ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι υπάλληλοι του δήμου μας τα λένε όλα για τις διαχειριστικές ικανότητες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

Συνάδελφοι,

       Με αφορμή την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας αλλά και τις συχνές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεσμεύσεις ή κατασχέσεις σημαντικών ποσών από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς λόγω παλαιών οφειλών προς τρίτους, επανερχόμαστε στην ανάγκη διασφάλισης και κατά προτεραιότητα καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων.
       Όπως γνωρίζετε, στο άρθρο 24 του Ν. 1890/22-10-1990 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 246) παρακρατείται με ευθύνη του προϊσταμένου της Ταμειακής Υπηρεσίας, ποσό που αντιστοιχεί στις αποδοχές ενός διμήνου των εργαζομένων του Δήμου.
       Κατανοούμε την τεράστια δυσκολία αυτού του προγραμματισμού όπως κατανοούμε επίσης την ανάγκη λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και γι΄ αυτό το λόγο, μέχρι σήμερα, δεν ασκήσαμε καμία πίεση για την αυστηρή τήρηση του παραπάνω άρθρου.
       Έχοντας υπόψη όμως, την συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων, την σημαντική καθυστέρηση είσπραξης παλαιών οφειλών, τις κατασχέσεις και τις δεσμεύσεις των τραπεζικών μας λογαριασμών από τρίτους αλλά και την αδυναμία της Διοίκησης να πάρει σημαντικές αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες, συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε την τακτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και την επιβίωση τριακοσίων (300) και πλέον οικογενειών.



Συνάδελφοι,

       Η εποχή που διανύουμε είναι η δυσκολότερη μετά τη μεταπολίτευση. Η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας και τους εργαζόμενους, που καλούνται καθημερινά να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι.
       Η συστηματική επίθεση Κυβέρνησης και Τρόικας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ορμή και βαρβαρότητα ενάντια στους εργαζόμενους, με στόχο την αφαίρεση όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας, αλλά και την περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, οδηγώντας μας στην εξαθλίωση και στην ανεργία.

       Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε και ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά κατηγορηματικά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε και δεν δεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο, έστω και καθυστέρησης, η μισθοδοσία των εργαζομένων, λόγω οικονομικών προβλημάτων του Δήμου.

     Καλούμε τους συναδέλφους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέτρα για το σκοπό αυτό.
     Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να συνδράμει προς αυτή τη κατεύθυνση, να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος που μας ταλανίζει, αλλά και να διεκδικήσει δυναμικά αυτά που αναλογούν στο Δήμο από την Κεντρική Εξουσία.     


      
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Κρέτσης     Πέτρος Σταρράς

11 σχόλια:

  1. Είναι αυτονόητο ότι η απρόσκοπτη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων είναι Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και δεν δικαιολογείται καθυστέρηση η περικοπή στην καταβολή τους.
    Κάθε σχετική φημολογία είναι ύποπτη και δόλια ενέργεια ,όποιοι και αν τη διακινούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο μηνες μονο???γιατι δεν ρωτατε τους υπαλληλους της δημοτικης επιχειρησης απο ποτε εχουν να πληρωθουν????οι δυο μηνες δεν ειναι τιποτα υπαρχουν ανθρωποι που τους χρωστανε δεδουλευμενα δεκα μηνων και βαλε και αυτοι οι ανθρωποι συντηρουν οικογενειες ...δεν μιλαμε για υπερωριες μιλαμε για τον κανονικο μισθο τους..εν ολιγοις δουλευουν μηνες τωρα στο δημο μας εθελοντικα..και θελουν να τους πεταξουν και εξω οι φατριες των μονιμων υπαλληλων που προστατευονται απο την δημοτικη αρχη..δυστυχως αυτα τα χαλια εχουμε ειτε μας αρεσει ειτε οχι..και οι κυριοι ξυνονται τους κανουν οτι θελουν μια κυρια τροπος του λεγειν και κατι κουραμπιεδομαγκες..οταν οι υπαλληλοι ζητησαν ομως να τους δωσουν ενα μηνιατικο τους απο τον μισθο τους που καταβαλεται κανονικα στους τοπικους αρχοντες εκαναν αστειακια οτι οι Σπαταναιοι εχουν λεφτα και δεν χρειαζονται τα δικα τους....δεν μπορω καν να σας καταταξω στο ανθρωπινο ειδος..γιατι εχετε χασει και την ψυχη σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΙΣΤΑ.......ΑΘΑΝΑΤΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.....

      Διαγραφή
  3. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους είναι η ραχοκοκαλιά όλου του συστήματος, είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η σωστή λειτουργία των Δήμων. Μετά τις βάρβαρες επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι απο ένα ηλίθιο και ανάλγητο Κράτος, μετά τη μισθολογική συρρίκνωση που έχουν δεχτεί με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων τους λόγω Καλλικράτη μετά τις ταπεινώσεις που έχουν υποστεί σωρηδόν ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, θα είναι τουλάχιστον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να μη μπορούν οι Διοικήσεις των Δήμων να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Είναι σχεδόν ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ για τους τοπικούς άρχοντες να έχουν υπαλλήλους με εξαντλημένα τα όρια της ανοχής και αντοχής τους ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ!
    Είναι προτεραιότητα όλων των Δημοτικών αρχών να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων τους διότι αυτοί δεν είναι απλοί υπάλληλοι. Είναι ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, στο έργο που ευαγγελίζονται ότι θέλουν να παράγουν στο Δήμο τους. Τους συνεργάτες μας τους θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας.
    Γι αυτό, ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ πρέπει να είναι η εξασφάλιση ΟΛΩΝ των εργαζομένων και ειδικά στον ταλαίπωρο Δήμο μας, η εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων, αποτελεί κι ένα δείγμα αν αυτή η Δημοτική Αρχή αξίζει να διοικεί αυτό τον τόπο. Αν αποτύχουν σ' αυτό, πολύ φοβάμαι πως θα έχουν την ίδια τύχη με αυτή που θα έχει η Κυβέρνηση σε λίγους μήνες…

    Διγενής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμεση προτεραιότητα είναι:

    1. Να πάρουν πόδι οι τεμπέληδες και οι κοπανατζήδες δημοτικοί υπάλληλοι.

    2. Να πάρουν πόδι τα λαμόγια που κουνάν τα λάβαρα των υποψήφοιων προεκλογικά κι ύστερα καβατζώνονται κι εξαργυρώνουν τις εκδουλεύσεις.

    3. Να τοποθετηθούν προιστάμενοι που να ασκούν διοίκηση και να φύγουν όσοι ημιμαθείς κι αγράμματοι το παίζουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    4. Να απαιτηθεί σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και σύστημα σύνδεσης αμοιβής - αποελεσματικότητας. Όσοι κοιμούνται και λουφάρουν στο όριο του ανεκτού να πέρνουν 3-60.

    5. Όποιος δεν επιμορφώνεται και δεν βελτιώνεται να μένει μια ζωή κλητήρας κι εργάτης.

    6. Να καταγγέλουν άμεσα οι δημότες χρηματισμούς κλπ και όχι να λαδώνουν και να χαρτζιλικώνουν για να κάνουν τη (βρωμο)δουλίτσα τους.

    Και μιλάω για όλους του Δήμους και τις Περιφέρειες, χωρίς να εξειδικεύω.

    Όταν έχεις πρόσωπο καθαρό και κάνεις τη δουλειά σου τότε μόνο νομιμοποιείσαι να μιλάς για διεκδικήσεις κι εξασφαλίσεις. Αλλιώς θα βρεις την κοινωνία απέναντί σου.
    Κι αν η κοινωνία βράζει αλοίμονο σε όποιον την κοροϊδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΟΥΜΕ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ(ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ)ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ, ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστοτατος ο 9.03..σαν ονειρο θερινης νυκτος φανταζουν ολα αυτα οχι μονο στο δημο μας αλλα και στη χωρα μας..για να τα κανει καποιος αυτα και να επελθει πληρης καθαρση χρειαζονται κοτσια και αρετες που οι διοικουντες δεν κατεχουν δυστυχως...ειναι δειλοι και ανικανοι..αλλα οσο υπαρχουν ανθρωποι που τους χειροκροτουν δεν προκειται να αλλαξει κατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μη πληρωμή αποδοχών εργαζομένων είναι εγκληματική και απαράδεκτη.
    Τα περί αξιοκρατίας κλπ είναι άλλο θέμα και σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί άρνηση καταβολής αποδοχών.
    Η σχετική προπαγάνδα μοιάζει με την προπαγάνδα των υπηρετών της μνημονιακής υποδούλωσης που ,ενώ οι ίδιοι είναι άχρηστοι και αντιπαραγωγικοί και ωδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή κατηγορούν και απειλούν όλους τους παραγωγκά εργζόμενους που τους κλέβουν και τους στερούν τα νόμιμα δεδουλευμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ' ένα Δήμο με άπειρα διοικητικά προβλήματα, με Δημοτικές Αρχές που πειραματίστηκαν για να μη πούμε ασέλγησαν εις βάρος των δύο πόλεων και κυρίως της Αρτέμιδας, είναι ιεροσυλία ακόμα και η σκέψη, τα χρήματα που προορίζονται για τη μισθοδοσία υπαλλήλων να διατεθούν αλλού. Θα είναι το μεγαλύτερο ατόπημα. Έχουμε την τρόϊκα που "χορεύει στο ταψί" την Κυβέρνηση και κατ' επέκταση όλους εμάς. Αυτό που μας έλειπε είναι να αρχίσουν τα "όργανα" και στο Δήμο! Το κίνημα "δε πληρώνω" το ξέρει κι ο κόσμος κι έτσι κι αρχίσει ο κόσμος να μη πληρώνει, ζήτω που καήκαμε! Εμείς όλοι οι κάτοικοι Αρτέμιδας-Σπάτων είμαστε με τους εργαζόμενους διότι εργαζόμενοι είμαστε κι εμείς. Είμαστε στο πλευρό όλων όσων εργάζονται παρά την κακή ψυχολογία που τους έχει δημιουργήσει η ανικανότητα των κυβερνώντων από τοπικό μεχρι εθνικό επίπεδο και ξέρουμε πως η "στάση πληρωμών" στο Δημόσιο τομέα θα σημάνει την αφετηρία για την κατρακύλα της πατρίδας μας.
    Κι αυτό δε θα το αφήσουμε έτσι. Να είστε σίγουροι.
    Γι αυτό ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΘΗΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

      Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας