ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ : ΚΤΙΡΙΑΚΟ – ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος

09/10/2013
Αρ. Πρωτ. 025/2013-2015
Προς :
1. Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – κο Δήμαρχο
2. Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – κους Αντιδημάρχους
Κοιν.:
Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος-Δημοτικό Συμβούλιο

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος είχε συνάντηση τη Δευτέρα 9/9/2013 με τον Διευθυντή μελετών του ΟΣΚ κο Σεφερλή. Στα πλαίσια της συνάντησης ενημερωθήκαμε ότι προκειμένου να αρχίσει ο ΟΣΚ τη μελέτη για ένα καινούργιο σχολικό κτήριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η «ωρίμανσή» του η οποία συνίσταται στα εξής έγγραφα:

1. Έγκριση του διευθυντή της αντίστοιχης διεύθυνσης (πρωτοβάθμιας για νηπιαγωγεία-δημοτικά, δευτεροβάθμιας για γυμνάσια-λύκεια) για τη σκοπιμότητα ανέγερσης κτηρίου για τη σχολική μονάδα, τις υπάρχουσες συνθήκες στέγασης της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, τον αριθμό των μαθητών της, όπως και πρόβλεψη εξέλιξής του στην επόμενη 5ετία, και τον αριθμό των απαραίτητων αιθουσών που προκύπτει.
2. Φ.Ε.Κ. του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου
3. Πρακτικό καταλληλότητας του οικοπέδου που συντάσσεται από τριμελή επιτροπή που συστήνει ο Δήμος, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΟΣΚ
4. Φ.Ε.Κ. ίδρυσης σχολείου, όπως και ΦΕΚ αναβάθμισής του εάν υπάρχει.
5. Πιστοποιητικά κτηματολογίου και αριθμός ΚΑΕΚ
6. Τίτλοι ιδιοκτησίας, μετεγγραφής του οικοπέδου.
7. Παραχώρηση του οικοπέδου από τον Δήμο στον Ο.Σ.Κ.

Με βάση τα παραπάνω ο ΟΣΚ συντάσσει την κτηριολογική μελέτη η οποία παίρνει την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ξεκινήσει η φάση διαμόρφωσης της μελέτης του κτηρίου (που διαρκεί ένα έτος) και στη συνέχεια η φάση κατασκευής του έργου (που διαρκεί δύο έτη).
Τα παραπάνω στοιχεία «ωρίμανσης» του έργου, μας ειπώθηκε ότι μπορούν να τρέξουν παράλληλα.

Ο κος Σεφερλής μας τόνισε επίσης ότι η παραπάνω διαδικασία «ωρίμανσης» είναι ακριβώς η ίδια, ακόμα και αν το κτήριο το κτίσει ο Δήμος με δικούς του πόρους και όχι ο ΟΣΚ, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ο ΟΣΚ δεν εμπλέκεται σε καμιά απολύτως φάση του έργου, και όλες οι εργασίες που εκτελεί ο ΟΣΚ, είναι ευθύνη αποκλειστικά της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Σε ερώτηση αν είναι δυνατό να δημιουργηθεί κτήριο αποκλειστικά ισόγειο, με προκάτ αίθουσες βαρέως τύπου, για 12θέσιο σχολείο, σε έκταση 4 στρεμμάτων, η απάντησή του ήταν «σε καμιά περίπτωση, σε αυτήν την έκταση 12θέσιο σχολείο μπορεί να κτιστεί μόνο 2όροφο».

Με βάση τα παραπάνω ρωτά η Ένωση το Δήμο, για το 2ο Γυμνάσιο και το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδος, (που η διαδικασία για τα οικόπεδα είτε έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, είτε είναι σε προχωρημένο στάδιο σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε) εάν έχουν ξεκινήσει και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υπόλοιπες ενέργειες για την «ωρίμανση» των έργων.





                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Capture

 http://egkspatartemis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας