ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Δημ.Μάρκου:ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ


Η υπόθεση της εκμίσθωσης εξοπλισμού ναυαγοσωστών και όχι η απευθείας αγοράς του , με το ίδιο κοστολόγιο, μοιάζει περισσότερο με πρόβλημα λάθους κατεύθυνσης και λιγότερο λάθους εφαρμογής.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν είναι συνεργάσιμη , έτσι ώστε να πάρουν κάποια μέτρα για την μείωση της σπατάλης. Χρειάζονται συνετές κινήσεις για να βγούμε από την οικονομική κρίση και το «κόκκινο» του Δήμου μας, και όχι να συνεχίζουμε να βουλιάζουμε εξαιτίας συνεχόμενων «λάθος επιλογών»  ή ακόμα περισσότερο εξ’ αιτίας  αναβολών του τύπου «ας το εξετάσουμε του χρόνου».

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 19/5/2011, παραστατικός στον λόγο τους και στις περιγραφές του  από την πλευρά της αντιπολίτευσης , ο κ. Δημήτρης Μάρκου επικεφαλής της παράταξης  «Νέα Εποχή – Δύναμη Αλλαγής».


Ο κ Δημήτρης Μάρκου σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρηματικά διαθέσιμα για το Δήμο, με διαφορετική στρατηγική επί του θέματος του εξοπλισμού των ναυαγοσωστών, έρχεται απέναντι από την εισηγήτρια κυρία Ζήση η οποία τον αντιμετωπίζει αινιγματικά και σοκαριστικά, με ένα στυλ «δεν πειράζει θα το δούμε από του χρόνου» και μια σειρά από ασάφειες που φορούν τον εξοπλισμό με το υπέρογκο ποσό της ενοικίασης του στα 5,000 ευρώ ετησίως  και με ελλιπής γνώσεις των νόμων περί εξοπλισμού ναυαγοσωστών.

Συγκεκριμένα ο κ.Δημήτρης Μάρκου είπε:

«Με ένα σύντομο κοστολόγιο που έκανα εξαιρούμενων των σκαφών , για τις επτά θέσεις των ναυαγοσωστών , μπορούμε να δαπανήσουμε περίπου 7,000 ευρώ για να μπορέσει να αγοραστεί ο εξοπλισμός και όχι να νοικιαστεί.

Βάση του προεδρικού διατάγματος 23/2000 που ορίζει επακριβώς τον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών αναλυτικά και εάν εξαιρέσουμε τα βατραχοπέδιλα και την μάσκα που είναι κάθε φορά διαφορετικά, τα υπόλοιπα που δεν σχετίζονται άμεσα με κάθε ναυαγοσώστη , κιάλια , αδιάβροχος φακός, σανίδα διάσωσης και σωσίβιο , είναι αυτά που παραμένουν σταθερά.
Ίσως να πρέπει να σκεφτούμε την αγορά του και όχι την μίσθωση τους κάθε χρόνο με την δαπάνη των 5,000 ευρώ ετησίως όπως ορίζει η εισήγηση.»

Κλείνοντας την θέση του ο κ Δημήτρης Μάρκου διατύπωσε τα εξής απλά ερωτήματα:

«Τα χρησιμοποιούν όλα αυτά οι ναυαγοσώστες  ή μήπως ενοικιάζουμε εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιούν;

Πού αποθηκεύεται όλος αυτός ο εξοπλισμός;

Μήπως νοικιάζουμε εξοπλισμό που απλά δεν υπάρχει;»

Αν και δεν δόθηκαν παραπάνω εξηγήσεις από την πλευρά της κυρίας Ζήσης, το θέμα πηγαίνει για του χρόνου και φέτος καλούμαστε να  πληρώσουμε την ενοικίαση του εξοπλισμού.

11 σχόλια:

  1. περιμέναμε κάτι καλύτερο από την συμπολίτευση, αφού την 2η Κυριακή πολλοί στηρίξαμε ξανά το όνομα Μάρκου (τον Δήμαρχο όμως εκείνη την μέρα) ... δυστηχώς μάλλον κάναμε λάθος που στηρίξαμε μια ομάδα που δεν παίζει μπάλα.. ή που πετάει την μπάλα εκτός γηπέδου...περιμέναμε νέες ιδέες, ποιότητα, άλλη νοοτροπία. Τελικά μάλλον ξανά λάθος επιλογή κάναμε... Δημήτρη συνέχισε εσύ την καλή δουλειά και είμαστε δίπλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αεράτη την βρίσκω την κυρία Ζήση με τα νούμερα και τα χιλιάρικα από ευρώ που πετάει από εδώ και από εκεί.
    Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το μορφωτικό της επίπεδο; Τι σχέση έχει με τα οικονομικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε Δημήτρη είσαι η σωτηρία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Se theloume akoma perissotero poio Dinamiko kai maximo file Dimitri min kolas pouthena exeis tis gnosis na boithisis kai tha eisai o aurianos dimarxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΧ θα ήθελα η κ.Ζήση να μας διαλέξει κούκλους ναυαγοσώστες , έτσι ώστε να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας στην παραλία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσεχει ο κ. Μαρκου ,ποιους προτεινει απο τους συμβουλους του στις επιτροπες,για την υπερασπιση των συμφεροντων μας, γιατι μας χαντακωσανε.Η Ραφτοπουλου δεν παραξενευθηκε απο τα 30ευρω ...το μετρο;ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ; Γιατι δεν μας ενημερωσε νωριτερα,ωστε τωρα να διεκδικουμε το δικιο μας;;;;;Μηπως ειναι ανεπαρκης;;;Δεν θελω να πιστευω κατι αλλο. Που ειναι η κοινωνικη διασταση του προβληματος ; Γιατι κ.Μαρκου αντιδρασατε στην συνθεση,οπως ειχε αποφασισει το τοπικο;Η μονη νομοτυπη ηταν η Σωτηροπουλου , σαν μηχανικος της πολεοδομιας.Ανατρεψτε τωρα την αποφαση , λογω μη νομιμης συνθεσης και ανεπαρκειας.Τουλαχιστον ο Τσαντηλας ζητησε συγγνωμη απο τον Γιαννατο,γιατι τον αφισβητησε.Εσεις κ. Μαρκου με την ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΡΙΑ κ. Ραφτοπουλου, πως θα μας αποκαταστησετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O DMARKOU distixos gia pollous gnorizi polu kala ti kani kai eimai poly poio exypnos apo oso fadazode kapoioi alloi.Poly zilia gia tin Raftopoulou alloste 800 psifoi einai aytoi , milo tis eridos gia tis parataxis.Distyxos ligo poio exipni tha tin ithela.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Αναγνώστη,
    Προς τον ανώνυμο 3.50 θα θέλαμε να πούμε ότι είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, στην συγκεκριμένη παράταξη «δεν υπάρχει χώρος για άλλους μύθους»…Τα παραμύθια με πύργους, δράκους και νεραΐδες είναι για μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι σαν και εσάς που συμβουλεύουν τους επικεφαλείς πως θα πράξουν μου θυμίζουν κάτι αποτυχημένος μάνατζερ ελλιπών γνώσεων που θέλουν να προβάλλονται μέσα από τις διαδικασίες… Εάν πάλι είστε τόσο ικανός ώστε να διαβλέπετε αυτό που δεν βλέπει ο κ.Δημ. Μάρκου και είστε τόσο ευφυής καλό θα ήταν να αναλάβετε την δική σας παράταξη ως επικεφαλής και να καμαρώσουμε και εμείς την ευφυΐα σας… Προσωπικά μου θυμίζετε κάτι κυριούλες στην παλιές Ελληνικές ταινίες που γύριζαν στις αυλές και κουτσομπόλευαν τις γειτόνισσες , ενώ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι γινόντουσαν τα χειρότερα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EIMAΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΑΦΡΩΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ !ΑΠ'ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ.ΡΑΦΑΗΛ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ ΚΙ ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!!!ΚΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η Κ.ΖΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΩΝ.... ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΦΙΛΗ ΤΩΝ 3.21ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΖΕΥΟΥΜΕ...ΕΝΩ ΧΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ Ε Ρ Χ Ο ΝΤ Α Ι ΚΙ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΙΣΕΙ ''ΚΕΛΙΛΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας