ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οριοθέτηση Οικισμών- Δασικό-Ιδιοκτησιακό



Πρόεδρος: Κωνσταντουράκης Νικόλαος
Τηλ. 6979982197, 22940-88558
Γεν. Γραμματέας: Ραφτοπούλου Άννα
Τηλ. 6979224524, 22940-81831
email: omospondiaartemidos@yahoo.gr
fax: 2294081831
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                    ΘΕΜΑ: Οριοθέτηση Οικισμών- Δασικό-Ιδιοκτησιακό
Είναι γνωστό πως από την πρώτη κιόλας στιγμή της επανίδρυσης της η Ομοσπονδία ασχολήθηκε εκτεταμένα με το Δασικό-Ιδιοκτησιακό πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή μας.  Χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται εδώ και χρόνια υπό την ομηρία της διεκδίκησης των περιουσιών τους από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η μόνη λύτρωση τους είναι η ανάρτηση των δασικών χαρτών όπου στις περισσότερες περιπτώσεις  οι θιγόμενοι θα δικαιωθούν αφού πρόκειται για εξόφθαλμες περιπτώσεις μη δασικών εκτάσεων. Η τελευταία πληροφόρηση μας είναι πως πριν το τέλος του χρόνου οι δασικοί χάρτες θα αναρτηθούν.

Στον νόμο  3889/2010 που αφορά την διαδικασία ανάρτησης τον δασικών χαρτών υπάρχει το πολύ ευνοϊκό άρθρο 23 σύμφωνα με το οποίο πριν αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες πρέπει να κοινοποιηθούν στον οικείο ΟΤΑ, οι τεχνικές υπηρεσίες του οποίου θα σημειώσουν επάνω τις περιοχές: που έχουν κάποια στιγμή προταθεί για πολεοδόμηση, για ένταξη κτλ που για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκληρώθηκαν και τους οριοθετημένους-αναγνωρισμένους οικισμούς. Αυτές λοιπόν οι περιοχές θα μπουν σε άλλη διαδικασία και θα εξαιρεθούν εύκολα και μαζικά από τους δασικούς χάρτες, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες τίποτα και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν καμία διαδικασία.
Αυτό παλεύει η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, να οριοθετηθούν και να αναγνωριστούν ως Οικισμοί οι δομημένες εκτός σχεδίου περιοχές του δήμου μας που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία ταυτότητα.
Μάζεψε από κάθε περιοχή αρχείο για αρκετά ακίνητα (συμβόλαια αγοράς, αποφάσεις δασαρχείου, διοικητικές πράξεις, άδειες, νομιμοποιήσεις κτλ) οριοθέτησε τους εν λόγω οικισμούς και τους παρέδωσε στον Δήμο.
Μετά από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με την Δημοτική Αρχή έγινε αυτή η πολυπόθητη συνεργασία, έγινε ανάθεση της οριοθέτησης σε μελετητή και φτάνουμε στο σήμερα όπου η μεγάλη μέρα έφτασε. Στις 18 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να οριοθετηθούν αυτές οι περιοχές και να αναγνωριστούν ως εγκεκριμένοι Οικισμοί.
Ο δρόμος για την απαλλαγή των συμπολιτών μας από αυτήν την ομηρία τους από το Ελληνικό Δημόσιο είναι πλέον ανοιχτός. Μετά από περίπου 15 χρόνια υπάρχει φως στο τούνελ, υπάρχει ελπίδα.
Αυτήν την στιγμή  το μελετητικό γραφείο που ανέλαβε την εργασία αυτή οριοθετεί τους οικισμούς και ετοιμάζεται να στείλει την τελική μορφή στον Δήμο. Ο Δήμος θα εγκρίνει και θα στείλει τον φάκελο μαζί με ότι στοιχεία έχει που αποδεικνύουν την οντότητα του Οικισμού σε πάσα αρχή (Κτηματολόγιο, υπουργία κτλ.).
Παρακαλείστε όλοι οι πολίτες που είστε σε δασική έκταση να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να ολοκληρωθούν οι φάκελοι ανά περιοχή (διότι ακόμα υπάρχουν ελλείψεις). Επίσης να σας ενημερώσουμε πως αυτό το διάστημα υπάρχουν μέλη της Ομοσπονδίας συγκροτημένα σε ομάδες που επισκέπτονται τις δασικές περιοχές με τα πόδια ώστε να έρθουν σε επαφή μαζί σας και να συλλέξουν στοιχεία. Παρακαλούμε συνεργαστείτε μαζί τους ώστε να κλείσουν γρήγορα οι φάκελοι και να προωθηθούν στις αρχές. (για πιο γρήγορη ανταπόκριση να έχετε εύκαιρη φωτοτυπία του συμβολαίου αγοράς του οικοπέδου σας, τυχόν άδεια ή νομιμοποίηση ή τακτοποίηση του κτιρίου και οποιαδήποτε διοικητική πράξη έχετε στα χέρια σας)
 Αυτό είναι εξαιρετικά επείγον.
Για το Κ.Σ.
O Πρόεδρος                                                                 H Γραμματέας




             Κωνσταντουράκης Νικόλαος                                                Ραφτοπούλου Άννα

5 σχόλια:

  1. "Αυτές λοιπόν οι περιοχές θα μπουν σε άλλη διαδικασία και θα εξαιρεθούν εύκολα και μαζικά από τους δασικούς χάρτες, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες τίποτα και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν καμία διαδικασία".

    ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νόμος είναι του 2010, το δημ. συμβούλιο κάτι αποφάσισε τον ....περασμένο Φεβρουάριο και τον Ιούνιο μας αναγγέλουν ότι έχουμε λέει κάτι ελπίδες και ότι μέλη της ομοσπονδίας θα περιοδεύσουν με τα ...πόδια στις γειτονιές για να ....συλλέξουν στοιχεία!
    Υπάρχει άνθρωπος που όλα αυτά τα θεωρεί σοβαρά; Εγώ πάντως, το μόνο σοβαρό θέμα που βλέπω στον ορίζοντα είναι οι εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γελιοποίηση έχει και τα όρια της. Βεβαίως, επειδή έρχονται εκλογές τα τρομερά αυτά ανθρωπάκια άρχισαν ξανά και παίζουν με τον πόνο του κάθε φτωχού ανθρώπου. Το είδαμε το έργο το 2006 προεκλογικά. Το είδαμε ξανά το 2010. Το βλέπουμε ξανά σήμερα εν όψει τον Δημοτικών εκλογών του Ιουνίου 2014. Που καταντήσαμε να μας δουλεύει η «Πίτσι» και η «Μπάρμπη», με τις ευλογίες του Δημάρχου και των υπολοίπων που μας καταδυναστεύουν.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να πρόκειται για "ψάρεμα" ψήφων ή πελατών, μπορεί και όχι. Έτερον εκάτερον.
      Όμως για τέτοια θέματα ο καθένας πρέπει να συμβουλεύεται δικηγόρο και μηχανικό της δικής του ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και να μην επαναπαύεται σε ότι του λένε διάφοροι επαγγελματίες μέσω συλλόγων και ομοσπονδιών. Πάρα πολύ σωστά λέει ο Δ. παραπάνω, πως ο Νόμος δε γράφει κάτι τέτοιο. Πού βασίζονται λοιπόν και όχι μόνο δίνουν ελπίδες, αλλά βεβαιώνουν επιπλέον, πως αν γίνει κάτι, δε θα απαιτηθούν δαπάνες και διαδικασίες από τους πολίτες;
      Ας είμαστε προσεκτικοί, πολλά γίνονται στον τόπο μας. Θυμάμαι και ένα πρόσφατο κρούσμα: Όταν άρχισαν οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, φημολογήθηκε πως κάποια κυρία μέλος Δ.Σ. συλλόγου, επισκεπτόταν γραφεία μηχανικών και παζάρευε τιμές με υπόσχεση να τους φέρει πελάτες όλα τα μέλη του συλλόγου της, λες και ήταν αγέλη!
      Επίσης κάποιος ντόπιος πολιτικός και επαγγελματίας περιόδευε περιοχές εκτός σχεδίου και τους μίλαγε για προοπτικές πολεοδόμησης, παντελώς απίθανες και ανυπόστατες. Τον "έκραξαν" στα μπλογκ και μαζεύτηκε...
      Και στην Αγία Κυριακή με τα δημόσια κτήματα πήγε ο κόσμος και πλήρωσε για ελέγχους τίτλων κλπ. σε μελετητικό γραφείο και τίποτα δεν έγινε!
      Ας φυλαχτούμε μόνοι μας, ώστε να μη γινόμαστε θύματα.

      Διαγραφή
  3. Τιποτα δεν προκειται να λυθει αμεσα.ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.Απλως ειναι ενας τροπος να δημιουργησουν προσδοκιες για να τους ψηφισουν.Ακομα δεν εχουν λυθει αυτα ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ...ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΜΟΝΙΕΣ.....Ρωτηστε Ραφηνα ,Μαραθωνα ,Ν Μακρη κλπ κλπ κλπ
    ο μονος δρομος που ανοιξε ειναι για δημιουργια ψηφοδελτιων.Εξ ου και οι επιτοπιες ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΣΦΙΞΑΝΕ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ....ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας