ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Καμία επίπτωση στη διαδικασία για τη χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δεν θα έχει η απόφαση της Hochtief να πουλήσει

Κανένα πρόβλημα από την αποχώρηση της Hochtief  Καμία επίπτωση στη διαδικασία για τη χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δεν θα έχει η απόφαση της Hochtief να πουλήσει το μερίδιό της στο μετοχικό κεφάλαιο του αεροδρομίου της Αθήνας.

Καμία επίπτωση στη διαδικασία για τη χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δεν θα έχει η απόφαση της Hochtief να πουλήσει το μερίδιό της στο μετοχικό κεφάλαιο του αεροδρομίου της Αθήνας.
Χθες κύκλοι της εταιρείας του αεροδρομίου επιβεβαίωναν μεν την προσπάθεια της γερμανικής εταιρείας να πουλήσει τα ποσοστά που διαθέτει σε έξι αεροδρόμια -μεταξύ των οποίων και αυτό της Αθήνας-, προσέθεταν ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου, που πραγματοποιούνται με το Ελληνικό Δημόσιο, αφορούν την εταιρεία του αεροδρομίου και όχι μόνο έναν μέτοχο.
Τόνιζαν μάλιστα πως "ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του ποσοστού, δεν θα διαταραχθούν οι συζητήσεις για την επιμήκυνση της σύμβασης". Υπενθυμίζεται ότι η Hochtief AirPort GmbH κατέχει ποσοστό 26,667% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΑΑ και αυτό είναι και το ποσοστό της γερμανικής εταιρείας που μπορεί και να πωληθεί. Να σημειωθεί ότι η αλλαγή πλεύσης της Hochtief AirPort έγινε μετά τη συγχώνευσή της με τον Ισπανικό Κατασκευαστικό Ομιλο ACS. Ο ισπανικός όμιλος έχει εκφράσει την επιθυμία της να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών.


www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας