ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αρμόδιος και Αριστογείτονας

Αρχείο:Harmodius and Aristogeiton.jpg
Με αφορμή τον Αναγνώστη και Σχολιαστή από την Ραφήνα, ας θυμηθούμε λίγη Ιστορία.
Ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας (αρχ. Αρμόδιος και Αριστογείτων) ήταν ένα ερωτικό ζευγάρι της αρχαίας Αθήνας που σκότωσε το καλοκαίρι του 514 π.Χ. τον Πεισιστρατίδη τύραννο Ίππαρχο, αδελφό του Ιππία κυρίως για λόγους προσωπικής εκδίκησης και ερωτικής αντιζηλίας, του πολιτικού κινήτρου μη αποκλειομένου.
Στη συνέχεια πάντως, για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους, ο αθηναϊκός λαός τίμησε τους δύο άνδρες ως τυραννοκτόνους, ήρωες της δημοκρατίας, έστησε αγάλματά τους, έβαλε τη μορφή τους σε νομίσματα, συντηρούσε με δημόσιες δαπάνες τους συγγενείς τους,  τους προσέφερε θυσίες σαν σε ημίθεους και απαγόρευε σε δούλους να δίνουν αυτά τα δύο ονόματα στα παιδιά τους.

3 σχόλια:

  1. Μιας και με αναφερατε,-ποιωντας τιμη στο ψευδωνυμο μου-για συνειρμικους και μονον λογους,διευκρινιζω.ΔΕΝ ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΟΣ.Μου αρκει αν τα καταφερνω, να γινω απλως,βλακοκτονος και για αυτο παρεμβαινω με σχολια. Η κοινη λογικη,και η στοιχειωδης Ελληνικη παιδεια , κτεινονται καθημερινα,παντοιοτροπως, απο αμαθεις και ημιμαθεις ανοητους,που μοστραρουν περηφανα την αγνοια τους,ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΜΑΘΕΙΣ.Το μαθημα Ιστοριας ,ειναι χρησιμο, για να μαθαινουμε πως να μην επαναλαμβανουμε τα λαθη μας.Η επιλογη του ψευδωνυμου ,επικεντρωνει ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΔΟΥΛΩΝ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι ...χρυσε μου...και εραστης,αυτο δεν ηθελες να πεις?Οπως ο Σωκρατης πχ.η σου ξινιζει και ο Σωκρατης?ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ? Παλι βλαξ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΔΟΥΛΟΣ , ΠΡΟ καλει βλακοκτονο...ΕΛΛΗΝΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΒΛΑΚΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΗ.Απο ολοκληρο κειμενο μια λεξη ξεχωρισε Η ΔΙΑΝΟΙΑ .Αυτο ακριβως προσδιοριζει,το τι ειναι βλακεια.Η αδυναμια του μυαλου να συλλαβει πολλα νοηματα ταυτοχρονα.ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.ΛΟΙΠΟΝ, ΟΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας