ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ Χαράλαμπου Στρατίκη Υποψηφίου Δημάρχου Σπάτων -Αρτέμιδος


Ευχαριστώ όλους σας , από καρδιάς για την παρουσία σας και για την πέρα από κάθε προσδοκία ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου.   

Οδηγεί τα βήματά μας εδώ, η ανάγκη για επικοινωνία και ενεργό συμμετοχή… η εσωτερική παρόρμηση να μοιραστούμε την αγωνία και τον προβληματισμό για αυτά που θάρθουν, είτε μικρά είτε μεγάλα….. η εσωτερική ανάγκη για αντίσταση σε ο,τι μας καταπιέζει,  μας θλίβει και μας συνθλίβει.             



     
                                                                                       


Οδηγεί τα βήματά μας εδώ η επιθυμία και η θέληση να δούμε αυτόν τον τόπο, που έγινε τόπος μας, εδώ που ζούμε, αναπνέουμε και χύνουμε καθημερινά τον ιδρώτα μας, να βελτιώνεται, να αλλάξει προς το καλύτερο, και όχι προς το χειρότερο, και τουλάχιστον,   ΟΧΙ χωρίς αντίσταση,



ΟΧΙ χωρίς αντίδραση,                                                                                                     



ΟΧΙ με τα χέρια σταυρωμένα και το ηθικό κατεβασμένο.                                                         



Οδηγεί τα βήματά μας εδώ η ανάγκη να ορθώσουμε το ανάστημά μας  και να συγκρουστούμε με επιλογές εξυπηρέτησης αποκλειστικά και μόνον προσωπικών συμφερόντων όπως Π.Χ. έγινε συζήτηση για πρόταση συνεργασίας του δήμου μας με δικηγορικό γραφείο, με σκοπό την ανάληψη διεκδίκησης του περίφημου ανταποδοτικού οφέλους προς τον δήμο μας από την εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, και προταθηκε, άκουσον!!! άκουσον!!!ν να δοθεί σαν αμοιβή επειδή είναι καθηγητές…..λέει…, της νομικής επιστήμης, το εκπληκτικό ποσοστό 10%. Προσέξτε….μιλάμε για ποσά άνω των τριακοσίων εκατ. Ευρώ, ήτοι ποσό αμοιβής τριάντα περίπου εκατ. Ευρώ. Ναι…. Καλά ακούσατε!!! 30 εκατ. Ευρώ αμοιβή. 

Με παρέμβαση ανθρώπων, που (βρίσκονται σήμερα εδώ ανάμεσά μας),  μπορούν και αντιστέκονται και σε τέτοιας μορφής πειρασμών, απετράπη μια τέτοια συμφωνία συνεργασίας μέσω της οποίας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό θα οδηγούνταν, πού αλλού, σε τσέπες νοικοκυραίων ανθρώπων που διαχειρίζονται τις τύχες του δήμου μας….και ο νοών νοήτω!!!                                                          Νοοτροπίες., πρακτικές, φαινόμενα και αλισβερίσια σαν και αυτά είναι που μας οδήγησαν και σαν χώρα στην κατάντια αυτή που βιώνουμε σήμερα.                                                                



Στο χέρι μας λοιπόν είναι να τα σταματήσουμε. Άμοιρος ευθυνών δεν είναι κανένας. Όλοι μας έχουμε επιλογές και ευθύνες.  Με κριτήρια επιλογής τη συγγένεια και το στενό και τυφλό κομματικό ομοϊδεατισμό και πειθαρχία εκείνο που αναδεικνύεται συνήθως είναι η μετριότητα και εκείνο που θρέφεται και αναπαράγεται, είναι η διαφθορά.  



Φίλες και φίλοι,                           Σίγουρα με έχετε ακούσει πολλές φορές να επικαλούμε τη ρήση των αρχαίων προγόνων μας… «αγωνίζομαι ώστε να μην αναδειχθεί κάποιος άχρηστος και κάνει κακό σε μένα και τους συμπολίτες μας».  Αυτό είναι το πρωταρχικό μου κίνητρο. Δεν είναι στείρα φιλοδοξία ούτε αυτοσκοπός η κατάκτηση του δημαρχιακού αξιόματος.   Φιλοδοξία μου είναι να μεταφέρω στη διοίκηση του δήμου μας τις προσωπικές μου αξίες….         σοβαρότητα, εντιμότητα, ευθύτητα, αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα, μεθοδικότητα.   Φιλοδοξία μου είναι να σταματήσει η αιμορραγία του δήμου μας από πληγές που ανοίγουν διάφορα τρωκτικά.  Φιλοδοξία μου είναι να πετύχουμε την ανάπτυξη του τεράστιου παραλιακού μετώπου της πόλης μας σε άλλα πρότυπα, πρωτοποριακά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια.  Θα μιλήσουμε γιαυτό εκτενέστερα όταν με το καλό έρθει η ώρα.   Είναι μαζί μου, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι που χρειάζονται για τέτοια εγχειρήματα. Έχουν δώσει δείγματα γραφής, μεταμορφώνοντας με παρεμβάσεις τους, προς το καλύτερο, πολλές πόλεις της χώρας μας και όχι μόνον. Κίνητρό τους είναι η αγάπη για τον τόπο που είναι και δικός τους….  και η διάθεση προσφοράς και όχι η εκμετάλλευση και η κερδοσκοπία…… το έχουν αποδείξει άλλωστε εμπράκτως και μάλιστα προσφάτως, αλλά οι ως τώρα διοικήσεις των δήμων μας για τους δικούς της λόγους, η κάθε μια…..  δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε……. να τους αξιοποιήσει ενώ γνώριζε τη διάθεσή τους και τις δυνατότητές τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο κύριος λόγος που βρεθήκαμε, η συντριπτική πλειοψηφία καθενός από εμάς, εδώ σε αυτόν τον τόπο, ήταν η απόδραση από τις ασφυκτικές συνθήκες ζωής στην Αθήνα και την αποπνικτική ατμόσφαιρά της καθώς και η προσέγγιση και η διέξοδός μας στη θάλασσα. Και έρχονται τώρα κάποιοι και λένε….ΝΑΙ στην κατασκευή ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι και ΝΑΙ στην εκβολή των λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο.  Ενδεικτικά και συνοπτικά θα αναφέρω…. Δεν υπάρχει δέσμευση εκ μέρους της πολιτείας για επεξεργασία λυμάτων τρίτου βαθμού.                                       Δεν είναι το σημείο εκβολής των λυμάτων επτά χιλιόμετρα από τη ακτή όπως κάποιοι καλοθελητές διαδίδουν, είναι μόλις 1800 μέτρα, και η εκτόνωσή τους αρχίζει από τα 1200 μέτρα, δηλαδή κάτω ακριβώς από τη θαλάσσια ζώνη που χρησιμοποιούν ο σερφίστες, σε βάθος που δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα.  Όποιος δηλαδή πέφτει κατά λάθος εκεί , αντιλαμβάνεστε με τι ακριβώς έρχεται σε επαφή.Δεν υπαρχει τεχνικό πρόβλημα (υδραυλικής μορφής) μεταφοράς των λυμάτων μέσω αντλιοστασίων στην Ψυττάλεια, όπως κάποιοι κήρυκες τεχνηέντως προσπαθούν να μας πείσουν.         



Δεν υπαρχει πρόβλημα χωρητικότητας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας της Ψυττάλειας….ίσα- ίσα  Έχει έρθει στην επιφάνεια έγγραφο εσωτερικής επικοινωνίας των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ που δηλώνει απεριφράστως ότι μπορούν και πρέπει, να δεχθούν και άλλα λύματα προς καλύτερη αξιοποίηση και απόδοση των εγκαταστάσεων που έχουν αναβαθμιστεί και μάλιστα προσφάτως μεσω ευρωπαϊκών κονδυλίων για αυτόν ακριβώς τον σκοπό….την υποδοχή δηλαδή όλων ανεξαιρέτως των λυμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Υπάρχει άλλωστε και η περίφημη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού ( μάλλον του ξέφυγε) ότι στην Ευρώπη επικρατεί πιά η λογική της επιλογής κατασκευής ΚΕΛ για κάθε εκατό ως διακόσια χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι έντός Αττικής δεν χρειαζόμαστε άλλο.                                                                              



Δεν υπαρχει καμία επίπτωση και επιβάρυνση στο δήμο μας από επαπειλούμενα πρόστιμα σε περίπτωση παρέλευσης ημερομηνιών έναρξης συμβάσεων εργασιώ….   ό,τι λεγεται δια χειλέων κυβερνητικών παραγόντων, επαϊόντων, ιθυνόντων και μη, είναι απλά λεκτικός-στυγνός και  στεγνός εκβιασμός χωρίς αντίκρυσμα.              Υπάρχει απόφαση των τοπικων συμβουλίων Σπάτων και Αρτέμιδος ενάντια στη χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι. Υπάρχει και αντέχει ως σήμερα, προς τιμήν τους, η απόφαση μελών της συμπολίτευσης να συγκρουστούν με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του ίδιου του Δημάρχου. Διάφοροι δε κύκλοι, εντός και εκτός πόλης, έφτασαν ως το σημείο και αυτής ακόμα της άσκησης επιρροής και με αθέμιτα μέσα ώστε να επιτύχουν αλλαγή ψήφου σε μελλοντική επαναφορά του θέματος προς ψήφιση στο Δ.Σ.                                         Υπαρχει απόφαση του Δ.Σ. Ραφήνας Πικερμίου που λέει ΟΧΙ στην κατασκευή ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι.                 



Οι ηγέτες του δήμου μας περί άλλων τυρβάζουν….. άλλα διλλήματα καλλιεργούν.Μας λένε οι της Δημοτικής αρχής…..               «θέλετε αποχετευτικό δίκτυο… ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;   Απαντάμε λοιπόν…..                                                                                    Δίκτυο…..  ΝΑΙ…..  ΘΕΛΟΥΜΕ!!!   ΚΕΛ και αγωγό στη θάλασσα μας……  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!   Μας λένε οι της Δημοτική αρχής…… Θέλετε να έχουμε συμμετοχή στην επίβλεψη των εργασιών της κατασκευής του ΚΕΛ… ΝΑΙ η ΟΧΙ;;.



Η επίβλεψη τους ενδιαφέρει…..για προφανείς λόγους.Επειδή κάποιοι σκόπιμα ξεχνάνε και μπορεί να βιαστούν να μας κρίνουν ότι τα λέμε όλα αυτά, προεκλογικά, προς άγραν εκλογικής πελατείας….   Θα θυμίσω κάτι απλό και συνάμα βασικό…… Μέσω του εντύπου της «Δημοτικής ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ» που εκδίδουμε αδιαλείπτως εδώ και οκτώ χρόνια με το φίλο, συνεργάτη και συναγωνιστή Σπύρο Καραπιδάκη, έχω επανειλλημένα καταπιαστεί, αναφερθεί και αναδείξει όχι μόνον το πρόβλημα της αποχέτευσης και του ΚΕΛ αλλά και πλείστων άλλων όπως …..  Αεροδρόμιο…Πράξεις εφαρμογής…. Δασικό θέμα… Σχολικές αίθουσες….οδικό δίκτυο….Αστυνόμευση….. και όχι μόνον, με σκληρές αλλά αληθινές και αδιάψευστες δημοσιεύσεις, ψαλιδίστηκαν και κόπηκαν μεγαλοφιλοδοξίες και μεγαλοϊδεατισμοί ορισμένων υπερφίαλων, μορμολεικίων, ασπάλακων και μιζαδόρων.



Φίλες και φίλοι,



Εμείς είμαστε κάθετοι και απόλυτοι στις θέσεις μας και προπάντων αληθινοί και όχι περιστασιακοί.                                                                       Εμείς  δεν κινούμαστε από στιγμιαίες εξάρσεις, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας. Το συμφερον των κατοίκων της που αδημονούν για το αύριο, που ανησυχούν για την τύχη τους.  Εμείς λέμε μόνο Ψυττάλεια.  Εκεί είναι ο προορισμός των λυμάτων. Εκεί τα ζητάνε για τη βιώσιμη και αποδοτικότερη λειτουργία της. Τέρμα τα παραπειστικά διλλήματα.  Τέρμα ο ψεύτικος λόγος.Τέρμα ο ψευτοπαραγοντισμός ιδεών. Αυτό πρέπει να είναι το πολιτικό μας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.  Πρέπει να γίνει συνείδηση στους πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων ότι ένα ΚΕΛ στην περιοχή μας θα σημάνει και το τέλος της ζωής μας.  Θα είναι η καταστροφή μας.                                          Εμείς χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς αφέλεια προθέσεων, θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει σαν πόλη.  Ότι δικαιούμαστε και ότι χρειαζόμαστε για την ανάπτυξή της.   Δεν πρόκειται να δεχτούμε συρρίκνωση.  Δεν πρόκειται να υποταχθούμε στις ορέξεις των άλλων ήόσων επιβουλεύονται την προοπτική της.  Εμείς την χτίζουμε κάθε ημέρα…. Εμείς την πονάμε…..Εμείς θα την βγάλουμε από τα πιθανά αδιέξοδά της….. Εμείς θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον….Το αξίζει….. Το αξίζουμε…..                 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…..   Όλοι μαζί και χωρίς αποκλεισμούς θα πάμε μπροστά.



 Φίλες και φίλοι,          Ξέρετε ότι σε κάθε πολιτικό εγχείρημα, τα συνοδά στοιχεία, είναι η οργάνωση και οι μέθοδοι που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την επίτευξη των στόχων.    Με αυτήν την έννοια έχουμε να κάνουμε δύο πράγματα…..  Πρώτον..  Να συναποφασίσουμε τον τίτλο της Παράταξης και το έμβλημά της.    Δεύτερον… Την επιλογή ενός συντονιστικού οργάνου.   Κλέινω εδώ για να ακούσω και να ακουστούν…..  Οι εμπειρίες, οι προβληματισμοί, οι σκέψεις, οι αποψεις και οι προτάσεις όλων μας. Αν….. η ενεργή συμμετοχή σας, είναι ανάλογη της παρουσίας σας εδώ απόψε…. Τότε όντως μπορεί να προκύψει κάτι πραγματικά ουσιαστικό που θα μας δώσει την προοπτική και τη δύναμη να μπούμε στην εκλογική διαδικασία με αξιώσεις….  Όπως άλλωστε  επανειλλημένα έχω τονίσει, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ….  Ώστε να ανατρέψουμε πραγματικά το πολιτικό σκηνικό. Ευχαριστώ για την προσοχή, την κατανόηση και τη συμμετοχή σας.

4 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ ;
    Ας μιλήσουμε επί της ουσίας (με αφορμή όσα στοιχεία διάβασα στις σελ. 32 και 33 της εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ» της 20.2.2014)

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ;
    - Όταν με πρόσφατη παραγγελία ο Εισαγγελέας διερευνά την τυχόν τέλεση εκ μέρους τους ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, για το χρέος που δημιούργησαν στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και συνέχισαν στον νυν Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος (δηλαδή τα τελευταία 11 χρόνια), από την μη πληρωμή του νερού στην ΕΥΔΑΠ (νερό που οι δημότες πλήρωναν στο ταμείο του Δήμου !), με βεβαιωμένη ζημιά σε βάρος του δημοσίου (βλ. απόδειξη υπ’ αριθ. πρωτ: 38560/26.9.2013 ΚΥΑ, που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ: 2410/Β/2013) και εν συνεχεία σε βάρος του Δήμου (δηλαδή στις πλάτες των δημοτών, όπου θα μετακυλιθεί το χρέος), του ποσού των 19.153.116,07 ευρώ, που για να μην το αντιληφθούν οι δημότες Σπάτων – Αρτέμιδος, δεν θα κατακρατείται (χρεώνεται) στους λογαριασμούς ύδρευσης, αλλά θα κατακρατείται από τους ΚΑΠ (κεντρικούς αυτοτελείς πόρους), που πρόκειται να εισπράξει ο Δήμος στα επόμενα χρόνια.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 47105/2013 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ:
    « ….. κατόπιν της υπ’ αριθ. πρωτ: 13/03032/8.7.2013 παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, με την οποία δεν εγκρίνει την ως άνω αρχειοθέτηση και παραγγέλλει τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως κακουργήματος και συγκεκριμένα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμου Αρτέμιδος) και εκ της οποίας η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στον πιο πάνω ΟΤΑ υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ο δε δράστης εξηκολούθησε επί μακρόν την εκτέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενο του είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση (άρθρ. 1, 2 § 1, 5, 12, 13Α’ 14, 16, 17, 18, 26 § 1α, 27, 51, 52, 59, 63, 65, 79, 98 § 1 και 2, 256 γ’ υποπερ. Β’, 263, 263Α Π.Κ. σε συνδ. με άρθρ. 1 § 1 του Ν. 1608/1950) και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
    Αθήνα 22.7.2013
    Με τιμή
    Η Εισαγγελέας
    Ε.Θ.Ν. ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ»
    - Το ερώτημα είναι αν οι δημότες θα ανεχθούν να ξαναψηφίσουν τους εκ της ανωτέρω εισαγγελικής έρευνας (για κακουργηματικές πράξεις !!) ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ πρώην και νυν άρχοντες του Δήμου μας ;
    - Το ερώτημα είναι γιατί δεν μιλάει για όλα αυτά ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ της Ομοσπονδίας Αρτέμιδος, του Συλλόγου Κρητών Αρτέμιδος, του Συλλόγου Αγ. Νικολάου, του Συλλόγου Πελοποννησίων, του Συλλόγου Αγ. Ιωάννου, του Συλλόγου Πρασίνου Λόφου, του ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, του Συλλόγου Γαλήνης, του Συλλόγου Ηπειρωτών, του Συλλόγου Ποντίων, κλπ;
    - Το ερώτημα είναι γιατί δεν μιλάει για όλα αυτά ΚΑΝΕΝΑΣ αντιδήμαρχος, ΚΑΝΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος και καμία δημοτική παράταξη;
    - Το ερώτημα είναι γιατί δεν μιλάνε για όλα αυτά και δεν ασχολήθηκαν ποτέ ούτε οι καινούργιοι υποψήφιοι όπως η κα Ραφτοπούλου και ο κ. Στρατίκης;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΟΜΕΡΤΑ»;
    (Omerta = νόμος της σιωπής, όπως προήλθε κάπου εκεί από Σικελία μεριά …..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, υπαρχει λογικος ανθρωπος, που να καθησει να χασει χρονο να διαβασει, αυτο που απο τις 5 πρωτες σειρες ,καταλαβαινεις που το παει?
    εεεεεεεΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ.
    Βρεθηκαν 70 ατομα που θα ακολουθησουν αυτο τον ΛΟΓΟ?ΕΕΕΕΕτοτε καμμια ελπιδα δεν υπαρχει και τι μου λες ΑΝΩΘΕΝ ΜΟΥ?Αν αυτο το σχημα συμπληρωσει ψηφοδελτιο φεξτε μου και γλυστρησα στον βουρκο της παραλιας....ΟΛΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ
    Αντε κυριε ελεησον..... και παμε σπιτι μας..
    Ο Κυριος μετα σου ...κυριε υποψηφιε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΓΕΊΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Οτι θα το ονομασουν ((((((ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ))))))Δηλ: (ΜΠΑκαληδες ΓΛΑστρες Μ@@κες Αρτεμιδος Σπατων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΠΟΘΕΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ και σκαλιζουμε παλι τα παλαια κιταπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας