ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σηκωθείτε από τις καρέκλες επιτέλους....

10 σχόλια:

  1. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ...ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.......Το να επιλεγεις και να ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.Ολη η εικονα ,ειδικα σε αυτη την ταινια ,ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ,που βεβαια δεν φαινεται ,αν δεν ξερεις το τελος.ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ....1976...... με τον Αλμπερτ Φινευ(ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ)Τον Ουιλιαμ Χολντεν(συχωρεμενος)και την Φαιη Νταναγουει(αυτη μαλλον ζει ακομα) ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ......Ειναι μια σπουδη ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σαν αυτα που μοιραζουν την σκηνη και λεγεται ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, εννοωντας το τηλεοπτικο δικτυο και τι ρολο μπορει να παιξει οχι βεβαια γιατι εχει καλους σκοπους..ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑ ΚΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ,που απευθυνεταισε οσους δεν ξερουν ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό το απόσπασμα από την ταινία και ταιριάζει γάντι στην Ελλάδα της αποχαύνωσης και της ανοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο συγκινητικα ρομαντικος εισθε αγαπητε 6 35.Φαινεται εισθε νεος και δεν εχετε δει την ταινια.ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ MASS MEDIA.Σε καποια στιγμη στην σκηνη με την Νταναγουεη, προοικονομει , οτι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ για λογους ακροαματικοτητας.Αν δειτε μεμονωμενα μονον αυτη την σκηνη ,βγαζετε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,απο αυτο που εδειχνε η ταινια.ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΑ ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΙΛΜ ,ξεκινωντας απο τετοια θεση.Τελος παντων δικαιουσθε να ειστε ρομαντικος ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ,που λεει και ο ποιητης.Παντως ο ΦΙΝΕΥ πηρε οσκαρ για τον ρολο του τρελλαμενου προφητη που τον χρησιμοποιησαν φιλοδοξοι image makers για να πουλησουν αγανακτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το απόσπασμα από το φιλμ φτάνει. Ακόμα και αν το όλον έχει άλλο θέμα ή προσανατολισμό, το μέρος αυτό του όλου κάνει το δικό του ταξίδι. Άλλωστε πολλές φορές και σε πολλά είδη τέχνης συμβαίνει αυτό.
    Έτσι πρόχειρα, θυμίζω το "...πήραμε τη ζωή μας. Λάθος..." από το ποίημα του Ελύτη. Ίσως "έφταιξε" και ο τρόπος της μελοποίησης του Θεοδωράκη, πάντως ο συγκεκριμένος στίχος από το ποίημα ταξίδεψε διαφορετικά στα χείλη των ανθρώπων και στο χρόνο, παρά τις αρχικές διαφωνίες και αντιρρήσεις του ποιητή...
    Θέλω να πω δηλαδή, ότι ένα τέτοιο απόσπασμα μιας ταινίας, στις παρούσες συνθήκες μας κάνει και αξίζει να το βάλουν σε τίποτα μεγάφωνα και γιγαντοοθόνες, μπας και...μπας και... Πού ξέρεις, μπορεί και να λειτουργήσει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχετε δικιο.Χαιρομαι ιδιετερα που ενας ακομα μπλογκιτης ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ.Ο Ντελακρουα με μια μονον εικονα ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορω να μην το πω.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    Επειδη δεν θελουν και δεν μπορουν να βαλουν χερι ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΧΡΗΜΑ ....ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.....που ειναι πολυ πισω στον διεθνη καταλογο ξεπλυματος.Ελπιζω να ειναι ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥς ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...ΜΠΡΟΣΤΑ και πισω τους κρυβονται και οι αλλοι υποκριτες.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.
    ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙς ΤΟΥΣ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.
    ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩ[ΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ .....ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ.
    Φιλοι μην πατε στις τραπεζες,να δημιουργησετε ΠΑΝΙΚΟ.
    Ακουστε τον Αρχιεπισκοπο Κυπρου.
    Ολη η περιουσια της εκκλησιας ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Δεν ειμαι υπερ της αναμειξης της εκκλησιας ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Κυπριακο δραμα ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΒΟ.Ομως φιλοι δεν εχουμε ακομα ΤΗΝ ΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΩΝ ΠΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΣΗ.Εδω θελω να θυμισω τι ειπε ο Αμερικανος ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΓΙΑΤΡΟΣ Χαου εκπροσωπος του ελληνικου κομιτατου της Αμερικης,κατα την διαρκεια της Ελληνικης Επαναστασης του 1821 ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΝΤΑΣ την ουδετεροτητα των συμπατριωτων του.


    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ


    ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    Τετοια φλογερα γραπτα ξεσηκωσαν το φιλελληνικο κινημα σε Ευρωπη και Αμερικη.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΛΩΝΙΖΕ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ ,ΗΡΘΕ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ .
    Μην υποτιμαμε την δυναμη του λογου των απλων ανθρωπων . ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ......ΓΡΗΓΟΡΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ....Ελλαδιτες και Κυπριοι στην Αγγλια ,Αμερικη,Ελληνοαμερικανοι ,ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΟΙ Β ΓΕΝΙΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ,ΤΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
    Αυτες ηταν οι αρχες της Γαλλικης επαναστασης.
    Αυτες ξεσηκωσαν τα εθνικα ΚΙΝΗΜΑΤΑ ,ΜΕΤΑ ΤΟ 1789.

    Μετα 300 χρονια ,η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ,ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ,τα ξεχασαν.....
    Στις επερχομενες Ευρωεκλογες ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ....,το παραδειγμα της Κυπρου δειχνει τον δρομο προς την διαλυση.....ηδη οι δυο ταχυτητες ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ μη ομολογουμενο επισημα, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.Η ροη κεφαλαιων παει ΒΟΡΕΙΑ στην ΛΕΤΟΝΙΑ αγορασμενη απο τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,που παιρνει την θεση της ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ .Συγκεντρωση καφαλαιων ΒΟΡΕΙΑ ειναι το παιχνιδι που παιζεται ,ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.Συντριβονται οι νοτιες αγορες.Ενας ακομα ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ με θυματα τους λαους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θεμα Κυπρος,εχει και μεγαλη ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.Αεριο ,ΑΟΖ,πετρελαιο,αγκυροβολιο,Ισραηλ,Τουρκια,ο Σαμαρας σπευδει στο Ισραηλ,ολωσ τυχαιως κοινο υπουργικο συμβουλιο,Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ,Το ΙΣΡΑΗΛ ζηταει συγνωμη απο την Τουρκια (σημειωτεον δεν εχει ζητησει συγνωμη απο κανεναν ποτε),ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ,πολλοι μεγαλοι παικτες ,ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ,και φοβαμαι οτι κανεις δεν ειναι ΥΠΕΡ της Κυπρου.Ισχυρα ανταλλαγματα ζητανε ολοι.ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ οτι και να γινει, χαμενος θα εισαι.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,η πολυ αργη αντιδραση των Κυπριων,10 ημερες σε τετοια θεματα..... σε στελνουν στον ταφο....με τις ευλογιες ολων, της Ελλαδας συμπεριλαμβανομενης.Δυστυχως το περασε αβροχεις ποσι η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΤΑΜ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΤΑΜ.Γυναικες στην εξουσια πιο σκληρες απο τους αντρες.ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ....ΘΑΤΣΕΡ.....ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ......και οποιος αντεξει.... .ΜΟΝΟΝ Ο Λουξεμβουργιος υπουργος υπερασπιστηκε το τραπεζικο συστημα της ΚΥΠΡΟΥ.Αυτος ξερει και προειδοποιει......εγκαιρως μην νομισετε οτι θα βαλετε χερι και εδω.Η Κυπρος δεν ειναι ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΛΠ

    ο θεος βοηθος παιδες,ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΜΑΣ......
    Και το χειροτερο .....θα μας εχουν τρομοκρατησει αρκετα...και θα το δεχτουμε.....κοινως την βαψαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν ποιητές ρομαντικοί τυπη κτλ αυτό που κατάλαβα από τα λεγόμενα του κυρίου Αριστογειτον ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι το ότι έχουν πεθάνει οι ηθοποιοι και το που αναφερόταν η συγκεκριμένη ταινία... αυτό που έχω να πω είναι το εξής όσο θα υπάρχουν κομματόσκυλα που θα μπορούν να λένε ότι το συγκεκριμένο σποτάκι όπως και πολλά τέτοια του είδους αυτού ότι δεν ταιριάζουν στην περίσταση το μόνο που θα καταφέρουμε είναι τους δίνουμε τροφή για Π@Π@ρολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας