ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα


Θετική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα μετά από παρέμβαση του Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο οποίος είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή και με την οποία ζητούσε την αυτοτέλεια του Νομικού Προσώπου του δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του προγράμματος "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για τα ΝΠΔΔ, προβλεπόταν συγκεκριμένη διαδικασία συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων κάθε Δήμου.

Αυτό θα είχε ως συνέπεια το δημοτικό θέατρο Μαραθώνα να ενσωματωθεί με κάποιο από τα Νομικά Πρόσωπα του αντίστοιχου δήμου.
Μετά από αίτημα του δήμου Μαραθώνα που ζητούσε την αυτοτέλεια του Θεάτρου επισημαίνοντας την ευρύτερη δραστηριότητα του, τη μακρόχρονη απόδοση του έργου του και τη γενικότερη απήχηση που έχει για τους κατοίκους της περιοχής, ο Παντελής Ασπραδάκης, είχε συνάντηση με τον τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών από τον οποίο ζήτησε την αυτοτέλεια του νομικού προσώπου, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορική αξία που έχει για τη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως η πόλη του Μαραθώνα.
Το αποτέλεσμα ήταν η απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών πριν από λίγες μέρες για την οριστική αυτοτέλεια του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

1 σχόλιο:

  1. και εμείς τα "συγχωνεύσαμε" όλα και λειτουργούν στην εντέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας