ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ρεν: Να αναλάβει τις ευθύνες της η πολιτική τάξη της Ελλάδας

Οι έγγραφες δεσμεύσεις της Ελλάδας κρίνονται αναγκαίες για να καλύψει το ρήγμα στην εμπιστοσύνη που προκάλεσε η αναγγελία του δημοψηφίσματος, αναφέρει ο επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, σχολιάζοντας την πρόθεση του Α. Σαμαρά να δώσει μόνο προφορικές δεσμεύσεις.
«Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» τόνισε ο Όλι Ρεν, και συνέδεσε εκ νέου την έκτη δόση με την δέσμευση της Ελλάδας για εκπλήρωση των υποχρεώσεων της.

«Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης» κατέληξε στις δηλώσεις του.

H πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις νέες δηλώσεις Ρεν είναι το σχόλιο του Γ. Μιχελάκη, πως "το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια".

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, είχε αρνηθεί να υπογράψει τις δεσμέυσεις τονίζοντας ότι αρκεί ο λόγος του.

Η έγγραφη δέσμευση που ζητούν οι Βρυξέλλες από την Ελλάδα, διατυπώθηκε αρχικά χθες μετά το Eurogroup, και σήμερα έγινε γνωστό πως οι ζητούμενες υπογραφές τελικά είναι πέντε.

enet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας