ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πρακτικά Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος




Συνεδρίαση 2η Τακτική
Της 11ης Φεβρουαρίου 2014
Ημέρα: Τρίτη και ώρα: 20.30 μ.μ.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ                                         ΣΕΛ.
1. Απόφαση για την οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
19
2. Προέγκριση ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης πλήρους γεύματος» του κ. Φορτάτου Νέστορα, για το κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Νηρηίδων 13,  Ο.Τ.Γ. 36  Αρτέμιδα.
25
3. Άδεια λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων για τρία (3) έτη του Θεοφάνη Αλέξιου.
26
4. Προέγκριση ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών (παντοπωλείο – ψιλικά)» επ’ ονόματι του KLEANTHI KOSTA για το κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Κυριακής & Θεσσαλίας 1 Ο.Τ.Γ 1251 Π.Ε. 7-8-9,  36 Αρτέμιδα.
27










ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλησπέρα σας. Αρχίζει η 2η Συνεδρίαση σήμερα 11-2-2014. Απουσιάζει ο κύριος Φύτρος και η κυρία Μωραΐτη.
        Έχουμε μία αίτηση για το θέμα της λαϊκής, που ήθελαν να μεταφέρεται έξι μήνες πάνω και έξι μήνες κάτω και είχαν κάνει κάποιο αίτημα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Από τη στιγμή που το αφαιρέσατε από τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, δεν το συζητάμε καθόλου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το συζητάμε λοιπόν. Έχω μια αίτηση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλυκιωτών ο οποίος θέλει κάποια συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο.

ΠΑΝΤΑΣ: Θα μπορούσα να σας διακόψω ένα λεπτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχει ξεκινήσει το Συμβούλιο.

ΠΑΝΤΑΣ: Έκανα ότι μπορούσα για να έρθω όσο πιο γρήγορα για το θέμα που μου είπατε στο τηλέφωνο και να κάνω μια καταγγελία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προσήλθε και ο κύριος Φύτρος. Το αίτημα του Συλλόγου Αλυκιωτών απευθύνεται στον Πρόεδρο και στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Έχω ένα άλλο εγώ που απευθύνεται προς το Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος κύριο Μάρκου, με κοινοποίηση στον Αντιδήμαρχο κύριο Πουλάκη, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Γκινοσάτη και στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Γκίκα.
        Κανονικά έπρεπε να το είχαμε πάρει όλοι και να το έχουμε διαβάσει, γιατί τώρα πρέπει να το διαβάσετε όλο το κείμενο για ενημέρωση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Σύλλογος Αλυκιωτών ζητάει μία συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδος για προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Αλυκής και πρέπει να ορίσουμε κάποια ημερομηνία.
       Ο σύλλογος  Αγίου Νικολάου επίσης ζητάει μία συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο. Να καθορίσουμε μία μέρα να γίνουν μαζί.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Αυτό όμως απευθύνεται κυρίως στον Δήμαρχο και όχι μόνο. Θα έπρεπε να επιληφθεί ο Δήμαρχος γιατί δίνει κάτι χαρακτηρισμούς μέσα για τους οποίους αν εγώ ήμουν στη θέση του Δημάρχου θα του επέβαλλα και μήνυση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι έχουν μετατρέψει την περιοχή στην Τρούμπα της Ανατολικής Αττικής.
«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην περιοχή έχει αλλάξει, όπου κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τη μη εφαρμογή νόμων και κανονισμών στην περιοχή μας για την κάθε άλλο πάρα αποτελεσματική λειτουργία, για προφανείς λόγους της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης, έχουν μετατρέψει την περιοχή μας στην Τρούμπα της Ανατολικής Αττικής».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα θέμα που μας ξέφυγε ήταν της κυρίας Νικολάου Παναγιώτας. Δεν έχει έρθει ποτέ στο Τοπικό Συμβούλιο. Πήρε χορήγηση προέγκρισης από το Δήμαρχο και θέλω να το έχετε υπ’ όψη σας αυτό το θέμα, αλλά σήμερα που βρήκα την κυρία Νικολάου, μου είπε ότι δε θέλει να πάρει την άδεια. Αφορά ένα κατάστημα που πήγε να ανοίξει στην Υπαπαντής για το οποίο δεν ξέρω ακριβώς τη διεύθυνση, αλλά εμάς δε μας έχει έρθει κάτι τέτοιο και έτσι δεν έχουμε καμία παραλαβή εγγράφου.
ΡΑΦΤΗ: Και πώς την πήρε την άδεια;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέρασε το δεκαπενθήμερο και τη χορήγησε ο Δήμαρχος.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Μην ξεχνάτε όμως ότι του κυρίου Κατσικόγιαννη περάσατε προέγκριση χωρίς να υπάρχει φάκελος εδώ καθόλου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ανοίγει στον ίδιο χώρο κύριε Κατσούλη, ανοίγει κάπου στην Υπαπαντής. Να δώσουμε το λόγο στον κύριο Πάντα που κάναμε όλοι την παρατήρηση;

ΠΑΝΤΑΣ: Ονομάζομαι Πάντας Χρήστος, είμαι ο μαέστρος της χορωδίας. Με πήρατε προ δέκα λεπτών τηλέφωνο και μου είπατε ότι αυτά που έχουν αναρτηθεί παραμορφώνουν τον χώρο. Επ’ αυτού να πω το εξής: Έχω την εντύπωση ότι όχι απλώς δεν τον παραμορφώνουν, ούτε από καλλιτεχνικής πλευράς και αξίας, αλλά ούτε και ως τελικό αποτέλεσμα. Αυτά τα κάδρα αντιπροσωπεύουν την προσπάθεια σαράντα πέντε χορωδών που ανέβασαν την Αρτέμιδα στα ψηλότερα σκαλοπάτια καλλιτεχνικά που θα μπορούσε να ανέβει ποτέ. Είναι τιμή να βρίσκονται στον οποιοδήποτε χώρο. Το πιάνο δεν αποτελεί παραμόρφωση του χώρου;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το πιάνο το έχουν αφήσει εδώ πολύ καιρό, ενώ πρώτα ήταν η φιλαρμονική εδώ και είπαν ότι θα έρθουν να το πάρουν.

ΠΑΝΤΑΣ: Πώς να το πάρουν; Αφού κάνει πρόβες η χορωδία με το πιάνο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς παραχωρήσαμε το χώρο για κάποιες παρουσίες.

ΠΑΝΤΑΣ: Το πιάνο είναι δικό μου και το χορηγώ στη χορωδία για να μπορεί να κάνει πρόβες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, αλλά εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη φύλαξη του.

ΠΑΝΤΑΣ: Δε σας είπα εγώ να είστε υπεύθυνοι. Όμως τα κάδρα παραμορφώνουν το χώρο και δεν είναι τιμή για το χώρο; Σας παρακαλώ να μπει σε ψηφοφορία αν γίνεται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Να εξηγήσω στο Σώμα ότι έχουν βάλει κάποια κάδρα στην αίθουσα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Έχει τεθεί ένα θέμα που το ξέρετε εσείς…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα το είδαμε όλοι.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Θα το φέρετε ως θέμα, θα γίνει ενημέρωση εκ μέρους του κυρίου προς το Συμβούλιο και από εκεί και πέρα αποφασίζουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε να πάρουμε μία απόφαση; Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Η αίθουσα αυτή έχει χαρακτηριστεί αίθουσα Συμβουλίου μόνο ή πολλαπλής χρήσης;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι αίθουσα συμβουλίου, αλλά μπορούμε να παραχωρήσουμε σε πολλούς συλλόγους, ώστε να την εκμεταλλευτούν.

ΜΑΡΚΟΥ: Όποιος θέλει μπορεί;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάνουν αίτηση, παραχωρούμε την αίθουσα για συγκεκριμένη μέρα και αναλαμβάνουν και την καθαριότητα.

ΜΑΡΚΟΥ: Για τα κάδρα πιστεύω ότι δεν γίνεται να έρθουν όλοι οι χρήστες της αίθουσας και αναρτήσουν από ένα κάδρο. Φυσικά δεν εννοώ ότι δεν είναι καλαίσθητα, γιατί αξιολογώντας τα όσοι γνωρίζουν από μουσική σωστά είναι τοποθετημένα, αλλά και οι άλλοι που κάνουν χρήση της πολλαπλής αίθουσας θα έρθουν να αναπτύξουν και αυτοί τα κάδρα τους.
Δεν κακίζουμε την ενέργεια σας, όμως είναι αίθουσα πολλαπλής χρήσης με κύριο το Τοπικό Συμβούλιο. Φανταστείτε ότι αν ο κάθε σύλλογος κρεμάσει ένα υπέρ-καλαίσθητο έργο, θα γεμίσει η αίθουσα από κάδρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Καλησπέρα και από έμενα. Πρώτα από όλα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια κύριε Πρόεδρε γι’ αυτό που σε βρήκε.
        Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις χωρίς να σας ταλαιπωρήσω.
Το πρώτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι γιατί αφαιρέθηκε το θέμα της λαϊκής.
Επίσης, θέλω να πω την άποψη μου για τη χρήση της αίθουσας και την άκρως αντίθετη μου άποψη να δίνεται αυτή η αίθουσα στα κόμματα. Και δεν το λέω γιατί την άφησαν αχούρι. Για ποιο λόγο να τη δίνουμε στα κόμματα; Το συγκεκριμένο κόμμα και στο προηγούμενο που την έχουμε δώσει, για να μη νομίζουν ότι ψηφίζω το ένα ή το άλλο, και κυρίως στα κοινοβουλευτικά που εισπράττουν λεφτά από το κράτος, έχουν δικά τους γραφεία, γιατί να τους παραχωρούμε εμείς; Να πάνε να νοικιάσουν αίθουσες. Παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτος την ώρα που συμπολίτες μας βρίσκονται σε συσσίτιο, διακόσια πενήντα άτομα στην πόλη και εμείς τους δίνουμε τις αίθουσες, τους επιβραβεύουμε, δηλαδή τα κοινοβουλευτικά κόμματα τουλάχιστον.
Εγώ είμαι αντίθετος σε αυτό.
        Όσον αφορά τους πίνακες και επειδή το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζω, νομίζω ότι σίγουρα δεν είναι εδώ το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά αφού τους έχετε δώσει το δικαίωμα να κάνουν εδώ τις πρόβες και είναι περίπου σαράντα άνθρωποι από την πόλη μας όλων των ηλικιών και επειδή έψαξα και βρήκα τι είναι αυτή η αίθουσα ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ που έπαιξε και διαφημίστηκε και το όνομα του Δήμου Αρτέμιδος, δεν είναι ότι πάνε εκεί οι χορωδίες οι οποίες είναι καλές. Πάνε οι άριστες χορωδίες και αυτές που έχουν όνομα. Άρα διαφημίστηκε ο Δήμος, χωρίς έξοδα, από εθελοντές χορωδούς. Το να έβαλε δύο κάδρα ο συγκεκριμένος μαέστρος, δε νομίζω ότι είναι κάτι κακό.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εδώ από κάτω έχουμε το αρχείο της Πολεοδομίας και όλοι οι μηχανικοί της περιοχής κάνουν κάποιες δουλειές. Αν αναρτήσουμε όλους τους πολεοδομικούς πίνακες εδώ μέσα, δε θα είναι συμβούλιο εδώ, αλλά θα είναι αποθήκη. Το αρχείο βέβαια θα αποχωρήσει, αλλά μέχρι σήμερα είναι από κάτω.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εγώ προσωπικά δεν το ήξερα. Θα πάει πάνω το αρχείο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Οι μηχανικοί κάθε εβδομάδα κάνουν σχέδια, αλλά δεν είδα κανένα σχέδιο κολλημένο πουθενά και γι’ αυτό έγινε και η παρατήρηση στον κύριο.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Οι μηχανικοί είναι ιδιώτες και πληρώνονται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι Σύλλογος Μηχανικών που έρχεται και βοηθάνε την κατάσταση με τις Πολεοδομικές Ενότητες.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βοηθάνε το Δήμο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Ο κύριος Κατσούλης έχει το λόγο.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Θέλω να επισημάνω κάτι στον κύριο Λάμπρου.
        Η παραχώρηση σε διάφορους συλλόγους είναι μικροπολιτική της διοίκησης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Ρήγας.

ΡΗΓΑΣ: Κύριε Πρόεδρε το θέμα είναι καθαρά και μόνο του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες ότι όσοι πολιτιστικοί σύλλογοι, όσοι προοδευτικοί Σύλλογοι, όσοι μουσικοί σύλλογοι ζητούν οποιοδήποτε χώρο που μπορεί να τους παραχωρήσει ο Δήμος, να τους τον παραχωρήσουν. Είναι θέλημα της Δημοτικής Αρχής και κατ’ εξοχήν του Δημάρχου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΡΗΓΑΣ: Σε παρακαλώ να αναιρέσεις αυτό που είπες, γιατί αν σηκωθώ πάνω

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΗΓΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΡΗΓΑΣ: Σας τονίζω και σας το τονίζω ξανά και να γραφτεί στα πρακτικά, δε θα ξαναδεχτώ προσβολή. Όχι από εσάς κύριε Μάρκου, το κατάλαβα ότι δεν ήταν για έμενα αυτό που είπατε και ζητώ συγγνώμη.
       Έχουμε ένα Πολιτιστικό Σύλλογο σαράντα ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται και μαθαίνουν μουσική και εφοδιάζουν την πόλη με πολιτιστικά δρώμενα, έβαλαν δύο πίνακες και το κάνουμε θέμα. Δηλαδή πόσο μικρόψυχοι μπορεί να είμαστε;
Εγώ συμφωνώ και αποχωρώ από την αίθουσα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου έχει το λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Θα ήθελα να απαντήσω ως προς τη λέξη «μπούρδες». Κύριε Ρήγα είναι προσωπικό το θέμα και θα πρέπει να είστε εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ρήγα δεν αποχωρούν έτσι.

ΜΑΡΚΟΥ: Κύριε Ρήγα το να χτυπάς τα χέρια και να επιτίθεσαι στους συναδέλφους σου με πρόθεση να χειροδικήσεις, είναι ντροπή σου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αποχώρησε ο κύριος Ρήγας.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε αιτιολογήστε γιατί αποχώρησε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι γραμμένα στα πρακτικά. Τι να αιτιολογήσω;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Πάνω σε αυτό που είπε ο κύριος Ρήγας, ήθελα να του απαντήσω ότι η αρμοδιότητα της παραχώρησης της αίθουσας είναι καθαρά δική σου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όμως για να δοθεί η αίθουσα έπρεπε να τη δώσεις εσύ εγγράφως και όχι προφορικα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι προφορικα, είναι γραπτώς.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ακόμα και ο Δήμαρχος να θέλει να παραχωρήσει, θα πρέπει να σας δώσει εντολή εγγράφως να δώσετε την αίθουσα και θα σας επισημάνω ότι αναφέρεται και στο άρθρο 83 του Καλλικράτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ τον κύριο Κατσούλη.
Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Διαφωνώ με τον κύριο Ρήγα. Είναι θεσμικό το κομμάτι και δεν είμαστε τα παιδάκια του δημοτικού που θα μας λέει ο Δήμαρχος: «Κάνε αυτό, κάνε εκείνο». Η αίθουσα είναι του Τοπικού Συμβουλίου και θα δίνεται από εμάς.
Συμφωνώ κύριε Πρόεδρε με εσάς, αλλά διαφωνώ με τον Δήμαρχο. Δεν έχει δώσει που δεν έχει δώσει αρμοδιότητες, ας μην πάρει και αυτές που μας δίνει ο Καλλικράτης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Ήθελα απλώς να μας εξηγήσει ο κύριος αν είναι σύλλογος ή όχι. Είναι πολιτιστικός σύλλογος ή όχι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στην αίτηση που έχει κάνει γράφει τα στοιχεία και γι’ αυτό παραχωρήθηκε. Από ότι ξέρω έχουν κάνει αίτηση.

ΜΑΡΚΟΥ: Αν δεν ξέρετε πείτε μου ότι δεν ξέρετε, αλλά αν το γνωρίζετε ότι είναι πολιτιστικός σύλλογος τόση ώρα κακώς συζητάμε.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ο πίνακας αυτός κάνει προβολή της χορωδίας της Αρτέμιδος, δεν είναι ξένη χορωδία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το πρόβλημα είναι με τα κάδρα, τίποτα άλλο.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εφόσον προβάλει τη χορωδία της πόλεως μας, και έναν και δύο και τρεις και πέντε πίνακες μπορεί να βάλει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλει ειδική άδεια για να μπουν κύριε Κατσούλη. Για να βάλουμε τα κάδρα με τους Δημάρχους θέλουμε ειδικό συμβούλιο και γι’ αυτό τα κάδρα δεν μπαίνουν.
Ο κύριος Γκιουλέκας.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ κύριε Πρόεδρε θέλω να πω ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ των ων ουκ άνευ. Εν πάση περιπτώσει και από το νόμο, η αρμοδιότητα και η ευθύνη είναι δική σου.
Θα ήθελα να αποσύρεις την ψηφοφορία και να ζητήσεις και να λάβεις μία εξουσιοδότηση από το συμβούλιο ώστε να χειριστείς το θέμα κατά το δυνατόν καλύτερο. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του κυρίου Κατσούλη.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Εγώ θα πω αυτό που είπε και ο κύριος Γκιουλέκας, ότι έγινε ένας μεγάλος ντόρος για να απλό πράγμα.
        Όμως εγώ σα δημότης έχω να πω ότι πέρσι στο Πνευματικό Πάρκο «Χρήστος Μπέκας» βρέθηκα σε αυτή τη χορωδία την οποία είχε ξεκινήσει πριν τριανταπέντε ή σαράντα μέρες από ότι είπαν, έμεινα έκπληκτος από το αποτέλεσμα και πώς κατάφερε ο κύριος Πάντας να φτιάξει αυτή τη σπουδαία χορωδία των σαράντα ατόμων.
       Όσον αφορά το θέμα της αίθουσας, σε όλους τους Δήμους όλες οι αίθουσες συνήθως δίνονται σε συλλόγους για διάφορες εκδηλώσεις και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου να δίνεται ή όχι.
       Σχετικά με τα κάδρα, εγώ δε νομίζω ότι είναι ένας χώρος εδώ που ήρθαν και άλλοι να βάλουν κάδρα και τους είπαμε να μη βάλουν. Ο χώρος αυτός είναι τριάντα χρόνια, κανείς δεν ήρθε εδώ να βάλει κάδρο και ήρθε κάποιος να βάλει δύο κάδρα. Κατά τη γνώμη μου διακοσμούν το χώρο υπέροχα και δε συμφωνώ να φύγουν τα κάδρα, εκτός αν δημιουργήσουν τεχνικό πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απλώς δε συνηθίζεται να τοποθετούνται κάδρα στην αίθουσα. Έχουμε δύο μεγάλα Πολιτιστικά Κέντρα και μπορούν να εκτεθούν εκεί.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε δεν είναι κάδρα, είναι φωτογραφίες. Η κυρία Σαρρή και εγώ είμαστε μέλη της χορωδίας. Δεν πρόκειται για κάδρα, είναι αναμνηστικές φωτογραφίες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Γκιουλέκα όταν μπήκα εγώ εδώ, είδα μία την καθαριότητα που μου «πιάσατε από τα μούτρα» και δεύτερο είναι τα κάδρα που μου είπατε εσείς. Εγώ με τη μαυρίλα που έχω στα μάτια δεν είδα κανένα κάδρο.
Το θέμα έληξε. Όσο είναι το πιάνο εδώ, τα κάδρα θα παραμείνουν.

ΠΑΝΤΑΣ: Ευχαριστώ πολύ για τη σοφή απόφαση που πήρατε, γιατί εγώ γι’ αυτή τη χορωδία έχω ματώσει και από δυνάμεις αλλά και από υλικές δυνάμεις. Διαφήμισα τον τόπο που αγαπάω και μέσα από εδώ θα περνάει κόσμος και θα βλέπει αυτό το όμορφο συμβάν που έγινε στον Παρνασσό και που δυστυχώς δεν το τίμησε ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Αντιδήμαρχος, ούτε κανείς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για το θέμα της λαϊκής έκανε ένα ερώτημα ο κύριος Λάμπρου. Το θέμα της λαϊκής ήταν το έκτακτο συμβούλιο που πήγαμε να κάνουμε, αλλά έχουμε πάρει απόφαση για το χώρο και νομίζω είμαστε κατοχυρωμένοι, και γι’ αυτό δεν το βάλαμε ως θέμα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Κύριε Πρόεδρε αυτό θα έλεγα και εγώ, απλώς ρώτησα μήπως υπήρχε άλλος λόγος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το θέμα των αδειών από εδώ και πέρα, επειδή ήρθατε όλοι εδώ, θα γίνει πιο αυστηρό τώρα. Με αυτό που είναι εκεί μέσα και με αυτά τα κάδρα που είδαμε, κάθε  φορά θα παραμορφώνεται το κτίριο.
Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Να κάνουμε μία διευκρίνιση στο θέμα της λαϊκής. Για το θέμα της λαϊκής έχουμε πάρει απόφαση πριν από έξι ή επτά μήνες να παραμείνει εκεί. Δεν ξέρω τους λόγους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για οικονομικούς λόγους πιο πολύ.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι. Η υπηρεσία επανέφερε το θέμα και τις 438 υπογραφές των κατοίκων τις αγνόησαν. Να μην επεκταθώ περισσότερο. Γι’ αυτό λόγο έγινε μία συζήτηση με τη Γραμματέα, με εσάς και με την υπηρεσία και απέσυραν την καινούρια αίτηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου.
ΜΑΡΚΟΥ: Θα ήθελα επί προσωπικού να πω ότι κάποιοι συνάδελφοι εδώ μέσα αν άρχισαν τους τραμπουκισμούς, να έχουν υπόψη τους ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν εδώ μέσα. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε ο κύριος Ρήγας απόψε και θα πρέπει να πάρεις θέση κύριε Πρόεδρε να το καταδικάσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το καταδικάζω γιατί δεν έστεκε. Εγώ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο χτύπησε το χέρι στο τραπέζι.

ΜΑΡΚΟΥ: Ποιο τραπέζι; Παραλίγο να χειροδικήσει και αν θα σηκωνόμουν και εγώ θα είχαμε γίνει μαλλιά κουβάρια.
Αυτά είναι ανεπίτρεπτα και πρέπει να τα καταδικάσεις.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, αν μπορείτε να παρέμβετε να διαγραφεί η λέξη «τραμπουκισμός».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να αποσυρθεί η λέξη «τραμπουκισμός»;

ΜΑΡΚΟΥ: Κύριε Γκιουλέκα είναι τραμπουκισμός αυτός. Κύριε Γκιουλέκα, κάθε ενέργεια του ατόμου χαρακτηρίζεται. Αυτός ήταν στυγνός τραμπουκισμός.
.


----------------------------------






ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο
Απόφαση για την οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απόφαση για την οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου. Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε θέλω να επισημάνω κάτι στην εισήγηση του πρώτου θέματος που αναφέρεται στην οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και αναφέρεται στο άρθρο 83 του Καλλικράτη. Φώναζα και έλεγα και απαντούσε η Δημοτική Αρχή ότι δε μας έχουν δώσει αρμοδιότητες. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα. Σήμερα λοιπόν που είναι υποχρεωμένοι να το φέρουν, γιατί επικαλούνται το άρθρο 83; Όταν έλεγα εγώ ότι τα ερμηνεύουν όπως τους εξυπηρετεί και όπως θέλουν, έλεγαν ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βλέπω ότι είναι 13 θέσεις. Εγώ θα είμαι κάθετα αντίθετος και σας λέω ειλικρινά ότι φέτος θα το καταγγείλω όπου μπορώ. Η αγορά μαστίζεται, η αγορά των Σπάτων έχει κλείσει τελείως, στην αγορά της Αρτέμιδος τα μισά καταστήματα είναι κλειστά και ή από άγνοια εσείς ή από ψηφοθηρικούς λόγους δίνετε σε 13 ανθρώπους καντίνες για να κλείσουν και τα υπόλοιπα μαγαζιά. Ο ένας να πουλάει μαναβική, ο άλλος να πουλάει σάντουιτς και ο άλλος να πουλάει παπούτσια. Τα μαγαζιά της πόλης ποιος θα τα δει;
        Εδώ λέει για αποστάσεις. Πού αποστάσεις; Συζητάτε για τη Γιάτρισσα που από κάτω είναι ό,τι έχει απομείνει από την αγορά; Στην Παπανδρέου ή στη Ζάχου που έχει δύο ψιλικατζίδικα γύρω-γύρω; Στη λεωφόρο Καραμανλή στάση «ΟΤΕ» μια θέση; Πού είναι αυτή;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτή είναι απέναντι από το Δημαρχείο.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Να στήσουμε εκεί ένα μανάβικο και στα εκατό μέτρα πιο κάτω ο άνθρωπος πληρώνει νοίκια.
        Εγώ θεωρώ όλη την εισήγηση απαράδεκτη. Σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε, θα βάλετε άλλη μία ταφόπλακα στην πόλη. Αν είναι σήμερα θετική η απόφαση, εγώ θα προσπαθήσω μέσω δελτίο τύπου να ενημερώσω σε ό,τι εφημερίδες μπορώ. Είναι απαράδεκτο αυτό και βέβαια εδώ έχουν και την ευθύνη και οι έμποροι της πόλης που δεν έχουν σωματείο, γιατί αν είχαν σωματείο θα μίλαγαν και δε θα φτάναμε εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Λάμπρου γι’ αυτές οι άδειες που έχουν παραχωρηθεί υπάρχουν πιστοποιητικά ότι οι άνθρωποι είναι με ειδικές ανάγκες και με κάποιους ειδικούς όρους, δεν τις δώσαμε στον οποιοδήποτε. Υπάρχουν οι πολύτεκνοι, οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και γι’ αυτό τους παραχωρήσαμε τις καντίνες. Αν θέλετε να μην τις δώσουμε, είναι δικαίωμα σας.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, ζούμε σε μία πόλη που τη γνωρίζουμε και εγώ θα πω για δύο-τρεις που ξέρω. Στις δύο θέσεις στην οδό Αρίωνος δεν είναι κανένας ανάπηρος, στην Παναγία Γιάτρισσα δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχει μπει ποτέ. Ούτε και στην 25η Μαρτίου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Στην καντίνα στην Αγίου Ιωάννου που πουλάει σάντουιτς δεν είναι ανάπηρος ο άνθρωπος, στη στάση ΟΤΕ δεν έχει καμία αναπηρία ο άνθρωπος. Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, μόλις διαλύθηκε η Δημοτική Αστυνομία έγινε ένα μπάχαλο στην πόλη και σε άλλους Δήμους, και δε φταίτε ούτε εσείς σε αυτό, φταίει η κεντρική διοίκηση. Μπροστά στο Τρόλεϊ έχει γίνει τσαντίρι όπου κάθε Σάββατο τρεις-τέσσερις ανοίγουν πάγκους.
Αν δεν προσέξουμε λίγο τα μαγαζιά της πόλης, θα κλείσουν όλα. Δεν μπορεί να δίνουμε 13 μαγαζιά τα οποία είναι ανταγωνιστικά, δεν πληρώνουν νοίκια, δεν τηρούν κανένα κανόνα, γιατί ξέρουμε τι γίνεται με τις καντίνες. Για παράδειγμα όπως έγινε στην Αρίωνος όπου η καντίνα είχε μετατραπεί και το σφράγισαν. Μη φτάσουμε σε τέτοια σημεία.
        Η δική μου άποψη είναι αρνητική και γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να ψηφίσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φύτρος.

ΦΥΤΡΟΣ: Γι’ αυτές τις θέσεις είχε έρθει θέμα πέρσι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το περάσαμε και πέρσι. Προχωράμε στην ψηφοφορία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Ήθελα να τονίσω ότι η εισήγηση επικαλείται το άρθρο 83 του Καλλικράτη. Όπου τους εξυπηρετεί μας αναθέτουν να αποφανθούμε και όπου δεν τους εξυπηρετεί ποσώς τους ενδιαφέρει.
Θα κάνω μία σχετική παρατήρηση για τις θέσεις των καντινών. Στην 25η Μαρτίου λέει Βορινέζα, μια θέση. Η 25η Μαρτίου είναι κάτι χιλιόμετρα, η Αρίωνος επίσης. Αναφέρονται σε οδούς και όχι σε θέσεις. Όπως είπε και ο κύριος Λάμπρου, δεν έχουμε συγκεκριμένη θέση. Δηλαδή τι εγκρίνουμε; Όπου θέλει ο καθένας θα πάει να τη βάλει;
Ως εκ τούτου, ψηφίζω παρών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.

ΣΑΡΡΗ: Εγώ θα ψηφίσω ναι μόνο αν είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλιώς δεν θα ισχύει η ψήφος μου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εγώ δε θα τις εγκρίνω όλες. Θα εγκρίνω μόνο στην Αρίωνος μία θέση, στην περιοχή Πηγάδι άλλη μία θέση, στην Αγίου Ιωάννου μία θέση και στη λεωφόρο Καραμανλή μία θέση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η ψηφοφορία είναι για ναι ή όχι. Η εισήγηση δε λέει έτσι.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Η άποψη μου είναι αυτή. Εγώ δεν εγκρίνω ως έχει η εισήγηση, εγώ εγκρίνω τις θέσεις που υπέδειξα. Αν περνάνε οι θέσεις έχει καλώς, αν δεν περνάνε ας περάσει η εισήγηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Εσείς καλείστε να ψηφίσετε την εισήγηση που έχει στείλει η υπηρεσία.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Προκειμένου να πω «παρών» ή «δεν εγκρίνω», κάνω τις διευκρινίσεις και ενδεχομένως το μελετάει η υπηρεσία μετά το αποφαντικό που θα βγει και αναλόγως επανέρχεται ή το απορρίπτει. Ουσιαστικά είναι αρνητική η ψήφος μου ως προς την εισήγηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαστε σε ψηφοφορία και πρέπει να πείτε ναι ή όχι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Ράφτη.

ΡΑΦΤΗ: Παρούσα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Ναι στην εισήγηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ανέπτυξα πριν το σκεπτικό και από ότι είδα με αυτά που είπε ο κύριος Πρόεδρος, κατά βάθος συμφωνεί. Είπε ότι στο Φούρνο στην Εύβοια υπάρχει άνθρωπος σε ιδιόκτητο οικόπεδο που το έχει κάνει μαγαζί και επειδή δεν μπορεί να το στήσει μαγαζί, περνάμε από «πλάγια» για να του δώσουμε καντίνα. Το ίδιο έχει κάνει και ο άλλος στην Αγίου Ιωάννου. Γι’ αυτό δίνουμε κάθε χρόνο, ώστε να γίνεται κύκλος και να πάνε και άλλοι που πρέπει να βγάλουν ένα μεροκάματο. Κάποιοι κύριοι το έχουν πάρει μόνιμα και πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα, να μπουν στο «καβούκι» τους και να τελειώνει.
        Σε προεκλογικά τέτοια τερτίπια δεν μπαίνω, είμαι αρνητικός στην εισήγηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Γκιουλέκας.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Και εγώ θα ψηφίσω αρνητικά, αλλά θέλω η αρνητική μου ψήφος να θεωρηθεί σαν μία καινούρια σκέψη. Δηλαδή, στη φάση που περνάμε εμείς και η πόλη μας βεβαίως, να επανεξεταστεί το θέμα και των καταστηματαρχών αλλά και των ανθρώπων που περνούν την άδεια προκειμένου να κάνουν αυτό το μικρό εμπόριο για το μεροκάματο. Θα επιθυμούσα αυτοί που θα πάρουν τις καντίνες, όσες τελικά εγκριθούν, που θα ήθελα να περιοριστεί ο αριθμός για το οποίο συμφωνώ με τον κύριο Κατσούλη, να δοθούν αν είναι δυνατόν σε ανθρώπους που έχουν πράγματι τη μεγαλύτερη ανάγκη και όχι σε μεγάλα ονόματα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φύτρος.

ΦΥΤΡΟΣ: Παρών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Πρόεδρος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι στην εισήγηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η απόφαση πήρε αριθμό 2/2014.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από ότι με πληροφορεί η Γραμματέας, δεν ισχύει ότι οι θέσεις παραχωρούνται σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Είχε έρθει μία πολίτης να με ρωτήσει για τα δικαιολογητικά και εγώ προσωπικά είχα πάρει την κυρία Παπανδρέου, για να μην ανεβαίνει η κυρία στα Σπάτα, και μου είπε κάποια δικαιολογητικά αλλά δε μου ανέφερε αν υπάρχει πρόβλημα υγείας στη γυναικά ή οτιδήποτε. Απλά παίζει ρόλο η φορολογική δήλωση, αν είναι άνεργος κτλ.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Καταθέτουν τα δικαιολογητικά που έχουν και μοριοδοτούνται.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

----------------------------------



















ΘΕΜΑ 2ο
Προέγκριση ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης πλήρους γεύματος» του κ. Φορτάτου Νέστορα, για το κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Νηρηίδων 13,  Ο.Τ.Γ. 36  Αρτέμιδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προέγκριση ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης πλήρους γεύματος» του κ. Φορτάτου Νέστορα, για το κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Νηρηίδων 13,  Ο.Τ.Γ. 36  Αρτέμιδα.
Οι χρήσεις γης της περιοχής επιτρέπουν την ίδρυση του εν λόγο καταστήματος και δεν υπάρχουν περιορισμοί.
Ομόφωνα; Ομόφωνα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η απόφαση πήρε αριθμό 3/2014.


----------------------------------













ΘΕΜΑ 3ο
Άδεια λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων για τρία (3) έτη του Θεοφάνη Αλέξιου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άδεια λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων για τρία (3) έτη του Θεοφάνη Αλέξιου. Εδώ υπήρχε μία ιδιαιτερότητα με την εταιρία μουσικής το οποίο πιστεύω ότι έχει λυθεί.
Ομόφωνα; Ομόφωνα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η απόφαση πήρε αριθμό 4/2014.

----------------------------------




















ΘΕΜΑ 4ο
Προέγκριση ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών (παντοπωλείο – ψιλικά)» επ’ ονόματι του KLEANTHI KOSTA για το κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Κυριακής & Θεσσαλίας 1 Ο.Τ.Γ 1251 Π.Ε. 7-8-9,  36 Αρτέμιδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προέγκριση ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών (παντοπωλείο – ψιλικά)» επ’ ονόματι του KLEANTHI KOSTA για το κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Κυριακής & Θεσσαλίας 1 Ο.Τ.Γ 1251 Π.Ε. 7-8-9,  36 Αρτέμιδα.
Ο κύριος Κατσούλης έχει το λόγο.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κατ’ αρχήν αυτό είναι ένα παλιό οικοδομικό τετράγωνο το οποίο άνηκε στον πρώην Δήμο Σπάτων. Η χρήση γης εκεί επιτρέπει μόνο ψιλικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λέει ότι οι χρήσεις γης το επιτρέπουν.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Έτσι όπως το έχουν βάλει στην εισήγηση τώρα, ψιλικά και παντοπωλείο, είναι super-market και παντοπωλείο δεν επιτρέπεται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ναι, αλλά δεν επιτρέπεται. Έχει μόνο ψιλικά, για παντοπωλεία δεν έχει.
        Δεύτερον, πρέπει να αναφέρει αν ο κύριος είναι μόνιμος κάτοικος, διότι στην υπεύθυνη δήλωση που βλέπω έχει μόνο αριθμό διαβατηρίου. Πρέπει να του δώσουμε μία αναβολή για να μην αποκλείσουμε τον άνθρωπο, να διορθωθεί η εισήγηση δηλαδή να απαληφθεί η λέξη «παντοπωλείο» και να βάλει μόνο ψιλικά. Την ευθύνη να την πάρει μετά ο κύριος αν το κάνει και παντοπωλείο, όχι εμείς.
Δεύτερον, παρατηρώ στην υπεύθυνη δήλωση ότι έχει έναν αριθμό πρωτοκόλλου 2375, το οποίο δεν ξέρω τι είναι αυτό και το γνήσιο υπογραφής το έχει κάνει στο ΚΕΠ Πικέρμι-Ραφήνας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δικό μας ήταν κλειστό και πήγε ο άνθρωπος εκεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Το 2375 κύριε Κατσούλη είναι η αίτηση του.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όμως πρέπει να απαλειφθεί η λέξη «παντοπωλείο» και να μας φέρει αποδεικτικό στοιχείο, γιατί αν δείτε τη νομοθεσία θα δείτε ότι ζητάει να είναι μόνιμος κάτοικος. Έστω και προσωρινή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού ο άνθρωπος είναι Δ.Ο.Υ. Παλλήνης με το Α.Φ.Μ. του, δε νομίζω να είναι τυχαίος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Επειδή ο κύριος είναι αλλοδαπός, ρώτησα την υπηρεσία που μου έστειλε την εισήγηση και μου είπαν ότι στην προέγκριση δεν έχει καμία σημασία.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ρώτησες τη Γιώτα;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Την κυρία Ντουρούπη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Επειδή δεν ξέρω πού είναι, αυτό είναι πάνω ψηλά στην Αγία Κυριακή; Είναι εκτός σχεδίου η περιοχή;

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Όχι.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Να σας πω επίσης ότι ο κύριος έχει κάνει την αίτηση στις 24 Ιανουαρίου και η εισήγηση πήρε υπογραφή από το Δήμαρχο στις 4 Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι έχει περάσει το δεκαπενθήμερο. Εγώ ενημέρωσα την υπηρεσία ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει κάτι.
Εγώ θα το στείλω πάλι πίσω, αλλά εγώ οφείλω να σας ενημερώσω.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εσύ θα το στείλεις πίσω και από εκεί και πέρα ας πάρουν την ευθύνη οι ίδιοι, όχι εμείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Έχω ξαναπεί ότι με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει έρθει, είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε προέγκριση λειτουργίας με μία απλή αίτηση και ένα απλό σκαρίφημα ή τοπογραφικό, τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Λέει πού θέλει να κάνει το κατάστημα, υπάρχει και η αίτηση του και η Πολεοδομία λέει ότι οι χρήσεις γης επιτρέπουν παντοπωλείο-ψιλικά. Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε την προέγκριση και αν του λείπουν τα χαρτιά ή δεν έχει ταυτότητα, όπως ακούστηκε, ή έχει μόνο διαβατήριο, δε θα πάρει ποτέ άδεια λειτουργίας. Αυτή είναι η άποψη μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε να βάλουμε σε ψηφοφορία την πρόταση του κυρίου Κατσούλη και μετά να πάμε σε ψηφοφορία;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η πρόταση του κυρίου Κατσούλη είναι να αφαιρεθεί από την εισήγηση η φράση «παντοπωλείο - ψιλικά» και να μείνει μόνο η λέξη «ψιλικά», ώστε να μη γίνει χρήση σαν super-market.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάμε σε ψηφοφορία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Σύμφωνα με το έγγραφο της Πολεοδομίας υπάρχει πρόβλημα κατά την άποψη μου, διότι θέλει να ιδρύσει παντοπωλείο και ψιλικά. Ναι μεν η Πολεοδομία αναφέρει «εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής», αλλά και τα δύο αυτά μαζί που ζητούνται δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
        Προτείνω να διορθώσει και να ζητήσει μόνο ψιλικά. Επίσης ένα δεύτερο αποδεικτικό στοιχείο, ότι έστω και προσωρινώς διαμένει στην Ελλάδα.
Κατόπιν τούτων ψηφίζω αναβολή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.

ΣΑΡΡΗ: Ψηφίζω ναι στην προέγκριση και ας αποφασίσει η υπηρεσία για τα υπόλοιπα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη του κυρίου Μάρκου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Ράφτη.

ΡΑΦΤΗ: Ναι στην προέγκριση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Ναι στην προέγκριση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Λάμπρου.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Με έβαλε σε σκέψη ο κύριος Μάρκου, όχι για το πρώτο θέμα γιατί δεν έχω πρόβλημα για τα ψιλικά ή παντοπωλείο, αλλά αν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα ή όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό δε θα το βρει η υπηρεσία; Δεν είναι δικό μας θέμα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ψηφίζω παρών στο συγκεκριμένο θέμα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Γκιουλέκας.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ θα ψηφίσω αναβολή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φύτρος.

ΦΥΤΡΟΣ: Παρών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Πρόεδρος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι στην εισήγηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Το θέμα δεν περνάει. Η απόφαση πήρε αριθμό 5/2014.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λύεται η συνεδρίαση.

----------------------------------







ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΤΑ ΜΕΛΗ
ΜΑΡΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΣΑΡΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ


ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΡΗΓΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Αποχώρησε πριν τη συζήτηση του 1ου θέματος)


ΡΑΦΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ



ΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΩΡΑΪΤΗ ΙΩΑΝΝΑ(Απούσα)





9Απ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΦΥΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ










ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΜΙΛΗΤΩΝ


ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ................................................................................................................. 15, 16, 18, 23, 28, 31, 32
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.................................................................................. 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ................................................................ 6, 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 22, 24, 27, 28, 29, 30, 32
ΛΑΜΠΡΟΥ.................................................................................................. 10, 11, 12, 14, 17, 19, 20, 22, 28, 31, 32
ΜΑΡΚΟΥ.................................................................................................................... 9, 10, 12, 13, 14, 18, 21, 30, 32
ΠΑΝΤΑΣ...................................................................................................................................................... 6, 8, 9, 16
ΠΡΟΕΔΡΟΣ....................... 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30, 31, 32
ΡΑΦΤΗ...................................................................................................................................................... 8, 22, 30, 32
ΡΗΓΑΣ........................................................................................................................................................... 12, 13, 32
ΣΑΡΡΗ........................................................................................................................................................... 21, 30, 32
ΦΑΚΗΣ............................................................................................................................................. 15, 22, 29, 30, 32
ΦΥΤΡΟΣ................................................................................................................................................. 21, 23, 31, 32

3 σχόλια:

  1. Έψαξε και βρήκε τί είναι αυτή η αίθουσα (sic) "Παρνασσός"! Ούτε ακουστά δεν είχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα με την ανακοίνωση του τοπικού Σπάτων από πάνω , ξεφτιλιζόμαστε που μετέχουμε στην Αρτέμιδα. Η μόνη επιτυχία του Δημάρχου ήταν το Τοπικό Σπάτων. Κοίτα με τι ασχολούμαστε εμείς και πως λειτουργούν και τι αποφασίζουν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ26 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:41 π.μ.

    AAAA εσεις το εχετε λυσει....ελαααααα πααααααμε για ψηφοφορια.ΟΛΑ ΤΗΣ ΑΠΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑ λερωμενα στα μπαλκονια απλωμενα.Και αναβαθμισμενα γιατι πανε για την κεντρικη ΣΚΗΝΗ του τσιρκου....υποψηφια....
    ΑΠΟ ΤΟ 2011 ..ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ .ΤΙΙΙΙΙΠΟΤΑΑΑΑΑ
    Πλατυ χωραφι και ξερο ψωμι.
    ΓΙΑΤΙ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας