ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου του Παντελή Ασπραδάκη με θέμα "Πρόταση για Επιστροφή προστίμων και νομιμοποίηση αυθαιρέτων για τους εκτός σχεδίου οικισμούς για τους οποίους δεν έχουν εκδοθεί δασικοί χάρτες"

Πρόταση για Επιστροφή προστίμων και νομιμοποίηση αυθαιρέτων για τους εκτός σχεδίου οικισμούς για τους οποίους δεν έχουν εκδοθεί δασικοί χάρτες

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων πολλοί σύλλογοι αλλά και πολίτες της Ανατολικής, Βόρειας και Δυτικής Αττικής αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια θέλουν να προχωρήσουν σε νομιμοποίηση των κτισμάτων τους. Όμως το άρθρο 23 εξαιρεί από τη ρύθμιση τα κτίσματα που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις. Ταυτόχρονα αναμένονται οι τελικοί δασικοί χάρτες και τα αποτελέσματα των ενστάσεων σε σχέση με αυτούς, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιες περιοχές είναι τελικά δασικές και ποιες όχι.
Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αττικής ανέδειξε το θέμα με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό ΠΕΚΑ κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νέας Μάκρης για τον προβληματισμό που δημιουργείται για περιοχές της Νέας Μάκρης (Μάτι, Ζούμπερι, Αγία Μαρίνα κλπ) αλλά αφορά και άλλες περιοχές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει: «πολίτες που τα σπίτια τους βρίσκονται σε περιοχές που δεν υπάρχουν οριστικοί δασικοί χάρτες, ζητούν όσοι τελικά συμμετάσχουν στη ρύθμιση -καταβάλλοντας τα σχετικά πρόστιμα-, στην περίπτωση που θα κριθούν οι περιοχές τους δασικές, να τους επιστραφούν τα καταβληθέντα ποσά άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή αποτυπωθεί ότι δεν βρίσκονται τα κτίσματά τους σε δασικές περιοχές, να προχωρήσει κανονικά η ρύθμιση όπως και των υπολοίπων» και προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο «να υπάρξει τροπολογία, προκειμένου στους ιδιοκτήτες κτισμάτων που προχωρούν σε νομιμοποίηση και πληρώσουν πρόστιμα, αν τελικά καταγραφεί ότι βρίσκονται σε δασικές περιοχές,  να επιστρέφονται τα καταβληθέντα ποσά άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας