ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ε. ΦΡΑΓΚΟΥ - Οι «Έχοντες», θα επιζήσουν και θα εξακολουθήσουν να έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως έχει δυστυχώς αποδειχτεί διαχρονικά, σε όλο το βάθος της ιστορίας μας.


ΠΡΟΣ:   ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ
              ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


ΚΟΙΝ.:   - Κύριο ΜΑΡΓΕΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
              κατ’ ύλη αρμόδιος
              Αντιδήμαρχος
              - Κύριο ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ
              κατ’ ύλη αρμόδιος
              Αντιδήμαρχος Κύριο ΔΗΜΑΡΧΟ
              ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-
             - Κύριο ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

              ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΑΤΩΝ

              ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

                                                                         Ημερομηνία:     07-11-2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


 ΘΕΜΑ:    Οργάνωση/ Λειτουργία Κοινωνικών Δομών/ Δράσεων στον Δήμο
 ΣΧΕΤ.:     α.   Νόμος 3852/2010(ΦΕΚ 87Α)
                 β. Απόφαση υπ’ αριθμό 06/2011 Δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος
                 γ. Απόφαση υπ’ αριθμό 159/2011 Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος
          
          Το τελευταίο διάστημα, όλοι μας βιώνουμε, τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στην χώρα μας. Μια κρίση, που όπως και να την αντιμετωπίσει το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην καθημερινότητα μας και στο βιοτικό μας επίπεδο, θα είναι μακροχρόνια
             
         Οι «Έχοντες», θα επιζήσουν και θα εξακολουθήσουν να έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως έχει δυστυχώς αποδειχτεί διαχρονικά, σε όλο το βάθος της ιστορίας μας. Οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, θα τραβήξουν όλο το βάρος της ανασυγκρότησης της χώρας και θα υποστούν και το μεγαλύτερο πλήγμα, στο βιοτικό τους επίπεδο.

          Η Κεντρική εξουσία με τις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, εκτιμώ ότι θα βρεθεί για άλλη μια φορά (ακόμα και εάν θέλει να βοηθήσει), μακριά από τα κοινωνικά και βιοποριστικά προβλήματα των συνδημοτών μας. Η παρουσία του Δήμου μας σε αυτό το κενό της Κεντρικής εξουσίας, πρέπει να είναι καταλυτική.

          Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Τοπικής Διοίκησης, είναι η εγγύτητα με τον πολίτη, καθιστώντας την άμεσο δέκτη των πάσης φύσεως κοινωνικών προβλημάτων. Γι αυτό το λόγο ο Δήμος μας, επιβάλλεται να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς της (συλλόγους, εκκλησία, εταιρίες κ.τ.λ.) και την Περιφέρεια, στοχεύοντας στην υλοποίηση μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο τμήμα των προβλημάτων της καθημερινότητας, που έχει δημιουργήσει η πρωτοφανής οικονομική κρίση.

     Πρέπει να δημιουργήσουμε αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ένα «Δήμο Πρόνοιας», που να είναι σε θέση να αναπτύξει οργανώσει και να υλοποιήσει κοινωνικές δράσεις, με σκοπό την ουσιαστική προσφορά στη κοινωνία, τον άνθρωπο και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δράσεις προσανατολισμένες, στην ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας.

     Πρέπει άμεσα- ταχύτατα, ως Δημοτική Αρχή να προβείτε, σε όλες εκείνες τις διοικητικές και οργανωτικές ενέργειες- μέτρα, ώστε οι Δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούν «Πάση Δυνάμει». Η έγκριση του καινούργιου ΟΕΥ του Δήμου μας, καθώς και η εφαρμογή του, εκτιμώ ότι θα αργήσει. Ο χρόνος πιέζει, τα κοινωνικά και βιοποριστικά προβλήματα των Δημοτών μας, σε λίγο θα είναι ανυπέρβλητα. Πρέπει ο Δήμος μας και οι κοινωνικές του δομές, να είναι έτοιμες, τουλάχιστον σε διοικητικό οργανωτικό επίπεδο, ώστε οι όποιες δράσεις αναληφθούν, να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Η προετοιμασία των κοινωνικών δομών του Δήμου σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο, απαιτεί ελάχιστα χρήματα, αλλά πολλή εργασία και μεράκι. Τότε απλές κοινωνικές δράσεις με την κατάλληλη οργανωτική δομή και στοχευόμενο επιχειρησιακό προσανατολισμό, μπορούν να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα, για τους δημότες μας.

ΑΣ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ! ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ! ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣ, ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ!


                                                                                    Μετά Τιμής
                                                                                Φράγκου Ελένη
                                                                   Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
                                                                                      Σπάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας