ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 30/03/2011


Καλημέρα σας!
Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για την συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, που διεξήχθη την Τετάρτη 30-03-2011. Στην συνεδρίαση εκτός από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Χ. Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Θ. Μαργέτης και προσωπικό από την Διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου! Την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Τσαντήλας!
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος από τον Αντιδήμαρχο Χ. Μάρκου!
Η εικόνα των οικονομικών του Δήμου όπως παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ήταν απογοητευτική και ουσιαστικά ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου χαρακτηρίστηκε ως ένας προϋπολογισμός μη αναπτυξιακός, που μοναδικό σκοπό θα έχει την επιβίωση του Δήμου!
Υπήρξε η εκτίμηση από τους Αντιδημάρχους και το προσωπικό των οικονομικών υπηρεσιών, ότι ο Δήμος θα γλιτώσει από την ένταξη σε επιτήρηση!
Αναφέρθηκε από το προσωπικό των οικονομικών υπηρεσιών, ότι θα ενεργοποιηθεί από τον Δήμο πλήρως ο εισπρακτικός μηχανισμός και ότι ενημερώθηκε η ΔΟΥ Παλλήνης, για τα χρέη των Δημοτών προς τον Δήμο!
Επίσης οι Αντιδήμαρχοι ανέφεραν, ότι θα υπάρξει αύξηση των εισφορών προς τον Δήμο ανά κατοικία από την Δημοτική ενότητα Σπάτων, για να εναρμονιστούν οι εισφορές αυτές με τις αντίστοιχες στην Δημοτική κοινότητα Αρτέμιδος, καθώς ότι θα εκτελεσθεί και πλήρη και ακριβής καταγραφή των καταστημάτων ανά Δημοτική ενότητα!
Για το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ του Δήμου μας αναφέρθηκε, ότι υπάρχει συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ, για να γίνει καινούργια διευθέτηση του χρέους και θα υπάρξει ενημέρωση, μόλις υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα!
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με συζήτηση σχετικά με την επιστολή του κ. Α. Παπαχρήστου, με τις προτάσεις του, σχετικά με διάφορες πολιτιστικές δράσεις που προτείνει στον Δήμο.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων κ. Σ. Γιαννάτος, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί από τον Δημοτικό σύμβουλο Χ. Τσαντήλα, απαντητική επιστολή, στην επιστολή ομόφωνης διαμαρτυρίας του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων με ημερομηνία 14-03-2011, για την οποία το Συμβούλιο αποφάσισε να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων κ. Σ.Γιαννάτος, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία Συνδέσμου Συλλόγων Αρτέμιδος, επιστολή διαμαρτυρίας, για την στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο την 21-03-2011, που συζητήθηκε κατόπιν πρότασης της αντιπολίτευσης το ΚΕΛ.
Απαντώντας στην επιστολή χρησιμοποίησε την ίδια επιχειρηματολογία με την επιστολή που είχε αποστείλει στο BLOG σας. Υπήρξε κριτική από μέλη τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης και ζητήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Θ.Μαργέτη η συνεχής ενημέρωση του Συμβουλίου για το θέμα!
Τέλος υπήρξε πρόταση του Προέδρου με την οποία ζητούσε από την Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την απόδοση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στον ίδιο και το Συμβούλιο και ζήτησε και την ενίσχυση του τμήματος συντήρησης- επισκευών της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, καθώς υπολειτουργεί. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα!
Η σύμβουλος Ε. Φράγκου ανέφερε ότι έχει αποστείλει ηλεκτρονικά στα μέλη του Συμβουλίου, Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο αποφασίστηκε να το κοιτάξουν όλα τα μέλη, να το επεξεργαστούν και να το φέρουν προς ψήφιση και προώθηση στις Δημοτικές Υπηρεσίες.       

4 σχόλια:

  1. ma kala pws einai dynaton enas toso isxyros Dhmos na (vlepe aerodromio ,oinoparagwgoi klp) na exei ofeiles pros thn EYDAP kai allous ??pou phgane afta ta xrhmata ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kseftilikia legontai afta eidika se merh opou me ton ena h ton allo tropo oloi gnwrizontai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τη νύφη θα την πληρώσουν οι κάτοικοι Σπάτων με την αύξηση τελών!! Αλλοι ξοδεύουν-άλλοι τα πληρώνουν!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den mas eipate poioi ta ksodeboyn....den mas hpate??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας