ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Προτεινόμενη προσθήκη στο Νομοσχέδιο της Προστασίας των Δασών – αφορά οικισμούς στερούμενους Νόμιμης έγκρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 3889/2010


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ                                              ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΑΡΤΕΜΙΔΑ  27/07/2014                        
Πρόεδρος: Πιτσιγαυδάκη Ειρήνη                                        
Τηλ,  6972872148, 22940-80294                                                                                     Γεν. Γραμματέας: Καραπιδάκης Σπύρος                                                                           Τηλ. 6977343200,6946382146, 22940-80036                                                                 
e mail: spycarap@yahoo.gr                                           

Προς τους
Βουλευτές Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής


Θέμα : Προτεινόμενη προσθήκη στο Νομοσχέδιο της Προστασίας των Δασών – αφορά οικισμούς στερούμενους Νόμιμης έγκρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 3889/2010


Κύριοι,


Στην περιοχή του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, πάνω από 7000 ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός οριοθετημένων οικισμών, με όλες τις προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν τους Οικισμούς (ηλεκτροδότηση, κοινόχρηστους χώρους, νερό, τηλέφωνο) τελούν υπό καθεστώς ομηρίας και διεκδικούνται από το Ελληνικό δημόσιο. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση και αναμένουν από την πολιτεία να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Για την άμεση επίλυση του θέματος όλων των οικισμών στερούμενων νόμιμης έγκρισης στο Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα προτείνουμε την ενσωμάτωση στο παραπάνω Νομοσχέδιο της εξής παραγράφου :

«Για περιοχές που ισχύουν οι προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου  24 του Ν. 3889/2010 είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι διαδικασίες εντάξής τους στο σχέδιο πόλης και πριν την ανάρτηση του δασικού χάρτη σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και διαδικασίες που προβλέπονται στα άρθρα 23, 24 και 26γ του παραπάνω νόμου.

Οι διαδικασίες δρομολογούνται μετά από σχετικό αίτημα και σχετικές μελέτες των φορέων ή φυσικών προσώπων που έχουν έννομο συμφέρον και δικαίωμα ένταξης στο σχέδιο πόλης υφίσταται ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι στην έκτασή τους αυθαίρετων κτισμάτων».

Στη συνέχεια βέβαια θα πρέπει να βγει και μια διευκρινιστική εγκύκλιος κατ’ επέκταση της 165387/410/28-02-2010 (ΦΕΚ Β’ 470) απόφασης του Υπουργού ΥΠΕΚΑ που προβλέπει τη διαδικασία, τα στοιχεία και δικαιολογητικά τεκμηρίωσης αιτίας μεταβολής δασικής μορφής εκτάσεων εντός οικισμών στερουμένων νόμιμης έγκρισης  (άρθρο 24 παρ. 2 Ν. 3889/2010) η οποία θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Με την παρούσα παρακαλούμε να προγραμματίσετε σχετική συνάντηση προκειμένου να σας αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας



Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη                                                               Σπύρος Καραπιδάκης

12 σχόλια:

  1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΤΩΝ -ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
    Dimitra Sarri Σήμερα 29/07/2014 έγινε συνάντηση στην βουλή με βουλευτές της ΝΔ τον κο ΣΕΜΕΤΑΚΗ ΜΑΞΙΜΟ και του ΠΑΣΟΚ κο ΓΚΟΚΑ για το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή για ψήφιση .Παρευρέθηκαν στην βουλή η πρόεδρος και η ταμίας της Ομοσπονδίας ΣΠΑΤΩΝ -ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ και πολίτες. Προτεινόμενη προσθήκη στο Νομοσχέδιο της Προστασίας των Δασών – αφορά οικισμούς στερούμενους Νόμιμης έγκρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 3889/2010.Τέθεικαν ερωτήματα που μπορούν δώσουν μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Σαρρή μου ,λίγη ορθογραφία ..αυτό το "τέθ καν" με ητα ..ΤΕΘΗΚΑΝ! Τώρα που είσαι εκτός, πάρε και τον αντιδήμαρχό σου και πηγαίνετε να βγάλετε καμμιά τάξη σε νυχτερινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΟΣΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ .ΝΑ ΔΩ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ . ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Ναι φαίνονται τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας στο κατάντημα της Αρτέμιδας.Και δεν ντρέπεστε να υπάρχετε έστω και σαν αντιπολίτευση. Αλλά πού να πουλιέται το φιλότιμο;

      Διαγραφή
    3. Δεν ντρέπομαι καθόλου γιατί έχω την συνείδηση μου πεντακάθαρη, όσο για το αν πουλιέμαι να σκέφτεστε καλά αυτά που λέτε διότι υπάρχει και η αρχή που το αποδεικνύει. Για τον λόγο αυτό ετοιμάστε τις αποδείξεις που έχετε Μπορώ και εγώ να γράφω ότι θέλω για να προσβάλω κάποιον

      Διαγραφή
    4. Κυρία μου ρωτάει αν και που πουλιέται το φιλότιμο (σπάνιον είδος).! Ποιός ρωτάει αν πουλιέστε εσείς; Μεγάλη τρικυμία και νοηματική εκτός της γραμματικής.

      Διαγραφή
    5. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ...παλι τοπικη συμβουλος....
      ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟ ?
      ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ?
      ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ...ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ Τα .....λαθακια ΤΑ ξεπλενει η κολυμβηθρα εκλογες....στην ΛΟΥΤΣΑ. ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ......
      ΚΑΠΑΠΙΔΙΑ γενικως .

      Διαγραφή
    6. Η σιωπή μου προς απάντηση σε όλους τους λασπολόγους της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

      Διαγραφή
    7. ssssssssssssss έτσι μπράβο σιωπή χρόνια τώρα για να βολεύονται οι ψηφοφόροι σας και έτσι κατάντησε η Αρτέμιδα ο χειρότερος Δήμος στην Ελλάδα . Μπορείτε λοιπόν να είστε υπερήφανοι όλοι εσείς εκεί σε αυτό το καφενείο που λέτε Δήμο υπάλληλοι και αιρετοί είναι διάσημος ο Δήμος... για τα χάλια του.

      Διαγραφή
  3. Το νομοσχέδιο έρχεται με την μορφή του κατεπείγοντος αν τώρα τέθηκαν τα ερωτήματα μάλλον θα έχει ψηφιστεί και ακόμα δεν θα έχουμε απαντήσεις. Τι εννοείται τέθηκαν ερωτήματα. Μήπως να μας τα γράψει κάποιος ποιο κατανοητά και πιο καθαρά. Δεν καταλάβαμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΈΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΥΤΟ ΔΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Θέμα : Προτεινόμενη προσθήκη στο Νομοσχέδιο της Προστασίας των Δασών – αφορά οικισμούς στερούμενους Νόμιμης έγκρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 3889/2010 αν διαβάζατε τα παραπάνω θα καταλαβαίνατε.

      Διαγραφή
  4. Το τι διαβάζω ξέρω άλλοι, δεν ξέρουν να γράφουν. Τελικά υποβάλλεται εισήγηση και δεν θέσατε ερωτήματα όπως κατά λέξη γράψατε. Τι απάντησαν θα την ενσωματώσουν στο σχέδιο νόμου ή θα δούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας