ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ!!!

 Άντε και στα δικά μας !!! Να σταθείτε δίπλα μας στο ΚΕΛ!!!


Ημ/νία: 18/03/11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, ζητά να 
ενημερωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που φέρουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, να προωθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, στην οποία να αναφέρεται ότι σε περίπτωση που χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 12εκ. ευρώ για το έργο του ΧΥΤΑ Κερατέας, τις δημοσιονομικές διορθώσεις να τις επωμιστεί ο Δήμος Λαυρεωτικής.
Επιπρόσθετα ο κ. Βλάχος στην ερώτησή του επισημαίνει ότι μια τέτοια απόφαση θα οξύνει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση και ζητά να πληροφορηθεί, εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τα καθημερινά επεισόδια που συμβαίνουν στην περιοχή, απόρροια της άρνησής της για αλλαγή στάσης και εφαρμογή νέας πολιτικής.

ΑΡ.ΠΡΩΤ.13352/18-03-2011
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
                                                                
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

-         Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Υπόλογος ο Δήμος Λαυρεωτικής για τις δημοσιονομικές διορθώσεις, στην περίπτωση απώλειας χρηματοδότησης του ΧΥΤΑ Κερατέας»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα: «λάδι στη φωτιά που καίει εδώ και τρεις μήνες στην Κερατέα ρίχνει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να προωθήσει ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, ώστε σε περίπτωση που χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 12 εκ. ευρώ για το έργο, ο …λογαριασμός να σταλεί στο Δήμο Λαυερεωτικής. Αυτουργός, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Ηλίας Λιακόπουλος, ο οποίος είχε διατυπώσει την απειλή σε συνάντηση με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων και μετά την αποτύπωσε και σε σχετική ανακοίνωση..»
 
Κατόπιν τούτων…
 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.      Είναι στις σκέψεις της Κυβέρνησης η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση;
2.      Θα οξύνει την κατάσταση η Κυβέρνηση, ενισχύοντας την αστυνομική λογική για ένα θέμα που η λύση του βρίσκεται στην κοινωνική συναίνεση, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος των καθημερινών επεισοδίων;
3.      Εισέπραξε η Κυβέρνηση το μήνυμα των κατοίκων και των φορέων της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, για αλλαγή στάση και εφαρμογή μιας νέας πολιτικής;

Αθήνα 17 Μαρτίου 2011                                         Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας