ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Άντρες έτοιμοι για όλα!!!!!

 Άνοιξη Καλοκαίρι 2011
Άλλη μια σαιζόν που η τεστοστερόνη χτυπάει κόκκινο, και ελπίζουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει οδηγήσει τους σχεδιαστές η κρίση. Οι άντρες είναι σαν ποσότητα περισσότεροι… οπότε τα κοστούμια όχι μόνο παίρνουν την παλιά τους μορφή ότι αφορά το πατρόν αλλά γυρίζουνε και στα τρία κουμπιά. Το στενό κόψιμο ακόμη υποστηρίζεται, οι μπλούζες και οι ζακέτες έχουν απελευθερωθεί αλλά όλα με μέτρο και γνώμονα το αντρικό στοιχείο! Ποτέ δεν είναι αργά…


 Salvatore Ferragamo
Ο οίκος Salvatore Ferragamo επιλέγει τα γήινα χρώματα και τις αποχρώσεις του λευκού και του γκρι παίζοντας με τα σταυρωτά ριγέ κοστούμια και ταξιδεύοντας μας στην όμορφη και χαλαρή εποχή της δεκαετίας του ’20. Το καφέ χρώμα κοντράρει πολύ κομψά με το λευκό και το navy blue με το μεταλλικό γκρι. Η μίξη ιταλικής και γαλλικής κουλτούρας δίνει το αποτέλεσμα που αναμένεις.

Prada
Όταν η Miuccia Prada έχει κέφια αυτό φαίνεται κυρίως στην αντρική συλλογή του οίκου. Επαναφέρει την αξία του denim υφάσματος με γεωμετρικές γραμμές διατηρώντας την long βερμούδα, και αυτό που μας κίνησε το ενδιαφέρον είναι το come back του three button κοστουμιού. Το navy retro look απεικονίζει την μαρινιέρα με έναν διαφορετικό τρόπο, που υπερτερεί σε κομψότητα. Και έπεται συνέχεια…

 Hermès
Το white crisp είναι το χρώμα που ανέδειξε και την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου, χωρίς να μένει απ’ έξω το khaki. Ο μάο γιακάς σε safari luxurious σακάκια, είναι κάτι που μπορείς να το φοράς άφοβα όλη μέρα, όπως και τα γήινα cardigans. Το μαντήλι στον λαιμό εδώ έχει χρώμα πράσινο και κάνει ωραίο contrast με τα υπόλοιπα ουδέτερα χρώματα!

Gucci
Από τότε που ανέλαβε η Frida Giannini τα ηνία του οίκου Gucci. έδωσε στο αντρικό ντύσιμο έναν άλλο αέρα, γνήσιας ιταλικής κομψότητας αλλά με αστικό χαρακτήρα. Η τρέχουσα συλλογή μας ταξιδεύει λίγο στην δεκαετία του ’60 και παίζει με στενά πατρόν, prints και αρκετά μεταλλικά υφάσματα στα βραδινά outfit. Και εδώ βλέπουμε το μαντήλι στον λαιμό, εφόσον είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

Giorgio Armani
Κλασικός στις προτιμήσεις των χρωμάτων του, ο Giorgio Armani. επιλέγει το γκρι και το navy blue για να αναδείξει τα light weight πουλόβερ της Άνοιξης, τα παντελόνια με τις σήμα κατατεθέν πιέτες και τα μεσάτα σταυρωτά σακάκια του. Το σοφιστικέ ύφος του τον χαρακτηρίζει τόσα χρόνια με μια αδυναμία στην Άπω Ανατολή και εμείς χειροκροτούμε κάθε φορά!

Ermenegildo Zegna
Από τους πιο αγαπημένους μας σχεδιαστές στο αντρικό ντύσιμο και με την επέτειο των 100 χρόνων του, ο Ermenegildo Zegna έδειξε μια συλλογή που απέδειξε ότι μια χαρά μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Στενής γραμμής κοστούμια. τόσο μονόκουμπα όσο και σταυρωτά, μαντήλι στον λαιμό αλά Άγρια Δύση, ριγέ παντελόνια και δερμάτινα trench coat είναι οι προτάσεις του για την τρέχουσα σεζόν.


DSquared²
Το άλλο ανήσυχο δίδυμο των 4. DSquared², οι Dean και Dan, σκέφθηκαν να αποδώσουν στην πασαρέλα το στιλ του Richard Gere στην ταινία « American Gigolo», και τα κατάφεραν μια χαρά σχεδιάζοντας άψογα σακάκια και πουκάμισα με ρετρό χαρακτήρα. Τα πουλόβερ είναι fisherman τύπου και ότι χρειάζεσαι για τον ανοιξιάτικο αέρα.


Dolce & Gabbana
Φέτος το δίδυμο Dolce & Gabbana προτίμησε το λευκό ως κυρίαρχο χρώμα χωρίς να παραλείψουν το κλασικό μαύρο κοστούμι με το στενό πέτο. Διατήρησαν την εικόνα του ιταλικού Νότου με στενά henleys και σορτς με σχοινί αντί για ζώνη στην μέση. Ανάλαφρα αλλά sexy δερμάτινα και σουέτ jackets ήταν το fashion statement για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι… με μια δόση από Saint Tropez!

Burberry Prorsum
Ο Christopher Bailey ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται την εμπορικότητα του ονόματος Burberry και τις τελευταίες δύο σεζόν λανσάρει το ροκ ύφος με πολλές διαφορετικές ματιές. Και σε αυτή τη σεζόν διατηρεί τα perfecto jackets ως το απόλυτο biker jacket και φυσικά το trench coat! Χρησιμοποιεί πολλά τρουκς και «φορτώνει» το επάνω μέρος του σώματος.

Bottega Veneta
Ο οίκος Bottega Veneta παραμένει πιστός στην αρρενωπότητα και στα χρώματα που απογειώνουν τον ανδρισμό. Εννοείται ότι το λευκό την τρέχουσα σεζόν κυριαρχεί, αλλά και το navy blue, και τα σαχαρικά χρώματα έχουν την τιμητική τους. Χαλαρά t –shirts, cuffed βερμούδες και zip up cardigans είναι οι βασικές προτάσεις για την Άνοιξη 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας