ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση για την παιδεία, μια συνάντηση που έγινε για να γίνει – Σχόλιο Αναγνώστη.

Στην συνάντηση για την Παιδεία, μεταξύ:
της Δημοτικής Αρχής,
των Επιτροπών του Δήμου για την Παιδεία,
της Ένωσης Γονέων,
των ΔΣ των σχολείων του Δήμου μας,
και των Διευθυντών των σχολείων,
διαδραματίστηκαν τα εξής:
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Χ.Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Π.Πουλάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κρόκος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Μπέκας, Αφροδίτη Μαργέτη, Ζήση, ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Σπάτων Σ.Γιαννάτος, από την Ένωση γονέων ήταν ο Τατάρογου, ο Τσάκος, παρευρίσκονταν και κάποιοι Διευθυντές σχολείων, κάποιοι Πρόεδροι ΔΣ συλλόγων γονέων και κάποια μέλη των σχολικών επιτροπών.
Εάν λάβουμε υπόψη ότι τα σχολεία του Δήμου μας είναι γύρω στα είκοσι επτά (27), τον αριθμό των αιρετών και το αριθμό των μελών των σχολικών επιτροπών, περίμενα στην αίθουσα να είναι τουλάχιστον εκατό με εκατό είκοσι (100-120) άτομα, όπως ήταν και στην αντίστοιχη συνάντηση για την Παιδεία τον Ιανουάριο 2011.
Στην αίθουσα ήταν αυτή την φορά όλοι μαζί έως σαράντα(40) άτομα( και πολλά λέω)! Ξεκίνησε την ομιλία ο Αντιδήμαρχος Χ.Μάρκου, ο οποίος είπε πολλά για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου μας και τίποτα για την Παιδεία, εκτός από το γενικόλογο ότι η Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για την νέα Δημοτική Αρχή.
Το ίδιο είπε και στην ολιγόλεπτη παρέμβαση του και ο Δήμαρχος, χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο δηλαδή ότι προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι η Παιδεία.
Από πεπραγμένα, δρομολογημένες ενέργειες τίποτα. Στα δε ερωτήματα του προηγούμενου σχολίου μου στην ιστοσελίδα, καμία απάντηση.
Μίλησαν στην συνέχεια άτομα από την Ένωση, τις επιτροπές, Διευθυντές σχολείων, σύλλογοι, οι οποίοι ανέφεραν, τα διάφορα προβλήματα των σχολείων (σχολική στέγη, μετακίνηση μαθητών, συντήρηση- φύλαξη σχολείων, χρηματοδότηση λειτουργικών αναγκών).
Από τις θέσεις και απαντήσεις του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Κρόκου, του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Χ.Μάρκου και του Προέδρου του Τοπικού συμβουλίου Σπάτων Σ.Γιαννάτο, κατάλαβα ότι πολλά για την Παιδεία δεν σκοπεύουν να κάνουν.
Ούτε κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό έχουν, μόνο εάν καταφέρουν να ξεκινήσει να κατασκευάζεται κανένα σχολείο μέσω ΟΣΚ, εάν προλάβουν τα επόμενα δυόμισι χρόνια (οι ρυθμοί στο ¨αργό¨) και δεν έχει διαλυθεί ο ΟΣΚ και δεν έχουν κλείσει τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Από τη συνάντηση αποχώρησε ο Τσάκος διαμαρτυρόμενος.
Αποτελέσματα:
Για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών: Τίποτα
Για το θέμα της φύλαξης των σχολείων: Τίποτα
Για την κατασκευή καινούργιων σχολείων: Μη ανακοινώσιμα ακόμα, τυχόν ενέργειες- αποτελέσματα.
Για την συντήρηση σχολείων και την χρηματοδότηση των λειτουργικών τους δαπανών: Υποσχέθηκαν ότι θα δώσει ο Δήμος 15.000 ευρώ στην Σχολική επιτροπή, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 15.000 ευρώ στην Σχολική επιτροπή, για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 Δηλαδή εάν προσθέσουμε τα 100.000 ευρώ που δίνει το Υπουργείο Παιδείας, έχουμε συνολικά 130.000 ευρώ για τα είκοσι επτά (27) περίπου σχολεία του Δήμου μας, για να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά έξοδα τους (πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, βλάβες-ζημιές, συντηρήσεις, γραφική ύλη), έως εκτιμώ τον Μάρτιο 2012.
Υπάρχουν σχολεία που ήδη χρωστούν, μεγάλο τμήμα από τα λεφτά που τους αντιστοιχούν.
Αυτά για την συνάντηση μια συνάντηση που έγινε, για να γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας