ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πόσο δίκιο είχαμε....

Το είχαμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση. Η δημοτική αρχή αρέσκεται σε αλλαγές, τις τελευταίας στιγμής, των εισηγήσεών της.
Μία στρατηγική η οποία εκτός από προσβλητική για την αντιπολίτευση και το ακροατήριο εκθέτει και τον ίδιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκίκα.
Ο κ. Γκίκας θα έπρεπε να είναι αυτός που συντάσσει το αποφαντικό μετά την αλλαγή της αρχικής εισήγησης, καθώς προς αυτόν απευθύνεται η αρχική εισήγηση.
Δυστυχώς, οι Αντιδήμαρχοι, μόνοι τους συντάσσουν τις εισηγήσεις, μόνοι τους και τα αποφαντικά… κάνουν δηλαδή ότι θέλουν.
Εξάλλου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.  
Έτσι έγινε και στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που σημαδεύτηκε από την αλλαγή της εισήγησης. Την λάθος διαδικασία που τηρήθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Την προσπάθεια των Γ. Κασίμη και Δ. Μάρκου να αλλάξει το αποφαντικό, στο οποίο μόνος του κατέληξε ο αντιδήμαρχος Γκινοσάτης.
Βέβαια αυτό δεν ήταν δυνατό αφού σύσσωμη η συμπολίτευση στήριξε την πρόταση του Αντιδημάρχου.
Να σημειώσουμε επίσης:
Την αποχώρηση της παράταξης του κ. Δ. Μάρκου,
Το ΟΧΙ!!! στην πρόταση του αντιδημάρχου Γκινοσάτη από τον πρόεδρο του τοπικού των Σπάτων κ. Γιαννάτου,
Το ΝΑΙ!!! από την κα Ζήση, τον κο Κρόκο, τον κο Σερέτη, τον κ. Πουλάκη κ.α.
Τέλος, το παρών του κ. Τσαντίλα, με ταυτόχρονο άδειασμα των θέσεων του κ. Κασίμη, από τον οποίο ζήτησε στην τοποθέτηση του πριν την ψηφοφορία να μην τον διαγράψει.
Με αυτά και με αυτά, ο Δήμος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο θέμα που απαιτούσε ρητή και ξεκάθαρη απάντηση, ώστε το ΣτΕ να ακυρώσει την υπάρχουσα μελέτη του «Φαραωνικού» ΚΕΛ και να υποχρεώσει την ΕΥΔΑΠ να μελετήσει άλλες εναλλακτικές προτάσεις.
Αναμένουμε την συνέχεια…
Δείτε το αποφαντικό από τα χείλη του Αντιδημάρχου:

16 σχόλια:

  1. Γιατί δεν δημοσιεύετε τα επίσημα ΠΛΗΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ ,για να μπορεί ο κάθε δημότης να κρίνει;
    Για κανένα από τα βασικά θέματα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία του και όπως φαίνεται όλα προχωρούν κατά το δοκούν τοις ολίγοις στα σκοτεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είχατε για άλλη μια φορά απόλυτο δίκιο!
    Παρακολούθησα το συμβούλιο και το αποφαντικό της απόφασης ήταν έκπληξη!
    Αντί ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην μελέτη τμηματικής οριοθέτησης και μόνο όπως έκανε το τοπικό Σπάτων (απλά και καθαρά) το αποφαντικό ήταν ένα ολόκληρο ποίημα περιείχε μέσα προηγούμενες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και διάφορα άλλα!
    Ουσιαστικά θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια απόπειρα της Δημοτικής αρχής να υποχρεώσει την αντιπολίτευση να πει έμμεσα ΝΑΙ σε αποφάσεις που σε προηγούμενα συμβούλια είχε πει ΟΧΙ! Δείχνει ακόμα ότι είμαστε σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση σε επίπεδο Μαρτίου 2011(τότε ξανακούσαμε για τα 16 σημεία). Ο Δήμος πρέπει όλο αυτό τον καιρό να ήταν απλός θεατής των εξελίξεων. Ευτυχώς που το θέμα σκόνταψε στο Συμβούλιο Επικρατείας και κερδίσαμε χρόνο!
    Η στάση του Δημήτρη Μάρκου και της παράταξης του ήταν άψογη. Απέδειξε ότι εκτός από ότι παλεύει το θέμα του ΚΕΛ ξέρει να στέκεται σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και ότι έχει συντεταγμένη και οργανωμένη δημοτική ομάδα.
    Ο Γιώργος Κασίμης αν και προσπάθησε προσωπικά για το θέμα με σωστές απόψεις και θέσεις το δημόσιο άδειασμα του συμβούλου του Χρήστου Τσαντήλα η επικρότηση των απόψεων του Τσαντήλα από τον Αντιδήμαρχο Χ.Μάρκου, ο οποίος Χ.Μάρκου συνεχάρη προσωπικά τον Τσαντήλα, αποδυνάμωσε προσωπικά τον Κασίμη τις απόψεις και την επιχειρηματολογία του και έδειξε ότι η Δημοτική του ομάδα έχει πρόβλημα οργάνωσης και συνενόησης.
    Για τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γκίκα θα σχολιάσω στην συνέχεια μετά την περιγραφή ενός γεγονότος που συνέβη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
    Κατά το τέλος της συνεδρίασης πλησίασε τον πρόεδρο του Τοπικού Σπάτων ένας κύριο ψηλός αδύνατος με άσπρα μαλλιά ο οποίος υποστήριξε ότι είναι μέλος της Νέας Πόλης του συνδυασμού του Δημάρχου και ζήτησε τον λόγο από τον Γιαννάτο γιατί ψήφισε ΟΧΙ στην πρόταση της Δημοτικής αρχής. Ακολούθησε φασαρία που όλο το δημοτικό συμβούλιο παρακολουθούσε αμήχανα χωρίς να κάνει κανένας τίποτα! Προς τιμή του σηκώθηκε ο Γιώργος Μπέκας ο οποίος και υπερασπίστηκε τον Γιαννάτο και έγινε ΧΑΜΟΣ! Επειδή η κατάσταση είχε ξεφύγει σηκώθηκε προς τιμή του ο Γκινοσάτης και έσωσε την κατάσταση και η φασαρία συνεχίστηκε έξω από το Δημαρχείο!
    Για τον Πρόεδρο Γκίκα τι να πω μετά από αυτό?
    Όταν στον χώρο του Δημοτικού συμβουλίου γίνονται τέτοια πράγματα επειδή ένας δημοτικός σύμβουλος ψήφισε κάτι που δεν άρεσε σε ένα δημότη και πρέπει να επέμβει ο Μπέκας και ο Γκινοσάτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτω τα χέρια αό το Γιαννάτο.Να του κάνει μήνυση του αλήτη που τ΄΄πλμησε να του ζητήσει λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το τρίμηνο θα επιχειρηθεί να γίνουν "έργα" για όλόκληρες τετραετίες και θα γίνουμε μάρτυρες πρωτοφανών ενεργειών.Πρέπει να προστατεύουμε κάθε ελεύθερη φωνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ!ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ Δ. ΜΑΡΚΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ , ΤΟΥ ΝΑΙ Η ΤΟΥ ΟΧΙ, ΕΚΑΣΤΟΣ;Η Κ. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ;ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ,ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ...
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ..;;;ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος είναι αυτός ο Μιχαλόπουλος;Με ποιό δικαίωμα έκρινε την ψήφο του Γιάννατου;ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΚΙΚΑ.!Πολλά τα μαγειρέματα ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιοι στην κυβέρνηση των 100 ημερών βιάζονται να αναθέσουν τα έργα γιατί θέλουν το καλό τους και ίσως και κατ αναλογία συμμετοχής.Μετά θα είναι εκτός ίσως και για πάντα με το 10%.Οι δημοτικοί δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ εκτός αν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες.
    Είναι πραγματικά τόσο μικροί οι υπόλοιποι και εξυπηρετούν τέτοιες μεθοδεύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τραμπούκους μας χόρτασε η παράταξη του δημάρχου, μετά το ξύλο στο σπίτι του δημοτικού συμβούλου, σειρά είχε το ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο. Μαφία, Κοζανόστρα, υπόκοσμος γαμώτο που μπλέξαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι κατοικοι του δημου ,δεν εχουν καταλαβει ακομα ,ποσο σημαντικη ειναι η αποφαση του τοπικου συμβουλιου Σπατων,και τι τρικλοποδια μπηκε σε συμφεροντα μεγαλα.!Απετρεψαν ΚΕΛ 2ου βαθμου ,με μελετη προ 20 ετων,που πηγαν, με φοβερο παρασκηνιο ,να περασουν απο την πισω πορτα.!Ο Γιαννατος εκπροσωπει ενα εξαιρετικο τοπικο συμβουλιο,που ολοι μαζι προσπαθουν και αγωνιζονται.Τον σεβονται, γιατι τους σεβεται και τους υπολογιζει..Εδω οι συμβουλοι δεν ειναι "στρατιωτακια αμιλητα"..Μακαρι αυτη την εικονα να ειχε και το δημοτικο συμβουλιο..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. ΕΔΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ (ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΕΙ)ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΕΟΝ....ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αργυρης μιχαλοπουλος18 Νοεμβρίου 2011 στις 9:19 μ.μ.

    Βρέ κορίτσια... 1. γιατί αυτή η ανωνυμία; Εδώ σώζετε τη Πόλη, δεν θα γνωρίζουμε τα πρόσωπα σας; 2. Η πλήρης ενημέρωση και η αντικειμενικότητα είναι αναγκαίες για σωστή πληροφόρηση του κοινού ενός μέσου... Αλλιώς κιτρινίζει επικίνδυνα. Δεν είναι, αυτό, βασική αρχή της δημοσιογραφίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την πόλη την πήραν οι τούρκοι. Εμάς μας έμειναν οι γύφτοι και οι τραμπούκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι βρε. και τα χρυσα αυγα, που τοσο διαφημησατε τη παρελαση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΛ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ.
    ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ Ο Κος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ??
    Κε ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας