ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΙΔΕΣ ...ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας, που παρουσιάστηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο , χαρακτηρίστηκε ως απλό και λυτό. Μετά από την ένσταση του Κυρίου Τσαντήλα  για προχειρότητα της σύνταξης του και για σημεία παγίδες με ασάφειες,  εμείς σας παραθέτουμε 4 σημεία στα οποία έχουμε τις δικές μας ενστάσεις… Ένα από τα σημεία εντοπίστηκε και από την Κυρία Ραφτοπούλου  και αφορά την μελέτη του Δημαρχείου αξίας 150,000 ευρώ.
Φυσικά όπως όλα δείχνουν η  οικονομική κρίση δεν αγγίζει τον δικό μας Δήμο. Συγκεκριμένα εντοπίσαμε:
Α. Υπηρεσίες πολιτισμού Αθλητισμού , το πεδίο συντήρηση χλοοτάπητα  αξίας 50,000 ευρώ. Το μέσο κόστος ενός καινούριου καλού χλοοτάπητα είναι από 10 μέχρι το πάρα πολύ 15 ευρώ το τμ. Που σημαίνει για μια δαπάνη καινούριου πρέπει να στρώσουμε τουλάχιστον 3,000 τμ !!!!!! Άρα τι συντήρηση είναι αυτή στα 50,000 ευρώ;;;;

Β Υπηρεσία Τεχνικού έργου. Η μελέτη και κατασκευή του Δ Νηπιαγωγείου 15,000 ευρώ είναι κατά το ήμισυ φθηνότερη από την μελέτη για κατασκευή μουσείου στο 1ο Δημοτικό η οποία αγγίζει τα 30,000 ευρώ.

Γ Η μελέτη κατασκευής του Δημαρχείου είναι 10  φορές ποιο ακριβή από την μελέτη ενός σχολείου και αγγίζει τα  150,000 ευρώ ;;;; Και για ποιο λόγο να γίνει τέτοιο έξοδο την στιγμή που υπάρχει απλήρωτο προσωπικό στον Δήμο μας;;;;

Δ Υπηρεσία νεκροταφείων: Προϋπολογισμός έργων 267,000 χιλιάδες ευρώ. Και μόνο η μελέτη του κοιμητηρίου είναι αξίας 100.000 ευρώ!!!!!  Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον το κοιμητήριο των Σπάτων είναι αρκετά σύγχρονο  και καλοφτιαγμένο συγκρινόμενο βέβαια με άλλα κοιμητήρια Πχ Παλλήνης. Οπότε δεν καταλαβαίνουμε ποιος ο λόγος για ένα τέτοιο μεγάλο ποσό!!!

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα λίγα απλά σημεία που εντοπίσαμε!!!
Συνημμένα οι σελίδες που αναφερόμαστε. 




1 σχόλιο:

  1. Στην κατηγορία ΜΕΛΕΤΕΣ υπάρχει προυπολογισμένο
    ένα κονδύλι 50.000€ για τη μελέτη ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΕΛ.
    ΠΟΙΟ ΚΕΛ ΚΑΙ ΠΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας