ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αναγνώστης γράφει... Έτσι για την ΑΛΗΘΕΙΑ




...Κατά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλονται παρατυπίες από κρατικά όργανα υπέρ του κόμματος της ΕΡΕ. Την ημέρα των εκλογών στην ύπαιθρο παρατηρείται τρομοκρατία εναντίον στελεχών και ψηφοφόρων του Κέντρου και της Αριστεράς. Στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν αστυνομικοί, στρατιωτικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, η κατάσταση είναι απελπιστική.
Επίσης, αναφέρονται ψηφίσαντες άνθρωποι ανύπαρκτοι ή αποθανόντες προ ετών. Επιπλέον, σημειώνονται διευθύνσεις ψηφοφόρων, όπου οι οικίες είναι ακατοίκητες. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι ηγέτες του Κέντρου και κυρίως ο Γεώργιος Παπανδρέου αρνείται να αναγνωρίσει την ΕΡΕ ως κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματική. Σε παρόμοιες καταγγελίες προχώρησε και η Αριστερά.

Έτσι κηρύττεται ο Ανένδοτος Αγώνας του Γεώργιου Παπανδρέου, που θα μαίνεται "ώσπου η Δημοκρατία να νικήσει στην Πατρίδα", όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν. Σκοπός του ήταν η διασφάλιση της Δημοκρατίας και κύρια χαρακτηριστικά του ήταν η συγκρουσιακή πολιτική με "δυνάμεις του κατεστημένου", όπως αναφέρονταν το Παλάτι, η Δεξιά, οικονομικοί παράγοντες κλπ. Δεκαέξι ημέρες μετά τις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961 διακηρύχθηκε επίσημα και σχεδόν ομόφωνα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κέντρου. Τη διακήρυξη της 14ης Νοεμβρίου 1961 υιοθέτησαν με δηλώσεις τους το Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδας και μεμονωμένοι πολιτευτές, όπως ο Παυσανίας Κατσώτας,Ηλίας Τσιριμώκος και ο Ηλίας Μπρεδήμας. Διαφοροποιήθηκε ο Σπύρος Μαρκεζίνης που συμμαχούσε εκλογικά με την Ε.Κ., ενώ αμφίρροπη στάση κράτησε οΣοφοκλής Βενιζέλος, «παρότι διεκδικούσε την πατρότητα του ανένδοτου», ενώ προσδοκούσε δι΄αυτού να πιέσει την Ε.Ρ.Ε σε συγκυβέρνηση με την Ε.Κ. Έτσι η Ένωσις Κέντρου προέβη σε μια σειρά πολιτικών ενεργειών που καταδείκνυαν μια de facto μη αναγνώριση της κυβέρνησης. Επανειλημμένες προτάσεις δυσπιστίας κατατέθηκαν παράλληλα ή από κοινού με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά το 1962 και 1963. Συμμετείχε στις συζητήσεις της Βουλής απέχοντας όμως από τις ψηφοφορίες. Απέιχε από την ψήφο εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριοτου 1961. Διέκοψε τις επαφές με το Παλάτι κι επέκρινε την προίκα της πριγκίπισσας Σοφίας. Εντούτοις κοινωνικές και πολιτικές επαφές διατήρησε ο Σοφοκλής Βενιζέλος. Παράλληλα θα προσπαθήσει ο Γεώργιος Παπανδρεόυ να αποφύγει να ταυτίσει με την αριστερά τον ανένδοτο ώστε να μην κατηγορηθεί για συνοδοιπορία. Κατά την διάρκεια του Ανένδοτου Αγώνα διοργανώθηκε πλήθος συλλαλητηρίων και άλλων κινητοποιήσεων με τεράστια συμμετοχή. Ακόμα γίνονταν πολλές ομιλίες του Γ. Παπανδρέου, όπου χαρακτηριστικός έμεινε ο χαιρετισμός του στο Λαό: "Ζήτω η Δημοκρατία". Αιχμή του δόρατος υπήρξε ο κεντρώος τύπος με κορυφαία την εφημερίδα Ελευθερία (εφημερίδα) του Πάνου Κόκκα.

Ερχόμαστε στο σήμερα ... Σπάτα -Αρτέμιδα... "Μεγαλοεκδότης", κατεστημένο, τσαμπουκάδες και λάσπη σε φυλλάδες...τοπικές...σύλληψη...απολογία... "Δεν φταίω εγώ καλέ κύριε αστυνόμε! Το κατεστημένο με έβαλε να λασπολογήσω!!! Εεε για την μανούλα μου την κακομοίρα το έκανα... Παλιά είχαμε τον "πόλεμο".., "δεξιών" και "αριστερών" τώρα έχουμε τον πόλεμο μεταξύ κατεστημένου και νέου... Έχουμε την μάχη με βρώμα δολοπλοκίες και λάσπη για την διατήρηση της εξουσίας.., για να ολοκληρωθεί το "έργο"... Επίσης σήμερα έχουμε και την "πολιορκία των Σπάτων" ... Ταμπουρωμένος στο Παλάτι  για να αποφύγει τον νομό.... αγώνας της αφισοκόλλησης την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου! Παράνομος αγώνας για να κερδίσει το Παλάτι και ο Λουδοβίκος! Αλλά αυτά όλα μάλλον δεν έχουν συμβεί! Όλα που αναφέρθηκαν ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μου!!! Όλα στον τόπο μας κυλούν ομαλά με διαφάνεια νομιμότητα ΗΘΟΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ... Ωπ... Και ένας εισαγγελέας στο Παλάτι ... Μπα ... Παραισθήσεις!

Καληνύχτα ... Για όσους κοιμηθούν ...! Καλημέρα για όσους ξύπνησαν μέσα στην παραπάνω φανταστική ιστορία 

Καλό κουράγιο, καλό δρόμο, καλή δύναμη !

Ευχαριστώ το διαδίκτυο για την πληροφόρηση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας