ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ ΛΟΥΤΣΑΙΟΥΣ;;;

Δίπλα από μια ξαπλώστρα στη παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα στη Λούτσα, στις 29/7/2012, γέννησε τα 80 αυγά της μια χελώνα Καρέτα Καρέτα. Ευτυχώς υπήρχαν κάποιοι λογικοί συμπολίτες μας που αντιλήφθηκαν το γεγονός και ενημέρωσαν τους αρμόδιους.
Ο Αρχέλων και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις φρόντισαν να περιφράξουν τη φωλιά. Όμως ο σκύλος κάποιου ανόητου γείτονα έφαγε 8 από τα αυγά πριν προλάβουν να τον απομακρύνουν από το σημείο. Τώρα εθελοντές φιλάνε με βάρδιες σκοπιά, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα εκκολαφθούν τα αυγά και ελπίζουν κάποια χελωνάκια να επιζήσουν ώστε όταν μεγαλώσουν να επιστρέψουν στη Λούτσα για να γεννήσουν και αυτά με τη σειρά τους στο σημείο που γεννήθηκαν. Στο Αιγαίο είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η ωοτοκία της Καρέτα Καρέτα, πριν δυο χρόνια μια άλλη χελώνα είχε αφήσει τα αυγά της στο Αγκίστρι. Στην Κρήτη στο κόλπο του Ρεθύμνου, στα Χανιά και στο Τυμπάκι στο Λυβικό πέλαγος υπάρχουν μερικές φωλιές. Στο Λακωνικό κόλπο στο Μαυροβούνι του Γυθείου όπου εθελοντές έσκαψαν τη φωλιά γιατί η χελώνα δεν είχε τα πίσω πόδια της. Συχνά έχουν θεαθεί και στο Μπόντρουμ της Τουρκίας από όπου βρήκαμε και τη φωτογραφία. Στο Ιόνιο που υπάρχουν δυο τρεις αποικίες στη Ζάκυνθο και την Κυπαρισσία. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο Αρχέλων το πρώτο χελωνάκι της χρονιάς ξεμύτισε από τη φωλιά στις 17/7/2012 και ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι της ζωής στα Σεκάνια της Ζακύνθου.

http://einai-adynaton.blogspot.gr/2012/08/blog-post_12.html

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε χθες το βράδυ στο skai στο 40ο λεπτό.

Μήπως θα πρέπει να μας πουν αυτοί που έτρεξαν να βγουν, για να φανούν, πόσο ενόχλησε τις καρέτα-καρέτα (αφου για τους λουτσιώτες χέστηκαν) η σκυλοβραδιά που διοργάνωσαν 100 μέτρα πιο κάτω....

36 σχόλια:

  1. Είναι προφανές ότι η caretta-caretta επιβουλέυετε τη δημοτική αρχή και τα σχέδια της για ανάπτυξη της Λούτσας. Έχει γούστο να μας κουβαληθούν και τίποτε οικολόγοι και να θυμηθούν ότι η Αλυκή είναι προστατευόμενος βιότοπος με χαμηλή όχληση (επίπεδα ηχορύπανσης -φωτορύπανσης).
    Και που θα διασκεδάζει η πεντανδρία μας;
    Πού θα γίνονται τα καλλιστεία μας;
    Που θα γίνονται τα tutti-frutti wet show (κοινώς ζωοπανηγύρεις!)
    Ο δήμαρχος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα στιβαρά χέρια του, να στείλει άμεσα ένα JCB να θρυματίσει τη φωλιά και τα αυγά και να τιμωρήσει παραδειγματικά οτιδήποτε μπορεί να ενοχλήσει, ακόμα και στο μέλλον, όλα τα beach bars, το Riviera, το Palazzo κλπ ιδρύματα που τόσα καλούδια προσφέρουν.
    Κάτω οι caretta-caretta, ζήτω ο δήμαρχος και όλα τα αντιδημαρχάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμεσα μέτρα για προστασία της caretta-caretta και του υδροβιότοπου από τους άθλιους που λυμαίνονται με φριχτή ηχορύπανση και φωτορύπανση την παραλία και ρυπαίνουν τη θάλασσα με την απόλυτη ανοχή του Δήμου!!!
      Αυτό που γίνεται εδώ, δε συμβαίνει πουθενά! Το θράσος δεν έχει όρια. Είδα να μιλάει στην τηλεόραση (με ασύντακτα και ασυνάρτητα ελληνικά κιόλας), για την προστασία του περιβάλλοντος της χελώνας, ο αντιδήμαρχος των μουσικών events της αμμουδιάς! Επίσης να κόπτεται για τον ίδιο λόγο και ένας τοπικός σύμβουλος, που λέει πάντα, μα πάντα, ναι, στη άδεια μουσικής μέσα- έξω των beach bars! Λαμπρός κύριος!Λαμπρός!
      Να συσπειρωθούμε όλοι. Κάτι, μια κίνηση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια εξαχρείωση στο τοπικό συμβούλιο και στη Δημοτική Αρχή και μεις να τους κοιτάμε. Τί κρίμα να μην έχουμε εδώ ένα τοπικό σαν αυτό των Σπάτων!

      Διαγραφή
  2. EXO MERIKES APORIES OS VLAKS ME PATENTA

    ( ETSI NOMIZETE TROMARASAS ) .


    1)AN H KA’I’MENI “ KARETA – KARETA “ EIXE

    THLEFONIKO RANTEBOY ME THN “ EOMAK “ ,

    DIAFORETIKA DEN EKSIGITE , POTE PROLABAN

    KIEBANAN PERIFRAKSIS ME TAMPELES SPESIAL.

    2)POTE PROLABAN KAI FOTOGRFITHIKAN MAZITIS.

    3)THN KSEGENISAN ME MEEFTIRA H’ MONITOYS,

    DIOTI METRISAN 50 AVGA ( ARAGE OLA ARSENIKA ? ).

    4)AFOY TA FILAGAN MERA – NTXTA , POS EFAGE O

    ADESPOTOS “ BROMOSKYLOS “ TA MISA ?

    5)O ME TO KOKKINO KAPELAKI MPOYLOYKOS ANTI-

    DHMARXOS , GIATI DEN MAZEPSE TA ADESPOTA SAN

    ARMODIOS ?

    RE DEN KOBETE THN PLAKA ?

    DEN SAS FTANAN OI FOTOGRAFIES TON KALISTION

    KAI TIS ……PLITHORAS TON ERGON POY…..KANETE ?

    TORA ASXOLISTE KAI ME TO AMOIRO ZONTANO , POY

    ENAS THEOS KSERI APO POY TO FERATE KAI GIA PIO

    SKOPO ?

    KOFTETO TO PARAMITHI ! GELIOPOIHTHIKATE KAI DEN

    TO EXETE PARI XAMPARI !

    A ! EDO HMASTE KAI THA EPANELTHOYME…. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχας βλακας εισαι ουτε να γραψεις δεν ξερεις. 2ο ελα να σου λυσουμε απο κοντα ολες τις αποριες που εχεις να εισαι σιγουρος θα φυγεις χωρις αποριες.... (τι κοινο εχουν αυτα που εχεις στο παντελονι σου με τα μπαλακια του χριστουγεννιατικου δεντρου? και οι δυο τα εχετε για διακοσμιση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πονάει αλλά σου αρέσει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε @ 11:46
      προφανώς είσαι ένας από τους θαμώνες των ζωοπανυγήρεων και ως εκ τούτου οι σεξιστικές εκφράσεις σου ανεβάζουν τη λίμπιντο.
      Σου είναι ιδαίτερα δύσκολο να αντιληφθείς έννοιες όπως υδροβιότοπος, χαμηλή όχληση κλπ. Δεν πειράζει κάποτε θα καταφέρεις να πάρεις το πτυχίο του δημοτικού και αυτές τις έννοιες θα τις παίζεις στα δάχτυλα.
      Κουράγιο θα τα καταφέρεις!!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  4. πες κι αλλα πες κι αλλα η δυσφιμηση ειναι η καλυτερη διαφιμηση. Απλα να γραφεις παντα σωστα το ονομα ΕΟΜΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι ειναι η εμακ τελικα,εγω λεω να τουσ κανουμε μονιμους στην πυροσβεστικη αφου ξέρουν τόσα πολλά,ημαρτον παναγία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε να διαβασεις δεν ξερεις ΕΟΜΑΚ ρεεεε. Ε λογο ηλικιας και μαλ@@@@ς δεν σε παρεξηγω και αν το γραψεις σωστα και εισαι καλο νινι θα σε παω και ατα θα σου παρω κοκο και θα σου κανω κουπε πε κουπε πε χαχαχαχα ΜΠΕΜΠΗ ε ΜΠΕΜΠΗ

      Διαγραφή
    2. ακομα δεν απαντησες? αντε αντε περιμενω να δω τι εξυπναδα θα γραψεις. ΕΟΜΑΚ ειπαμε ετσι? ΕΟΜΑΚ

      Διαγραφή
    3. γραψε κατι καλο. Αμαρτια οταν σε δω στον δρομο και να μην σε χαιρετησω. το μαγαζακι σου εχει δουλειτσα? περναω και το βλεπω αδειο τσ τσ τσ τσ αναδουλειες ολος ο κοσμος χαλια ειναι οικονομικα

      Διαγραφή
  6. Paidia hremia....

    Min ksexnate oti afton ton rimado-planiti pou legete Gi to mirazomaste kai me alla ZOA....( ZOA = ZONTA ORGANISMOI) Kairos einai na diksoume tin anoterotitas mas os "Nohmon" ZOA kai na ta prostatepsoume.

    OSO Anafora gia tin taxitita epemvasis tis EOMAK. Mpravo sta paidia pou antidrasan grigora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΑΚ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


      Στην Αρτέμιδα σήμερα την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα ακόλουθα:

      Άρθρο 1

      ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΕΔΡΑ

      Συνίσταται Αστική Εταιρεία, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 741-748 του Αστικού Κώδικα με την επωνυμία «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ» και συντομογραφικά Ε.ΟΜ.Α.Κ.

      Η Ε.ΟΜ.Α.Κ. θα φέρει δική της σφραγίδα, η οποία θα φέρει κυκλικά τις λέξεις «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ * ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ* » και στο κέντρο ισοσκελές τρίγωνο με την συντομογραφία Ε.ΟΜ.Α.Κ. στα ελληνικά.

      Η διάρκεια της εταιρείας συμφωνείται να είναι πενήντα έτη. Σε περίπτωση θανάτου ή αποχωρήσεως για οποιονδήποτε λόγο ενός ή περισσοτέρων εταίρων η εταιρεία συνεχίζεται μεταξύ των υπολοίπων εταίρων.

      Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Αρτέμιδα Αττικής, τα δε γραφεία της θα βρίσκονται στην Λ. Καραμανλή Στάση Ο.Τ.Ε. Η εταιρεία μπορεί να αλλάξει τη διεύθυνση των γραφείων της χωρίς τροποποίηση του καταστατικού.

      Άρθρο 2

      ΣΚΟΠΟΙ
      Η «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ιδρύεται από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την προώθηση του θεσμού του εθελοντή Πολιτικής προστασίας. Προορισμός και αποστολή ενός εθελοντή Πολιτικής Προστασίας είναι, η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών από φυσικές (ταχείας ή βραδείας εξέλιξης), τεχνολογικές (συμπεριλαμβανομένων βιολογικών, χημικών και πυρηνικών συμβάντων) και λοιπές καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου καθώς και η ενίσχυση της με εθελούσια συμμετοχή των πολιτών.

      Διαγραφή
    2. Η ανωτέρω αποστολή θα ασκείται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα:
      Α. συμμετοχή των εθελοντών σε περιπτώσεις κρίσεων, έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, καθώς και σε επιχειρήσεις οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
      Β. ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού, καθώς και η προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και κοινωνικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και η συμμετοχή μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου
      Γ. η αφιλοκερδής προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, πρώτων βοηθειών, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε μεμονωμένα περιστατικά ή ακόμη και σε περιστατικά εθνικής ανάγκης
      Δ. η τόνωση της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ειδικά σε θέματα προστασίας δασών και θαλασσών. Η προστασία, διατήρηση και επέκταση των δασικών εκτάσεων σε συνεργασία με τη οικεία Δασική Υπηρεσία
      Ε. η συνεχής εκπαίδευση των μελών με οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα πυροσβεστικά καθήκοντα και ειδικότερα σε ειδικές αποστολές σχετικού επιχειρησιακού τομέα, η επιμόρφωση των μελών του και της κοινωνίας γενικότερα επί θεμάτων εθνικού, ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου
      ΣΤ. η συνδρομή για τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων, πολιτικής προστασίας σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία
      Ζ. η συνεργασία με άλλους φορείς όπως ενδεικτικά οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, η Αρχαιολογική και η Πυροσβεστική υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα και η Αστυνομία και η διάθεση έμψυχου και άψυχου υλικού προς επιτέλεση εθνικού και κοινωνικού έργου.
      Η. η εκπαίδευση των μελών όχι μόνο ως εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και με εκπαίδευση στην πυρόσβεση, δασοπυρόσβεση και διάσωση σε συνεργασία με την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία
      Θ.. η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και η βοήθεια σε ιδρύματα
      Ι. η συμμετοχή σε διεθνείς συνεργασίες σχετικές με την πολιτική προστασία
      Κ. η καλλιέργεια και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και η συνεργασία με σωματεία εντός και εκτός Ελλάδος όπως (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού, κ.α.)
      Λ. η επιδίωξη της ψυχοσωματικής και πνευματικής υγείας των μελών
      Μ. η συνδρομή προς τους ΟΤΑ για τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων, πολιτικής προστασίας σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία
      Ν. η προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και κοινωνικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και η συμμετοχή μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου
      Ξ. η ανάδειξη, η πρόοδος και η ποιότητα ζωής στην Ανατολική Αττική, στην εποχή του διαδικτύου, της επικοινωνίας και των μετακινήσεων σε μια ανοιχτή κοινωνία ελευθεριών, δικαιωμάτων, πολιτισμού, καταπολέμησης της φτώχειας και διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας
      Ο. η συμμετοχή σε συνέργειες προς οικονομική ενίσχυση κοινωφελών τοπικών δομών και ιδρυμάτων και ευπαθών ομάδων εν γένει
      Π. η επιδίωξη και προώθηση ενός σταθερού και εποικοδομητικού διαλόγου με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και διοικητικών δομών, ειδικώς στην Αν. Αττική, η σύγκλιση και η προαγωγή μιας ευρωπαϊκής και οικουμενικής συνείδησης. Ο προβληματισμός, η ενημέρωση και η συμβολή για την αντιμετώπιση των θεμάτων της περιοχής της Αν. Αττικής με παράλληλη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της
      Ρ. Η άμεση παροχή ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας στους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών, δράσεις που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών αυτών, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των βασικών κοινωνικών υποδομών, καθώς και στην ενδυνάμωση των θεσμών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αποστολή στο εξωτερικό των μελών του και υλικών, για την παροχή βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά φυσικών καταστροφών

      Διαγραφή
    3. Σ. Η συνεισφορά με κάθε μέσο, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην τόνωση της απασχόλησης. Η συμμετοχή στο πλαίσιο της κοινωνίας πολιτών στην οικοδόμηση του απαραίτητου κράτους – πρόνοιας, στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, στην κάλυψη ελαχίστων αναγκών, τη δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου και την τόνωση της κοινωνικής οικονομίας
      Τ. Η εταιρεία δεν θα ασκεί εμπορική δραστηριότητα. Προς επίτευξη των σκοπών της η εταιρεία θα προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες οικονομικές πράξεις χωρίς σκοπό κέρδους.

      Άρθρο 3

      ΜΕΣΑ

      Οι μέθοδοι και τα μέσα για την πραγμάτωση των στόχων της εταιρείας συνίστανται στο:
      α) να διοργανώνει συνέδρια, επιτροπές κατά αντικείμενο, ομάδες εργασίας, συγκεντρώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σεμινάρια, διαλέξεις κ.λπ.
      β) να παράγει, εκδίδει και διανέμει φιλμ, μαγνητοταινίες, φωτογραφίες, βιντεοταινίες, βιβλία, περιοδικά, άρθρα, ειδησεογραφικά σημειώματα, ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες, διαφημίσεις, φέιγ βολάν, εκθέσεις και άλλο έντυπο υλικό
      γ) να αγοράζει, ενοικιάζει με κάθε νόμιμο τρόπο συσκευές, μηχανές, εξοπλισμό, επίπλωση, βιβλία, περιοδικά, εκδόσεις, εφημερίδες, γραφική ύλη και οποιαδήποτε κινητή περιουσία
      δ) να προσλαμβάνει με καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης ή εθελοντικά οποιοδήποτε άτομο, του οποίου οι συγκεκριμένες ικανότητες, προσόντα ή γνώσεις μπορούν να βοηθήσουν τους σκοπούς της Ε.ΟΜ.Α.Κ..
      ε) να συντάξει κανονισμό για τη γενική διοίκηση και λειτουργία της Ε.ΟΜ.Α.Κ.. που θα αφορά και την άσκηση των καθηκόντων των Εθελοντών Π.Π. και την εμφάνιση τους κατά τα περιστατικά ή την άσκηση αυτών (στολές - διακριτικά κλπ.). Ο Κανονισμός εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση των εταίρων

      Διαγραφή
    4. στ) να συνεργάζεται με οποιεσδήποτε αρχές τοπικές, εθνικές ή διεθνείς και να αποκτά από αυτές οποιαδήποτε δικαιώματα, προνόμια ή παραχωρήσεις
      ζ) να εγκαθιδρύσει, προωθήσει συνεργασθεί, συγχωνεύσει ή αποτελέσει μέλος άλλου σωματείου εταιρικού ή μη, σκοπός των οποίων θα είναι ομοειδής ή συναφής με αυτόν της Ε.ΟΜ.Α.Κ.
      η) να ιδρύει παραρτήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ομάδα νεολαίας.
      θ) να δημιουργήσει δικτυακό κόμβου πηγαίας ενημέρωσης (portal), προς επικοινωνία και συνεργασία φορέων, πολιτών και συλλόγων,
      ι) να πραγματοποιεί περιηγήσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου
      κ) να χρησιμοποιεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την επίτευξη των σκοπών της.

      Άρθρο 4

      ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

      Η Ε.ΟΜ.Α.Κ. οφείλει να συμμετέχει με επιτυχία σε δράσεις όπως: καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σεισμούς, κατασβέσεις πυρκαγιών, διοργανώσεις όπου απαιτείται πολιτική προστασία, διοργανώσεις αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, εκπαιδεύσεις, ασκήσεις. Να συμμετέχει στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στο αντίστοιχο Συντονιστικό Όργανο Δήμου.
      Η συνεχής εκπαίδευση των μελών της σε τεχνικές διάσωσης, πρώτων βοηθειών και παροχής εξειδικευμένης βοήθειας και η άμεση και στενή συνεργασία, με όλες τις κρατικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που μετέχουν στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας καθώς και να συνεργάζεται με όλους τους τοπικούς φορείς και όλα τα εθελοντικά σωματεία – ομάδες όπου και όποτε χρειαστεί.
      Ομαδάρχες εθελοντικών ομάδων, μέλη της Ε.ΟΜ.Α.Κ. μπορούν να δημιουργούν την ομάδα τους στον τόπο διαμονής τους και να υπάγονται επιχειρησιακά στην ανάλογη περιφέρεια, Νομαρχία και Δήμο, αλλά συγχρόνως βάσει των αρχών της αλληλεγγύης θα προωθούν την υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ότι αφορά εθελοντές και εξοπλισμό σε περιπτώσεις κρίσεων και κινδύνων.

      Διαγραφή
    5. Άρθρο 5

      ΕΤΑΙΡΟΙ

      1. Ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εταίρων εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

      2. Εταίρος μπορεί να γίνει κάθε φυσικό πρόσωπο ικανό προς δικαιοπραξία που απολαμβάνει των πολιτικών του δικαιωμάτων στην Ελλάδα, καθώς και νομικά πρόσωπα.

      Απαγορεύεται στους εταίρους η εκχώρηση της εταιρικής τους μερίδας.

      Για την αποβολή εταίρου απαιτείται απόφαση κατά πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των εταίρων.

      Άρθρο 6

      ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

      Η εταιρεία δύναται να παρέχει υπηρεσίες επί διαρκούς βάσεως σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα καλύπτοντας τις αναγκαίες γι’ αυτό δαπάνες, δίδοντας κάρτα μέλους. Η εταιρεία προβαίνει σε τακτική ενημέρωση μέσω ειδικών εντύπων για τις προσφερόμενες δυνατότητες, διαχειρίζεται την έκδοση και διακίνηση περιοδικών εντύπων και δημιουργεί οργανωτική υποδομή για τον σκοπό αυτό. Γι’ αυτό εγγράφει μέλη - συνδρομητές της Ε.ΟΜ.Α.Κ. έναντι εφ’ άπαξ εγγραφής και περιοδικής συνδρομής.

      Διαγραφή
    6. Άρθρο 7

      ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

      Την εταιρεία διοικούν οι εταίροι με αποφάσεις που λαμβάνονται ως εξής:

      1. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία του συνόλου των εταίρων.

      2. Οποιοσδήποτε εταίρος δύναται να εξουσιοδοτήσει εγγράφως άλλον εταίρο για λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο συγκεκριμένης συνεδριάσεως.

      3. Οι εταίροι υποχρεούνται να προσέρχονται κατόπιν προσκλήσεως του Διαχειριστού σε τακτική τριμηνιαία συνεδρίαση για λήψη αποφάσεων στα γραφεία της εταιρείας.

      4. Οι αποφάσεις των εταίρων είναι δεσμευτικές για τον Διαχειριστή, παράβασή τους δε αποτελεί σπουδαίο λόγο ανάκλησής του. Απέναντι στους τρίτους ο Διαχειριστής δεσμεύει την εταιρεία χωρίς να απαιτείται σχετική απόφαση των εταίρων.

      5. Οι εταίροι συμφωνούν να τηρηθούν οι όροι δημοσιότητος για την παρούσα αστική εταιρεία.

      Άρθρο 8

      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

      1. Η διοίκηση των υποθέσεων της εταιρείας, η διαχείριση των οικονομικών της και το ταμείο της εταιρείας ανατίθενται σε εταίρο ή μη (Διαχειριστής) ο οποίος αποκαλείται Διευθύνων Σύμβουλος.

      2. Ο Διευθύνων Σύμβουλος εκπροσωπεί την εταιρεία απέναντι σε κάθε δικαστήριο, αρχή ή τρίτο, δεσμεύει την εταιρεία μόνος δια της υπογραφής του κάτω από την εταιρική επωνυμία, ενεργεί διαπραγματεύσεις, δικαιοπραξίες και κάθε τι αναγκαίο προς επίτευξη των εταιρικών σκοπών.

      3. Με απόφαση των εταίρων και μόνο με έγγραφη ειδική πληρεξουσιότητα δύνανται να ανατίθενται ειδικά θέματα διαχείρισης σε εταίρους ή μη οι οποίοι δεσμεύουν την εταιρεία μόνο στα όρια της πληρεξουσιότητας που τους εδόθη.

      4. Προβλέπεται η θέση Αναπληρωτή Διαχειριστή, ο οποίος ορίζεται και αναλαμβάνει τα καθήκοντα που του ανατίθενται από τον Διαχειριστή ή από τη Γ.Σ. των εταίρων και αναπληρώνει τον Διαχειριστή όταν αυτός κωλύεται.

      5. Ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Διαχειριστή και Ταμία της εταιρείας, ορίζεται για το διάστημα 2009 – 2014 ο Λάμπρου Παναγιώτης και ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ο Μαρνελάκης Γεώργιος. Κατά τον τελευταίο μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου και κάθε 5 (πέντε) έτη η συνέλευση των εταίρων με πλειοψηφία των εταίρων της εκλέγει τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, διατηρώντας το δικαίωμα να εκλέγει το ίδιο ή άλλο πρόσωπο.

      6. Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν μπορεί να θέση υποψηφιότητα σε Δημοτικές, Νομαρχιακές, Βουλευτικές ή Ευροβουλευτικές εκλογές κατά την διάρκεια της θητείας του. Εφόσον το επιθυμεί να θέση υποψηφιότητα θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του Διευθύνων Σύμβουλου. Σ’ αυτήν την περίπτωση την θέση του καταλαμβάνει ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος εάν και εφόσον γίνει δεκτή η παραίτηση του με πλειοψηφία 3/5 των εταίρων.

      Διαγραφή
    7. Άρθρο 9

      ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΟΡΟΙ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

      Το εταιρικό κεφάλαιο καθορίζεται σε 20 μερίδια, ανέρχεται στο ποσόν των εξακοσίων Ευρώ (€600), οι δε εταίροι συμμετέχουν ως ακολούθως: ο Λάμπρου Παναγιώτης με έξι (6), ο Μαρνελάκης Γεώργιος με πέντε (5) μερίδια η Γενναίου Ελένη ένα (1) μερίδιο, η Δήμου Μυρτώ ένα (1) μερίδιο, η Θωμαΐδου Χριστίνα ένα (1) μερίδιο, η Μιχαηλίδου Κυριακή ένα (1) μερίδιο, ο Κοκκίνης Αθανάσιος ένα (1) μερίδιο, η Δήμου Σοφία ένα (1) μερίδιο, ο Βρέττας Ιωάννης ένα (1) μερίδιο, ο Τζίκος Πέτρος ένα (1) μερίδιο και ο Ιωαννίδης Μιχάλης ένα (1) μερίδιο.

      Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από:
      1. Τα δικαιώματα εγγραφής των μελών.
      2. Τα δικαιώματα από τις τακτικές εισφορές.
      3. Τις έκτακτες εισφορές.
      4. Τη νόμιμη λήψη χορηγιών, δωρεών, ενισχύσεων, επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων, δανείων, κληρονομιών κ.λπ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους διεθνείς οργανισμούς, το ελληνικό κράτος, τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες, τους Δήμους, άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα και λοιπών τρίτων.
      5. Τα έσοδα εκδηλώσεων, εντύπων, διαφημίσεων δια ηλεκτρονικών ή έντυπων μέσων.

      Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των εσόδων της εταιρείας από κάθε πηγή θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση των σκοπών της και δε θα διανέμεται στους εταίρους ως κέρδος καθώς η εταιρεία δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό.

      Η εταιρεία τηρεί ειδικό βιβλίο όπου αναγράφονται οι δωρεές, χορηγίες και οι οποιεσδήποτε παροχές τρίτων φυσικών προσώπων, Ν.Π., ή φορέων.

      Για την εξυπηρέτηση των σκοπών και των δραστηριοτήτων της η εταιρεία μπορεί να συνάπτει συμβάσεις εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, συμβάσεις έργου ή παροχή υπηρεσιών είτε με εταίρους είτε με τρίτους.

      Άρθρο 10

      ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΛΥΣΗ

      Το παρόν καταστατικό τροποποιείται με απόφαση της πλειοψηφίας των 3/5 του συνόλου των εταίρων.

      Η εταιρεία λύεται με απόφαση της πλειοψηφίας των 2/3 του συνόλου των εταίρων, η οποία ορίζει και τρεις εταίρους ως εκκαθαριστές. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τρεις εταίροι κατά τη στιγμή της λύσης, η εκκαθάριση γίνεται σύμφωνα με το νόμο. Τυχόν υπολειπόμενη περιουσία μετά την εκκαθάριση μεταβιβάζεται στην 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

      Το παρόν καταστατικό εγκρίθηκε και υπογράφεται από τους παρακάτω εταίρους:

      Διαγραφή
  8. Διαβάζοντας το καταστατικό αυτής της εταιρείας σου έρχεται κατ'ευθείαν η απορία γιατί ρε καλόπαιδα δεν πάτε στον Ερυθρό Σταυρό εθελοντές διασώστες και να μην έχετε και την στεναχώρια να διατηρείτε ταμείο, καταστατικό, αμοιβές, έσοδα, πληρωμές κλπ έγνοιες;
    Τέτοια θυσία "δεν τη θέλει κι'ο Θεός"!!.
    Διοργάνωση σκυλάδικων, επιχορηγήσεις απο το δημόσιο κορβανά και άλλες τέτοιες θυσίες πώς τις αντέχεται;
    Να σας δώσει κάτι παραπάνω ο δήμος για ψυχική οδύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΤΟ ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΠΡΟΘΥΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΟΜΕΡΤΑ,ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΕΡΤΑ

      Διαγραφή
    2. γιατι δεν πανε στον ερυθρο σταυρο? για να εχουν μερικοι μα@@@ες σαν και εσενα συνεχεια αποριες.

      Διαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΑΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΑΙ ΕΜΑΚ@Κ@Σ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΑΚ?

      Διαγραφή
  11. Εχθές έγραψα ένα σχόλιο για την ΕΟΜΑΚ και σβήστηκε από το blog. Μπορείτε να μου απαντήσετε γιατί? Παίρνετε κι εσείς επιχορηγήσεις από τους δήμους, τις περιφέρειες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους διεθνείς οργανισμούς, το ελληνικό κράτος, και φοβάστε μη τις χάσετε? Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνατε. Από τη μια δημοσιεύετε το καταστατικό της ΕΟΜΑΚ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που επιχορηγείτε απ' όλα τα παραπάνω κι από την άλλη σβήνετε το σχόλιό μου? Δεν θέλετε να διαβαστεί? Απ' ότι καταλαβαίνω δεν είστε σοβαρό blog, γιατί αφήνετε σχόλια με βρισιές και βωμολοχίες και σβήνετε αυτά που θα μπορούσαν να τα δουν οι υπεύθυνοι και να πράξουν τα δέοντα. Επειδή όμως έχω κι εγώ δικαίωμα να πράξω τα δέοντα θα δούμε αν αυτό που κάνατε είναι νόμιμο ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε
      Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή για να σταματήσει το κάθε @ρχιδι να κάνει ότι του κ@@λώσει σε αυτόν τον δήμο.
      Στην συγκεκριμένη ανάρτηση σβήστικαν από τον διαχειριστή 2 σχόλια. Το ένα άφηνε υπαινιγμούς για υπεξαίρεση και το δεύτερο περιείχε απειλές.
      Ποτέ μα ποτέ δεν θα σβήναμε ένα σχόλιο έτσι... επειδή δεν μας αρέσει δεν το έχουμε κάνει ποτέ...
      Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

      Διαγραφή
    2. θα πρεπε να ντρεπεστε για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ φρασεολογια σας!και κανεις δεν σας εχρησε προστατες του δημου,ενα blog εχετε...τα περι πρωτης γραμμης ειναι για γελια!

      Διαγραφή
    3. Μέσα από το μπλογκ δεν μπορείς να γίνεις batman. Όμως πριν το μλογκ υπήρχε σκοτάδι. Βαθύ σκοτάδι παντού. Όλοι βολεμένοι δεν μιλούσαν. Αυτή είναι και η μαγκιά σας. Όσο σας αφήνουν ακόμη. Μπράβο στο μπλογκ.

      Διαγραφή
    4. οταν κριτικαρεις τους παντες πρεπει να δεχεσαι την κριτικη!και να μην χυδαιολογεις!μπραβο στο blog για την ενασχοληση με τα κοινα ...ΝΑΙ!γιατο παραπανω σχολιο ΟΜΩΣ....Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!

      Διαγραφή
  12. Υπαινιγμός για υπεξαίρεση είναι ότι αυτή η μη κερδοσκοπική εταιρεία επιδοτείται από το ελληνικό κράτος, τους δήμους, τις περιφέρειες, τους διεθνείς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.? Το καταστατικό που αναρτήθηκε αυτά έγραφε μέσα. Δεν τα έβγαλα εγώ από το κεφάλι μου. Προφανώς ο διαχειριστής σας δεν έχει νομικές γνώσεις.
    Επίσης έχω δει πολλά σχόλια με βρισιές και αισχρολογίες που τα δημοσιεύετε χωρίς καμία επιφύλαξη. Κι εσείς στο σχόλιό σας χρησιμοποιείτε πολύ αισχρές εκφράσεις. Θα σας πω κάτι. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβετε είναι ότι με τις βρισιές και τις βωμολογίες δεν πονάς κάποιον, αντίθετα εάν το σχόλιό σου είναι καλογραμμένο και με κόσμιο τρόπο μπορεί να κάνει τον άλλο να πονέσει πάρα πολύ.
    Τα δικά μου τα σχόλια είναι πολύ προσεκτικά σ' αυτά που γράφω, γιατί τυγχάνει να είμαι δικηγόρος και να έχω πλήρη γνώση του αντικειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...το σχολιο του blog προσβαλλει ολους μας!ντροπη!

      Διαγραφή
  13. Βρε παιδες,ειναι πασιγνωστο ,οτι, οτι καλο θεσμο αντιγραψει ο Ελλην,θα τον μαγαρισει.Οι εθελοντικες οργανωσεις σε ολο τον κοσμο λειτουργουν με δωρεες,βλεπει ο κοσμος την ανιδιοτελη προσφορα και την ανταμοιβει, ειτε με συμμετοχη ,ειτε με τον οβολο του.Εδω εχουμε οργανωσεις που χρηματοδοτουνται με ΚΟΝΕ ,ξεχασατε τι σωματεια χρηματοδοτουσε αυτος ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,ΠΟΥ ΣΑΛΤΑΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ? ΕΤΣΙ ΜΑΓΑΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ,κανενας λογικος και εντιμος δεν θελει να μπλεξει με περιεργες ανταλλαγες εξυπηρετησεων,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ,ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ.Ειτε σε χρημα, ειτε σε ειδος,(ψηφο).ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ...ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ...ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ......Εμενα δεν μου λεει τιποτα ενα καταστατικο ,αντιθετα στις μικρες κοινωνιες μου λεει πολλα ΤΟ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ....Ε...μικρη κοινωνια ειμαστε ,τα νταουλια ακουγονται παντου,και οι ντελαληδες,και η αρκουδα,και ο γυφτος, ΟΡΑΤΑ........Τωρα γιατι τα πηρε ετσι χοντρα,ο διαχειριστης,......ΑΤΟΠΟΝ.....δεν προσβαλλει ολους μας,ΔΙΑΦΩΝΩ.ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ. Συλλογικη ευθυνη δεν δεχομαι, ΟΥΤΕ....ΠΑΓΚΑΛΙΖΩ.Οποιος προσβαλλεται ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ,ΑΛΛΑ ...ΑΤΟΜΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας