ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΓΥΝΑΙΚΕΣ …ΓΕΜΑΤΕΣ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ!!

Η μόδα φέτος μας ντύνει στα χρώματα του ουράνιου τόξου ! Πανδαισία χρωμάτων κυριάρχησε σε όλα τα ντεφιλέ και τις πασαρέλες, στο Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Χρώματα όπως το κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε, καφέ, μπλε, πορτοκαλί συνδυασμένα μεταξύ τους. Συνδυασμός των ίδιων χρωμάτων σε σκούρες και ανοικτές αποχρώσεις..
Οι πασαρέλες γέμισαν με ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές δημιουργίες και πολύ σύντομα το ίδιο θα συμβεί και στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Ήρθε λοιπόν η  ώρα, να δούμε τις τάσεις που χαρακτηρίζουν την καινούργια σεζόν.
Η μόδα φέτος είναι για άλλη μια φορά ανάλαφρη και δίνει έμφαση στον συνδυασμό της άνεσης με το στιλ.
Ας υποδεχθούμε λοιπόν την Άνοιξη και το καλοκαίρι «ετοιμοπόλεμες» και –όπως πάντα- in fashion, μέσα από έναν σύντομο «περίπατο» στις πασαρέλες των γνωστότερων οίκων που 


θα μας κατευθύνουν με τον καλύτερο τρόπο, να επιλέξουμε τα κομμάτια εκείνα που θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα μας και θα μας αναδείξουν για μια ακόμα φορά στις καλύτερες fashionistas.
Ας δούμε λοιπόν, με μια σύντομη και περιληπτική ματιά τα "hot trends" της φετεινής σεζόν και σε επόμενα άρθρα μας θα μπούμε – όπως κάθε χρονιά - στις λεπτομέρειες, που χαρακτηρίζουν την σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Flashback στα 30’ς
Τσάρλεστον φορέματα, αλλά και χυτές φόρμες της δεκαετίας του 30 αναβίωσαν οι σχεδιαστές φέτος. Μια τάση που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις μεσογειακές σιλουέτες μιας και τα τύπου τσάρλεστον φορέματα τονίζουν ιδιαίτερα την περιοχή της περιφέρειας.

Minimal Υφος
Μιά τάση που είδαμε τον χειμώνα και συνεχίζει με ένταση την πορεία της στην νέα σεζόν μιας και πολλοί οίκοι παρουσίασαν καλοκαιρινά ρούχα με έμφαση στις πολύ απλές, χυτές μονοκόμματες γραμμές και ελάχιστα εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία όπως ραφές, τσέπες, κουμπιά. Με ιδιαίτερη προτίμηση στα μονοχρωματικά σύνολα και το λευκό σε πρώτο πλάνο.



Μάξι Στυλ.
Μία από τις πιο δυνατές τάσεις είναι και οι μάξι φούστες και φορέματα αλλά και medium μάξι ( λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο). Θηλυκές και άνετες με υπέροχη κίνηση κολακεύουν όλες τις σιλουέτες και είναι ένα από τα must κομμάτια της φετινής σεζόν.
Ρομαντική Δαντέλα
Άλλη μια τάση που συνεχίζει την χειμερινή πορεία της ακάθεκτη μέσα στην καρδιά της ερχόμενης σεζόν. Ντελικάτη και ρομαντική την προτίμησαν πολλοί σχεδιαστές για total look σε φορέματα, μπλούζες και υπέροχα σύνολα.
Πιασμένες στα …δίκτυα
Το δίκτυ έπιασε φέτος με την ιδιαίτερη του γοητεία πολλούς σχεδιαστές ακόμα και τον Karl Lagerfeld ο οποίος δημιούργησε για τον οίκο Chanel «lady like» σύνολα χρησιμοποιώντας ένα τόσο ανατρεπτικό υλικό. Δεν ήταν ο μόνος όμως που παρουσίασε σύνολα διακοσμημένα με το συγκεκριμένο υλικό. Από τις πιο φορέσιμες πάντως εκδοχές του είναι τα δικτυωτά μπλουζάκια που φοριούνται με layering πάνω από απλό μακό τιραντέ.
Έντονα fluo
Ζωηρά εκτυφλωτικά fluo σε όλα τα χρώματα της ίριδας πλημμύρησαν στις πασαρέλες αναζωογονώντας με ένταση την εμφάνισή και διάθεσή μας.
Γήινα Nudes.
Κλασσική αξία πλέον με διακριτική κομψότητα αλλά και sexy γοητεία όταν συνδυάζεται με διαφάνειες, τα μπεζ nudes τα είδαμε για ακόμη μια φορά και φέτος να προτείνονται από πολλούς σχεδιαστές. Συνδυάζονται ιδανικά με χρυσά αξεσουάρ για σικ εμφανίσεις αλλά και με ξύλινα tribal για πιο ιδιαίτερο look.


Κλασσικά Λευκά
Χωρίς αμφιβολία τα λευκά είναι από τις σταθερές αξίες που δύσκολα απουσιάζουν από μια εαρινή Collection. Φέτος το είδαμε σε total looks και προτιμήθηκε ιδιαίτερα σε minimal σύνολα αλλά και σε πλήθος άλλων ρούχων όπως μακριά φορέματα, σπορ και tailored παντελόνια, σικ ταγέρ και βραδινές τουαλέτες.
Χαρούμενα Floral
Τα λουλουδάτα εμπριμέ επιμένουν και φέτος σε όλα τα χρώματα, μεγέθη και κομμάτια κοσμώντας όλων των ειδών τα υφάσματα από αέρινες διαφάνειες μέχρι και τα αγαπημένα μας jean.
Bohemian Folklore.
Αέρινες, μάξι δημιουργίες με θηλυκές λεπτομέρειες όπως φλόραλ σχέδια, δαντέλα, βολάν και διαφάνειες είναι μια τάση με έντονα ρομαντικά και Vintage στοιχεία χωρίς να δείχνει όμως υπερβολικό και γλυκανάλατο. Τέλειο για ένεση και δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και ένα στυλ που σίγουρα θα λατρέψουν οι πιο ρομαντικές .

Τα βλέπω ρίγε…
Άλλοτε φαρδιές και άλλοτε πολύ στενές, οριζόντιες, κάθετες και πλάγιες οι ρίγες είναι ένα από τα σχέδια που θα δούμε σε πολλά ρούχα φέτος. Στις πασαρέλες τις είδαμε σε έντονα μοτίβα αλλά για το δικό μας καθημερινό ντύσιμο προτιμάμε την διακριτική πιο λεπτή εκδοχή του και αποφεύγουμε τις οριζόντιες στα σημεία του σώματος με έξτρα κιλάκια.



Κάτω άκρα
Στενά υφασμάτινα αλλά και jean κάπρι και φαρδιά άνετα παντελόνια κυριάρχησαν φέτος στα fashion shows χωρίς βέβαια να είναι απόντα και άλλα στυλ όπως τα chic tailored αλλά και οι μακριές βερμούδες που φτάνουν λίγο πιο πάνω από το γόνατο.


Το φόρεμα. Δεν λείπει ποτέ!
Τα φορέματα δεν απουσιάζουν από καμία σεζόν. Με πιέτες ή κρόσσια, λοξά και στολισμένα με δαντέλα, αγκαλιάζουν όλες τις λεπτομέρειες που οι μόδιστροι λανσάρουν την φετινή σεζόν. Ας δούμε τι προτείνουν για φέτος το καλοκαίρι οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές.
Μάξι. Φέτος οι προτάσεις για μάξι φορέματα είναι περισσότερες από ποτέ. Φτιαγμένα από ελαφρά υφάσματα που ευνοούν την κίνηση και τα κάνουν να δείχνουν «αεράτα», τα περισσότερα λευκά  ή εμπριμέ λανσάρονται στις πασαρέλες των Alberta Ferreti, Carolina Herrera, Gianfranco Ferre και πολλών άλλων.

Με ουρά. Μια όντως απρόσμενη τάση για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011. Από καυτά μίνι με μακρύτερο μήκος στο πίσω μέρος μέχρι εντυπωσιακές τουαλέτες έτοιμες για το «κόκκινο χαλί» τα φορέματα με ουρά θα αποτελέσουν σίγουρα την έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.
Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!

Σας παρουσιαζουμε μερικούς συνδυασμούς, όπως παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2011...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας