ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«Από τα Μεσόγεια στη Μικρασία»




Τετάρτη 5  Σεπτέμβρη 2012
Ώρα έναρξης :9.00 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ  ΚΟΡΩΠΙ
         Συναυλία
«Από τα Μεσόγεια στη Μικρασία»  

 
Ας μην ξεχνάμε ότι   πηγή γνώσεων και έμπνευσης  είναι η Παράδοσηλέξη παράδοση είναι παράγωγο ουσιαστικό του ρήματος «παραδίδωμι» που σημαίνει δίνω στα χέρια κάποιου, εμπιστεύομαι κάτι σε κάποιον. Η παράδοση δηλαδή είναι μια διαδικασία, μια μεταβίβαση – συνήθως προφορική – με την οποία μεταφέρονται από τη μια γενιά στην άλλη ήθη, έθιμα, γνώσεις ή δοξασίες και έτσι διαιωνίζονται. Οι πολιτιστικές αξίες του παρελθόντος, που έδωσαν το ιδιαίτερο χρώμα, που διαμόρφωσαν τα διακριτικά στοιχεία του ελληνικού λαού αποτελούν την ελληνική παράδοση. Οι αξίες αυτές εξακολουθούν και σήμερα να αρδεύουν τον πολιτιστικό μας χώρο και να προσθέτουν στο παρόν στοιχεία από τις εθνικές μας ρίζες.
Όμως παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε αποσυνδέεται από την πρόοδο, αλλά εξελίσσεται, βιώνοντας τις τρεις διαστάσεις του χρόνου ( παρελθόν – παρόν – μέλλον ) και συνδέεται με την έννοια της συνέχειας των στοιχείων εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να επιζήσουν. Γιατί η ζωή του ανθρώπου δεν είναι ποτέ στατική, δεν είναι στάσιμη. Με την παράδοση κρατούμε αυτό που έχουμε και προσθέτουμε αυτό που δημιουργούμε.
Η παράδοση  είναι πηγή γνώσεων, αρχών και αξιών από το παρελθόν για μια σωστή πορεία στο μέλλον.

3 σχόλια:

  1. Μην αναρτάτε τέτοιες ειδήσεις γιατί μας πιάνει μελαγχολία.
    Στο Κορωπί τέτοιες εκδηλώσεις και στην Αρτέμιδα Τερλέγκας στον Άγιο Νικόλαο.
    Είμαστε στον "πάτο" της Αττικής και πάμε παρακάτω χάρη στην παρεούλα του δήμαρχου!!
    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΜΕ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ! ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ .ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΜΟΤΙΤΛΟ ΒΙΒΛΙΟ.Η ΟΡΓΗ ΦΟΒΙΖΕΙ .....Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ...ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ...ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ..ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας