ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το πρόγραμμα της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» για το αποχετευτικό


Το πρόγραμμα της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» για το αποχετευτικό, αναφέρει:
·        Η επίλυση του αποχετευτικού αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να μην υπάρξει εκβολή των λυμάτων στη θάλασσα.
·        Το αποχετευτικό πρόβλημα των πόλεών μας έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί από το 2000 στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που είχαν και έχουν οι αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες και η εποπτευόμενη από αυτές ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ.
·        Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία η μη υλοποίηση του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των πόλεων Σπάτων και Αρτέμιδος, βαρύνει τις αρμόδιες Κρατικές αρχές (ΥΠΕΧΩΔΕ – νυν ΥΠΕΚΑ) και την εποπτευόμενη από αυτές ΕΥΔΑΠ.
·        Η λύση για Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη θέση «Πλατύ Χωράφι», εκ των πραγμάτων δεν είναι εφικτή και επιπλέον, στερείται νομιμότητας, αντίκειται στην αρχή της αειφορίας, δεν προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και απειλεί την κοινωνική και οικονομική ζωή της Τοπικής Κοινωνίας.
·        Με βάση τα παραπάνω και τα από το 2011 νέα πραγματικά δεδομένα, προκύπτει εφικτή και οικονομικά – περιβαλλοντικά επιλέξιμη η λύση σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου των πόλεών μας, με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων «Ψυττάλειας», όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα έγγραφα των αρμόδιων καθ’ ύλην υπηρεσιακών μονάδων της ΕΥΔΑΠ και τα έργα Β’ και Γ’ Φάσης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στην «Ψυττάλεια» (με Κοινοτική χρηματοδότηση), η οποία οδήγησε στη δυνατότητα επεξεργασίας λυμάτων ισοδύναμου πληθυσμού 5.600.000, άρα δυνατότητα κάλυψης ολόκληρης της Αττικής..
·        Εν όψει των παραπάνω διαπιστώσεων και επειδή οι υπεύθυνοι (ΥΠΕΚΑ, κλπ) προσπάθησαν να μεταφέρουν ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες (απειλές για πρόστιμα), εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή της νυν Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Δημήτρης Μάρκου, προσήλθε ο ίδιος και κατέθεσε ενόρκως ενώπιον της Δικαιοσύνης, σε σχετική ποινική υπόθεση κατά παντός υπευθύνου (κατόπιν της από 28.11.2013 μηνυτήριας αναφοράς του ΟΠΑΣ), που αφορά στις καθυστερήσεις, τη μη τήρηση της νομιμότητας και της μη επιβεβλημένης  εξέτασης διαφαινόμενης (άμεσα) εφικτής, συμφέρουσας και επιλέξιμης λύσης σύνδεσης με την «Ψυττάλεια», ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω βλάβη στο περιβάλλον και η μεγάλη οικονομική ζημιά κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Φωτογραφίες από την ημέρα κατάθεσης της μήνυσης του ΟΠΑΣ (από Χρ. Ποθουλάκη) και την εν συνεχεία προέλευση των μαρτύρων έμπρακτης υποστήριξής της από τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Δημ. Μάρκου και τον υποψ. Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Σωτ. Γιαννάτο

7 σχόλια:

  1. Άντε πάλι, κατά τα άλλα δικομανής ο Ποθουλάκης. Όμως από τη μήνυσή του σώθηκε η τιμή της παράταξης, γιατί αν δεν την είχε κάνει τι θα έλεγαν οι υπόλοιποι, μόνο λόγια. Εμπρός λοιπόν πράξεις όλοι, τα λόγια τέλος και να δημοσιευθούν τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου για το ΚΕΛ. Να δούμε τι έλεγαν όλοι τους, πότε ψήφιζαν ΝΑΙ, πότε ΟΧΙ, πότε ΠΑΡΟΝ. Να δούμε τι ψήφιζε για το ΚΕΛ και η λαλίστατη σήμερα κα Ραφτοπούλου το 2012 (μια ΟΧΙ και μια ΝΑΙ), ο κ. Γκινοσάτης, κλπ, κλπ. Έ, λοιπόν μπροστά σ' αυτά τα πισωγυρίσματα εγώ προτιμώ τον "δικομανή", όπως τον λέτε εσείς, γιατί αυτός μόνος υπέγραψε απέναντι και κόντρα στο κράτος της παρανομίας και των εργολάβων. Οι εισαγγελικές παραγγελίες γιατρέ εκδίδονται κατόπιν μηνύσεως κάποιου, να το γράφετε αυτό, γιατί κι εμείς διαβάζουμε και ήμασταν στην ομιλία του ¨δικομανή" στο σύλλογο ιδιοκτητών Σπάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μας ενοχλουν τα ''πριν'' τοτε πρεπει να εξηγηθει η παρουσια ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ''ΝΑΙ''στο ΚΕΛ και τωρα βρισκονται με τον Δ.Μαρκου....ΝΕΑ ΠΟΛΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.....κουραφεξαλα!!!! ολων των υπολοιπων συμπεριλαμβανομενων..απο πουθενα πραγματικη ΑΝΑΣΑ ζωης για την πολη μας κι απο ΞΥΡΙΣΜΑ αλλο τιποτα....ενας καθαρος ,ξεκαθαρος υποψηφιος χωρις ''χρεη'' απο το παρελθον,δεσμευσεις και ''μαγειρεματα'' ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ........ΟΜΕΡΤΑ ...που ειναι μπλεγμενοι οι περισσοτεροι συμβουλοι....αντε μην πω και αλλα περι αλλων
    φτανουν οι δυο που γραφει ο 5 28 γιατι δεν ειναι μονον δυο στις φαμιλιες....της σισιλιανικης ομερτο συμφωνιας.....του β γυρου......Ενας τολμησε επωνυμα να τα βαλει με την ΜΑΦΙΑ και σας επεσε ΔΙΚΟΜΑΝΗς ..ΚΑΙ ΚΑΥΓΑΤΖΗS...ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ...ΤΑ GOOD FELLOWS ειναι τοοοοοσο κοσμαγαπητα που δεν τολμουν να κυκλοφορησουν μονα τους στην Λουτσα ....
    ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ.....ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? Αν δεν εχετε κλειστε το και μην μιλατε οπως ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φιλε,μονο ενας ανοητος δεν λαμβανει υπ'οψη του το παρελθον καποιου που πολιτευεται..Kαι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ειδικα σε μια ΤΟΣΟ ταλαιπωρημενη περιοχη να ''διυλιζουμε τον κωνωπα''Ευτυχως ειναι μικρος ο πολιτικος στιβος τοσο που να επιτρεπει την γνωση και να επιβαλλει την επιφυλαξη.Βασικο επιχειρημα για ολους αλλωστε αποτελει καθε κινηση και καθε δηλωση των αντιπαλων...θεμιτο για ολους εκτος του κου Ποθουλακη;;;;

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 7 01 ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ 7 10......
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
    εγω λοιπον καταλαβα ...ποιος αλλος καταλαβε τον χρησμο?
    Καντε το πιο σαφες ιδιαιτερα την τελευταια παραγραφο του β σχολιου.εχουμε και αργους εδω......
    Τι θα πει για σας ΘΕΜΙΤΟ ? ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΘΕΜΙΤΟ.ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ, ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΙΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασφαλως και ειναι και τα δυο σχολια δικα μου και χαιρομαι που μπηκατε στο πνευμα μου... απορω ομως γιατι γινεστε τοσο επιθετικος και μας ''απαγορευετε'' την κριτικη!Λογικο βεβαια να υπερασπιζεστε τον φιλο σας και φυσικα να γνωριζετε λεπτομερειες για την προσωπικη του ζωη που σας τον καθιστουν συμπαθη εως και ...ηρωα!Εχουμε δει τοσα και τοσα σ'αυτη την πολη που μαθαμε να το ψαχνουμε λιγο παραπανω ειδικα με αυτους που εχουν περασει απο υποψηφιο σε υποψηφιο κι αυτο ισχυει για ολους...Εσεις αλλωστε πιο πανω ειρωνευεστε το οψιμο ενδιαφερον του κου Κασιμη για το ΚΕΛ...καλο λοιπον ειναι να επαγρυπνουμε....για ολους!

      Διαγραφή
  4. Αν κατάλαβες 7:01 , 7:10 , 12:25 εσύ ο ίδιος τι λες, εξήγησέ το και σε μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας