ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΧΥΤΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΟ Δ.Σ. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Με ψήφους 19 υπέρ και 6 υπερψηφίστηκε μέσα σε κλίμα έντασης* από το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής η πρόταση του δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή για δημιουργία ΧΥΤΥ, εργοστασίου επεξεργασίας 80.000 τόνων απορριμμάτων συμπεριλαμανομένης και της λυματολάσπης και μονάδας κομποστοποίησης σε δημοτική έκταση 52 στρεμμάτων στις Φοβόλες (θέση «Αμπέλια») δίπλα στην παλιά χωματερή της Κερατέας.
Την πρόταση υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Νέα Εποχή» (14) του δημάρχου Κ. Λεβαντή (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ) και «Δημοτική

 Καινοτομία» (5) του πρώην δημάρχου Λαυρίου Δημήτρη Λουκά (ΠΑΣΟΚ), ενώ καταψήφισαν οι παρατάξεις «Ελεύθερες Πόλεις» (2) του πρώην δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού (ΣΥΡΙΖΑ), «Ενότητα» (2) του Σταύρου Παπασταυρόπουλου (ΝΔ), «Λαϊκή Συσπείρωση» (1) του Απόστολου Παμφίλη (ΚΚΕ) και μία δημοτική σύμβουλος Κερατέας κ. Κουμπλή της παράταξης «Δημοτική Καινοτομία». Απόντες ήταν δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Λεβαντή.
Συνάντηση με την Μπιρμπίλη
Στην πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην χρήση τεχνολογία που να μην αφήνει οσμές, καθώς οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται κοντά στη λεωφόρο Λαυρίου αλλά και στην πόλη της Κερατέας.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις κατοίκων της περιοχής, αν και η πρόταση Λεβαντή ένωσε το ΠΑΣΟΚ στην Κερατέα και γενικότερα στη Λαυρεωτική διχάζει την πόλη της Κερατέας με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που επιχειρηθεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού εκ των πρωτεργατών στο αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ αποχώρησε από την Επιτροπή Αγώνα αλλά και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Υποστήριξε δε ότι η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο στις Φοβόλες.

4 σχόλια:

  1. καποιος ξεπουληθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί εδώ; Κοματόσκυλα...φτου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ.ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ,ΚΕΛ... Σ'ΕΜΑΣ ΕΛΑΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ!ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΟΣΜΗ, ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!!!ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!!!ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:ΤΟΤΕ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ,ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ....ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας