ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Γ.ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Μετά η παρέμβαση στις 12 Μάιου 2011  του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεωργίου  Βλάχου ξεκίνησε ο καθαρισμός των Ρεμάτων στον Δήμο Μαραθώνα. Οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί στο 100% αλλά σίγουρα βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο.

Βέβαια ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στην Παραλία Μαραθώνα  είναι η μπαζωμένη κοίτη του ρέματος από Παρκινγκ σκαφών , το οποίο δεν επιτρέπει στα νερά να βρουν σημείο διαφυγής  και μένουν στάσιμα με αποτέλεσμα να δημιουργούν εστία μόλυνσης για χιλιάδες κατοίκους….

Δείτε τι δήλωσε στο επίσημο Δελτίο Τύπου στις 12/5/2011:




 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, με κατάθεση αναφοράς, έφερε στη Βουλή το θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων του Μαραθώνα.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός, σημειώνει ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων ανήκει στις αρμοδιότητες της κάθε τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την απάντηση του Υπουργού όμως, προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα. Ποιος χρηματοδοτεί το Δήμο για να κάνει τον καθαρισμό, αφού δόθηκαν αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς καμιά πρόβλεψη χρηματοδότησης;; Όμως ακόμη και αν ξεπεραστεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης για να παρέμβει ο Δήμος, στα ρέματα θα πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση αυτών, για την οποία «απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης στο πλαίσιο της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τα έργα αυτά εγκρίνονται αρμοδίως».

Οι κάτοικοι του Μαραθώνα αλλά και των άλλων περιοχών που διαθέτουν ρέματα, ο καθαρισμός των οποίων είναι απαραίτητος για τη ζωή και τη προστασία των κατοίκων, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την πολιτεία. Και το χειρότερο, φαίνεται η τοπική αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνη για ότι συμβεί, η οποία ούτε δυνατότητες αλλά ούτε ουσιαστικές αρμοδιότητές έχει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας