔΑΠ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 16/1/2012 ,ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΤΑΛΕΙΑ "..ΜΑ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ 23/1/2012!!!ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ;;;ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!!ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!!!ΔΗΜΑΡΧΕ ,ΑΣ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΛΟΙΠΟΝ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΣΠΑ...!ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μάρκου νομίζει ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε,και τα φανερά και τα κρυφά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑΝΝΑΤΕ ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ .ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ...ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ...ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΟΥ; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΑΚΗΔΟΜΑΡΓΕΤΗΔΕΣ !ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα προηγηθούν τα δικαστήρια ,και τότε θα δούμε σε ποιον τόπο θα πάνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10.47,εννοείς απευθείας αναθέσεις κλπ.χαχαχα..πολύ θα γελάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1 ) ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΨΗ ΤΗΣ ΨΥΤΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    2 ) ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΟ . ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΛΙ .
    3 ) ΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ ΥΠΗΡΧΕ 1 ΜΙΚΡΟ ΚΕΛ .
    4 ) ΜΕΤΑ ΤΟ 2014 Η ΕΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ . ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΙ8Σ ΑΦΡΑΓΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΕΜΑΣ .
    5 ) ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ , ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ . ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ .!!!
    6 ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑ 10.52 ,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ! ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ! ΗΔΗ ΕΝΑ ΚΕΛ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΡΟΠΙ (ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ), ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΜΟΛΙΑ!!!ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ...ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΕΛ...ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΑΜΕ ΑΥΤΟ; ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ;;;ΓΙΑΤΙ ΛΙΜΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ;ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ;
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ! Ο ΜΕΝ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ...Ο ΔΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε με ποια μελετη μιλανε για πλατυ χωραφι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ .ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ,ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργος Παπαστεφάνου1 Απριλίου 2012 στις 9:21 π.μ.

    Η όλη εισήγηση του δημάρχου είναι για να κλείσει τα μάτια των κατοίκων του Δήμου ,
    Το κύριο ζήτημα είναι αν είναι αποδεκτή η επεξεργασία που προτείνουμε από το ΥΠΕΚΑ.Μέχρι σήμερα δεν έχει εγκρίνει αυτή την επεξεργασία
    Αν η ΕΥΔΑΠ δέχεται να αναλάβει την λειτουργία αυτής της επεξεργασίας που προτείνουμε .
    Δεν έχει ακόμα απαντήσει θετικά
    Αν είναι η χωροθέτηση σωστή από χρηματοοικονομικής λειτουργικότητας
    Το σκεπτικό της Χωροθέτησης στο πλατύ χωράφι ήταν για την κατά 80% φυσική ροή ων λυμάτων των μεσογείων σε αυτό . Τώρα το 80% των λυμάτων θα συγκεντρώνονται από την παραλία στον κάμπο με αντλιοστάσια
    Η δημοτική Αρχή πουλάει το μόνο που μπορεί να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να δεχτεί τους όρους μας !!! την χωροθέτηση και το αντάλλαγμα είναι η έγκριση του δανείου που ζητάει ο Δήμος
    Έτσι λειτουργούσε πάντα το Ελληνικό κράτος , εκβιάζοντας και χρηματίζοντας
    Το χειρότερο είναι ότι αυτοί ακριβώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής είναι που σε λίγα χρόνια θα μας καλούν να τα βάλουμε με τα ΜΑΤ γιατί θα τους έχουν πουλήσει τα κυβερνητικά χείλι αφού με την παράδοση της έγκρισης της χωροθέτησης θα εφαρμόσουν την μόνη εγκεκριμένη μελέτη που έχουν , τις δεξαμενές , τους αγωγούς και την αποθέσει στον Αγ. Νικόλαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΟ ..ΕΛΛΗΝΑΣ!ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛ.ΚΡΑΤΟΣ,ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ...ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ!!!!ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΓΑΝ ΟΛΟΙ!!!

      Διαγραφή
  20. ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ,ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ,ΑΠΟ ΤΟ 1990,ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΓΑΝ!ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΚΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ; 30 ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Μαρκου στην τοποθετηση του Γιαννατου ,αυριο , θα ξαναφυγει;θα αντεξει να ακουσει; Κοιτα ποιους εχει μακρυα απο τις αποφασεις ο δημαρχος! Εχει στην απεξω τον Γιαννατο ,και εχει εξαπτερυγα τους: ΚΙΤΣΟΜΑΡΚΟΥ, ΜΑΡΓΕΤΗ , ΠΟΥΛΑΚΗ ,....(30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΖΩΗ...)! Γιαννάτε ,τουλάχιστον θα είσαι μάρτυρας στα δικαστηρια που θα επακολουθήσουν .Πόσα ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ!!! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΑΛΛΑ ΕΙΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ,ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ...Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ Τ Ε Λ Ο Σ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΣΟΙ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ,ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..ΣΑΣ ΤΑΖΟΥΝ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ..ΑΠΑΝΤΑΜΕ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ; Μ2; ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ; ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ...(Μ)ΑΡΚΟΥ-(Μ)ΑΡΓΕΤΗΣ=Μ2;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΗΜΑΡΧΕ ,ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ; ΜΟΝΟΝ Η Μ2; ΓΙΑΤΙ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΒΡΕ!ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ..Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ!!ΕΙΔΙΚΑ Ο ...ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ!!!!ΚΑΙ ΜΑΣ ..ΔΙΟΙΚΕΙ!!!!

      Διαγραφή
  27. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ! Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!
    ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ Ε;;;;;ΣΤΗΝ Μ2 Ε;;;; ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε;;;ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ....ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ,ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΤΟΥΣ;;;ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!!ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν τους βγήκε η μπισνα με το αεροδρόμιο και τους δικηγόρους και τώρα προσπαθούν να κάνουν άλλη με την Μ2R. Όλο διαφάνεια είναι αυτή η Δημοτική Αρχή με τους άβανταδορους ψευτοδημοσιογραφισκους και ρεπορτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οι δημοτικοι συμβουλοι ξερουν να διαβαζουν(οι περισσοτεροι)

    ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    τελος οι μαλακιες,ανοχη 0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ:
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αύριο στις 20.00 ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.
    ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσοι δημοτες μπαινουν σε blog;;;ποσοι γνωριζουν την μεγαλη κομπινα του ΚΕΛ;;;δυστυχως ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!Βγαλτε προκηρυξεις,βγητε με ντουντουκες,ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

      Διαγραφή
  32. Τα παραμύθια με τους δράκους μας κρατάνε ξύπνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας