ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ , Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Ο ομιλητής Γιώργος  Χατζηνικολάου που θα συμμετέχει στην αυριανή ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων με θέμα το ΚΕΛ "Τα υπέρ και τα κατά των βιολογικών καθαρισμών ",  ήταν υποψήφιος του συνδυασμού "Αττική Οικολογική απάντηση"  στις εκλογές του 2010. Στην επίσκεψη που κάναμε στον συγκεκριμένο ισότοπο διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο δεν είναι δημότης μας , οπότε πως μπορεί να πάρει θέση για όλους εμάς που ανησυχούμε για το ΚΕΛ , αλλά είναι και ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού όπως πληροφορηθήκαμε από άρθρο που βρήκαμε στον ισότοπο του συνδυασμού που ανήκει.
Σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο άρθρο καθώς και το βιογραφικό σημείωμα του κυρίου Χατζηνικολάου.

Αττική Οικολογική Απάντηση

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: ΣΧΕΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ


Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2011
    * Οι κάτοικοι της περιοχής και όλης της Αθήνας θα αντιδράσουν στην «μεγαλύτερη τσιμεντοποίηση» της Ευρώπης
    * Η Αττική Οικολογική Απάντηση θα συνδράμει με κάθε τρόπο στους πολιτικούς και νομικούς αγώνες που θα ξεκινήσουν


Από το «μεγαλύτερο πάρκο» της Ευρώπης έως την προετοιμαζόμενη «μεγαλύτερη τσιμεντοποίηση» του Ελληνικού με τη διαδικασία του fast track και τις αδιαφανείς διαπραγματεύσεις με επενδυτές από το Κατάρ και αλλού, η απόσταση είναι τεράστια. Η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του κράτους και η προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική οικονομία δε μπορεί να θυσιάσει τον κυριότερο από τους εναπομείναντες χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας που είναι σε θέση να βελτιώσει το ελάχιστο ποσοστό πρασίνου και αδόμητης έκτασης ανά κάτοικο.

Άλλωστε, όλες οι προηγούμενες επιχειρήσεις «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας στην παραλία (Λαγονήσι, Αγ. Κοσμάς, Μαρίνα Φλοίσβου, Μαρίνα Ζέας) έχουν καταλήξει σε καταστρατήγηση των σχετικών όρων από τους «επενδυτές» και ανυπαρξία δημοσίων εσόδων. Επιπλέον, η Αττική δέχεται μια αντιπεριβαλλοντική επίθεση με τα ήδη υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα εμπορικά κέντρα Μαμούθ τύπου «MALL» 700.000τετρ.μέτρων, παρόμοια των οποίων αναμένεται να προστεθούν και στο χώρο του « ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ». Όλα αυτά τα γιγάντια έργα λειτουργούν όχι μόνο σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και εναντίον των μικρομεσαίων εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων. Κάθε τέτοια « αξιοποίηση» φέρνει κέρδη στα πολυεθνικά κεφάλαια και κλείνει εκατοντάδες μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις .

Οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από το Ελληνικό, αλλά και γενικότερα οι Αθηναίοι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη αυτών των γεγονότων. Η κυβέρνηση και οι επίδοξοι επενδυτές ας λάβουν υπόψιν τους ότι αυτός ο κόσμος θα αντιδράσει και πολιτικά και νομικά σε οτιδήποτε δε θα αποτελεί μετατροπή του Ελληνικού σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, με ήπιες χρήσεις για λόγους αυτοχρηματοδότησης και συντήρησης. Η «Αττική Οικολογική Απάντηση» δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί σ’ αυτούς τους αγώνες με κάθε μέσο που διαθέτει.


Χατζηνικολάου Γεώργιος

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι 39 ετών, πατέρας δύο παιδιών, περιβαλλοντολόγος-ποταμολόγος και μένει μόνιμα στη Σαρωνίδα Αττικής. Το επαγγελματικό του αντικείμενο αφορά στην οικολογική ποιότητα των ποταμών, δηλαδή τα είδη χλωρίδας και πανίδας που χαρακτηρίζουν την υγεία ενός ποταμού. Για τις επιστημονικές-επαγγελματικές του ανάγκες ταξιδεύει συχνά και εργάζεται σε μη δημοφιλείς προορισμούς, σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζοντας με έργο τους κατά τόπους ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς. Στους Οικολόγους Πράσινους βρίσκεται από το 2003 και συμμετείχε στο  Πανελλαδικό Συμβούλιο, στα πρώτα «πέτρινα» χρόνια των Πράσινων. Η πολιτική του πορεία στο οικολογικό κίνημα  ξεκινά από το 1990 με δράσεις και αγώνες στο πλαίσιο της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Σήμερα τελεί καθήκοντα εκλεγμένου ταμία για την Πολιτική Κίνηση Ανατολικής Αττικής των Οικολόγων Πράσινων. Επιθυμία του είναι η Ελλάδα να πάψει να ακολουθεί την πεπατημένη πορεία της ασύδοτης περιβαλλοντικής και κοινωνικής υποβάθμισης στο όνομα μιας βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης και η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων στο απομένον φυσικό και στο μη φυσικό περιβάλλον να σταθμίζεται με ορθά και επίκαιρα αντικειμενικά κριτήρια. Ειδικότερα για τη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου:
  • να διασωθούν οι τελευταίοι μικροί υγρότοποι της Αττικής/ανάσα για το επιβαρυμένο περιβάλλον,
  • να δοθεί μια λύση στην ανυπαρξία δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων,
  • να αποτελούν οι παραλίες της περιοχής ανοικτούς τόπους αναψυχής και ψυχαγωγίας,
  • να αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές και καταπατήσεις των δασών αποτελεσματικά.
 

5 σχόλια:

  1. ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ
    ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΟΤΙ
    ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
    ANTE KAI KAΛΟ ΥΠΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοντός ψαλμός αλληλούια, όσον αφορά το τι θέση θα πάρει ο κ.Χ¨νικολάου.
    Το ότι δεν είναι δημότης Σπάτων Αρτέμιδας δε σημαίνει ότι δε μπορεί να μας ενημερώσει για το τι σημαίνει ένα ΚΕΛ για την περιοχή μας.
    Σχετικά με την αυριανή ημερίδα έχω ένα ερώτημα-απορία: ο κ.Ζαρκανίτης εκλήθει να συμμετάσχει άραγε ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΚΛΕΡΗΣ ΜΗΠΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Αναγνώστη,
    Ναι είμαι υπέρ της αξιοποίησης του Ελληνικού και του δικαιώματος που έχουμε ως Δήμος. Παρ’ όλα αυτά δεν θα λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα εγώ διότι δεν έχω … οπότε να μην ανησυχείτε για μένα …
    Εγώ θέλω να μας ενημερώσει κάποιος με τι κριτήριο επιλέχθηκαν αυτοί οι ομιλητές και από ποιόν;;;
    Είμαστε πολύ κοντά μέχρι την αυριανή ημερίδα άλλωστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ο Χατζηνικολάου και δεν είμαι δημότης Σπάτων-Πικερμίου, είμαι δημότης Σαρωνικού (του όμορου δήμου προς νότο).

    Έχω και εγώ 1-2 ερωτήσεις, πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ καταρχήν για την προκαταβολική προβολή της παρουσίασής μου, που καταφέρατε χωρίς καν να σας το ζητήσω, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα που έγινε στα Σπάτα. Σας ευχαριστώ και για την προβολή της υποψηφιότητάς μου ως Περιφερειακού Συμβούλου στις τελευταίες τοπικές εκλογές, αν και αυτές έχουν βέβαια παρέλθει.

    Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
    1. Δικαίωμα να ομιλούν για το ΚΕΛ έχουν μόνον όσοι:
    Α. Είναι δημότες
    Β. Είναι υπέρ της αξιοποίησης του Ελληνικού
    Δηλαδή, δεν έχει καμιά σχέση η επιστημονική μου ειδίκευση; Τις μελέτες του ΚΕΛ, δηλαδή, Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Τεχνικών Προδιαγραφών τις συνέταξαν δημότες Σπάτων-Πικερμίου;

    2. Σε περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί η κατασκευή και λειτουργία του ΚΕΛ. Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, ας υποθέσουμε πως ότι παράγω στην τουαλέτα μου θα σας έρχεται με ή χωρίς την επιστημονική μου γνώμη. Εσείς πως θα με κρίνετε αν δεν νοιάζομαι για το ποια είναι η ευθύνη μου στο περιβάλλον; Θα σας άρεσε να αρκεστώ στο "μακριά από εμένα και όπου θέλεις πήγαινέ τα (δηλαδή στο Πλατύ χωράφι)";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας