ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Διαδημοτική ημερίδα με πρωτοβουλία των Δημάρχων  Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου : Αναζήτηση αποδεκτής, τεχνολογικά προηγμένης λύσης στο αποχετευτικό πρόβλημα δύο Δήμων  ή  άνοιγμα της κερκόπορτας  για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων; 
Με αφορμή την ημερίδα, η Συντονιστική Επιτροπή αν και είχε διαμορφωμένη  άποψη από την ανάλυση  των ενεργειών  των Δημάρχων Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου, σιώπησε συνειδητά, για να παρακολουθήσει με προσοχή, να σταθμίσει ψύχραιμα τις εξελίξεις  που απορρέουν από τη πρωτοβουλία των δύο Δημάρχων και να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι πολλά. Η αναζήτηση από τους Δημάρχους,  λύσης κοινωνικά αποδεκτής και τεχνολογικά προηγμένης, αποδεικνύει ότι η πρόταση της ΕΥΔΑΠ για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων είναι τεχνολογικά ανεπαρκής, κοινωνικά απαράδεκτη, δεν σέβεται το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Δικαιώνει τους  αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής, που θέτει  συγκεκριμένα κριτήρια για τη λύση του αποχετευτικού με βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων. Εμείς λέμε  « …. για να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αυτό το αποχετευτικό δίκτυο πρέπει να ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες-αιχμής, να είναι κλειστού τύπου – υπόγειο, χωρίς απόληξη στη θάλασσα, με επαναχρησιμοποίηση των υδάτων και των άλλων παραγόμενων προϊόντων, μακριά από οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους, μακριά από την Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας, τη Πικερμική Πανίδα στη θέση Πλατύ Χωράφι….». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας