ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ» στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ της 20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ

Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ :

α. ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ :
Στην περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Ι (΄΄Βούλια – Προκαλήσι΄΄), η Εταιρία του Αεροδρομίου έχει διαμορφώσει ένα πολύ όμορφο Χώρο Πρασίνου με πολύ καλές υποδομές (Τουαλέτες, Κυλικείο, Παιδική Χαρά, Διαδρόμους Περιπάτου, κ.λ.π.).
Προτείνω :

Όλες οι εκδηλώσεις τις Καθαράς Δευτέρας της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Σπάτων (Πέταγμα Αετού, Διαγωνισμοί, παιχνίδια, φαγητό και λαϊκό γλέντι), να πραγματοποιηθούν εκεί με ταυτόχρονα εγκαίνια του Πάρκου, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας απ΄ τον Δήμαρχο κ. Μάρκου.

β. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ :

1.    Σχετικά με τα 14 Σπίτια της Νεάπολης :
Το Αεροδρόμιο δείχνει μέχρι τώρα, ότι δεν το ενδιαφέρουν αυτά τα σπίτια.
Μέχρι να γίνει η Δικαστική Διεκδίκηση της επιστροφής των οικιών στους Ιδιοκτήτες, εφόσον ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ σήμερα Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ (Λόγος ασφάλειας πτήσεων), αυτά ανήκουν στην ΄΄Αερολιμήν Αθηνών ΄΄.
Όμως, επειδή είναι Αυθαίρετα, πρέπει να ενταχθούν στην Τακτοποίηση του Ν. 4014 / 21 – 9 – 2011 ΄΄Περί Τακτοποίησης Αυθαιρέτων΄΄.
Για την Νομιμοποίηση αυτών των Αυθαιρέτων, πρέπει ο Δήμος ΑΜΕΣΑ (!!!) και πριν τις 25/2, να έρθει σε επαφή και συμφωνία με την Διοίκηση του Αεροδρομίου, ώστε η Εταιρία να τα εντάξει στην ΄΄ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ΄΄.
Όσο αφορά το κόστος, να γίνει συμφωνία ώστε να το επωμισθούν οι διαμένοντες σ΄ αυτές τις οικίες.

2.    Σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό :
-    Η Παράγραφος β. του Άρθρου 24 του Νόμου 4014 / 21 – 9 – 2011 ΄΄Περί Τακτοποίησης Αυθαιρέτων΄΄, λέει : «Εντός προθεσμίας δέκα (10) από την έναρξη ισχύος του παρόντος πρέπει να ολοκληρωθεί ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός με την έγκριση…» διαφορετικά ο ιδιοκτήτης του Αυθαιρέτου θα «… καταβάλει πρόστιμο το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση εμβαδόν ίσο με τη διαφορά μεταξύ της προβλεπόμενης αρτιότητας και της έκτασης του ακινήτου … επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή…»!
Δηλαδή, με σημερινές τιμές, ο κάθε ιδιοκτήτης θα καλεστεί σε λίγα χρόνια, να πληρώσει πρόστιμα της τάξεως των 50–80.000 €, αν το ακίνητό του δεν βρίσκεται ΄΄ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ΄΄!!!
Επειδή :
1ον  : Απ΄ τον Σεπτέμβρη του 2011 (5 μήνες πριν) που ψηφίστηκε αυτός ο Νόμος, έχουν εκδοθεί 22 Εγκύκλιοι και 7 Νομοθετικά Διατάγματα, τίποτα δεν αποκλείει, να εκδοθεί ακόμη ένα , το οποίο τα 10 χρόνια να τα κάνει 5 ή 3, και
2ον  : Οι διαδικασίες ένταξης στο Σχέδιο Πόλης των περιοχών διαρκούν 4 – 5 χρόνια,
Προτείνω :
Ο Δήμος να κινήσει ΑΜΕΣΑ (τον επόμενο μήνα) τις Διαδικασίες Αναθεώρησης και Επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου!!! 
-    Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν δυο τεράστιες περιοχές, με χιλιάδες Αυθαίρετα, οι οποίες αν δεν αποχαρακτηριστούν οι Χρήσεις Γης που τις διέπουν, δεν δύνανται να ενταχθούν στο Σχέδιο Πόλης!

Αυτές είναι :
1ον  : Οι περιοχές ΄΄Βένια΄΄, ΄΄Αγία Κυριακή΄΄, ΄΄Λιοφίτι΄΄, ΄΄΄΄Πετρέζα΄΄, ΄΄Ήμερο Πεύκο΄΄ και ΄΄Έτος΄΄ εκτάσεως 6.000 στρεμμάτων περίπου, που χαρακτηρίζονται Ζώνη Β2 (Περιορισμένης Αρχαιολογικης Προστασίας) και
2ον : Η περιοχή της Νεάπολης που βρίσκεται στην Ζώνη Περιορισμένης Ανάπτυξης Αεροδρομίου!
Προτείνω :
Ο Δήμος μας να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ τις Πολιτικές και Νομικές Διαδικασίες, ώστε αυτές οι Περιοχές να αποχαρακτηριστούν, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό!! 

3.    Σχετικά με τα Δίκτυα Κοινής Ωφέλειας (κυρίως της ΔΕΗ) :
Η ΔΕΗ για να ρευματοδοτήσει τα Αυθαίρετα που μπαίνουν στην ΄΄Τακτοποίηση΄΄, εκτός των άλλων δικαιολογητικών ζητάει συγκεκριμένα Οδό και Αριθμό αλλιώς δεν τους παρέχει την σύνδεση!!
Έτσι αναγκάζεται ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών να δίνει ΄΄Προσωρινή Αρίθμηση΄΄!!
Επειδή :
Το 50 % των Δομημένων Αγροτικών Δρόμων δεν έχει ονομασία και το 80 % δεν έχει Αρίθμηση,
Προτείνω :
Να Συνεδριάσει ΑΜΕΣΑ η ΄΄Επιτροπή Ονοματοδοσίας΄΄ και να Ονοματίσει και να Αριθμήσει αυτούς τους Δρόμους!!!

γ. ΔΑΣΙΚΑ :
Οι Δασικοί Χάρτες της Περιοχής, εκτιμούμε ότι θα Αναρτηθούν Απρίλιο ή Μάϊο.
Η Διαδικασία των Αντιρρήσεων και Ενστάσεων, εκτιμούμε ότι θα αρχίσει τον Απρίλιο που μας έρχεται!
Αυτή την διαδικασία μπορεί να την αναλάβει οποιοδήποτε Τεχνικό Γραφείο ή Μηχανικός της περιοχής μας!!
Με αφορμή αυτό,
κάποιος κύριος (κατά δήλωσή του Δασολόγος), περιδιαβαίνει τις Γενικές Συνελεύσεις διαφόρων Εξωραϊστικών Συλλόγων των Οικισμών μας ως ΄΄Εντολοδόχος΄΄ (!!!) του Δήμου – με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί τους Δημότες – Οικιστές να του προσκομίσουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία με τα οποία θα κάνει Ενστάσεις στους Επικείμενους Δασικούς Χάρτες που θα αναρτηθούν μάλλον τον Απρίλιο.
Και μάλιστα τους υπόσχεται, ότι με αυτές τις Ενστάσεις θα αποχαρακτηρίσει τις ιδιοκτησίες τους και μέσα σε 4 μήνες θα Εντάξει (!!!) την περιοχή τους στο Σχέδιο Πόλης!!!!
Προτείνω :
Να βγάλει ΑΜΕΣΑ Ανακοίνωση το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου, η οποία αφού θα εξηγεί τις διαδικασίες των Ενστάσεων, να καταγγέλλει και να εφιστά την προσοχή των Δημοτών προς αυτούς τους απατεώνες που επικαλούνται το Δήμο και υπόσχονται Εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης!!!

δ. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ :  
Στο 5ο Τεύχος του Περιοδικού του Εθνικού Κτηματολογίου ΄΄ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ εν δράσει΄΄, στην 2η  σελίδα, αναφέρει : «Διόρθωση Κτηματολογικών διαγραμμάτων σε 6 περιοχές της Λευκάδας» και παρακάτω : « Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Κτηματολόγιο Α.Ε. για την επίλυση θεμάτων που έχουν προκύψει μετά την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, δόθηκε η δυνατότητα επαναπροσδιορισμού των ακινήτων …».
Επειδή :
1ον : Το Κτηματολόγιο των περιοχών Σπάτων και Αρτέμιδας έχει 40% περίπου λάθη Γεωμετρικών Στοιχείων των Γεωτεμαχίων (εμβαδού, σχήματος, θέσης, κ.λ.π.) και 20 % περίπου ανεντόπιστα (΄΄Άγνωστα΄΄) Γεωτεμάχια,
2ον : Η διόρθωση των παραπάνω λαθών στοιχίζει τουλάχιστον 2.000 € σε χρήμα και τουλάχιστον 1,5 έτος χρονικά,

Προτείνω :
Ο Δήμος Σπάτων με ΑΜΕΣΗ Πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών, να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ένας επαναπροσδιορισμός των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας!!


Β. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :
1.    Αν και νομίζω ότι η ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Δήμαρχος για την περίπτωση της ΄΄Μυκηναϊκών Τάφων΄΄ ρίχνει ΄΄στάχτη στα μάτια΄΄ και καλύπτει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου,  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα,
Ερωτώ :
Σε πιο στάδιο βρίσκεται και πότε θα ανακοινωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ το πόρισμα αυτής;

2.    Είναι γεγονός ότι εδώ και 5 μήνες περίπου είχαν αναρτηθεί σε Δημόσια Διαβούλευση απ΄ το ΥΠΕΚΑ και το ΄΄ Οργανισμό Αθήνας ΄΄, οι προτάσεις για τις ΝΕΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ και το ΄΄Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας΄΄!!
Ερωτώ :
Πόσο απασχόλησε την Δημοτική Αρχή αυτό το τεράστιο και σοβαρότατο θέμα;
Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα;
Πότε σκέφτεται να το συζητήσει στην Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. και στο Δημοτικό Συμβούλιο;

3.    Αν και είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα μεγάλα συμφέροντα,

Ερωτώ για μια ακόμη φορά :
Τι γίνεται με τις αυθαιρεσίες και τις καταπατήσεις των 15 στρεμμάτων Κοινόχρηστων Χώρων και των 22 στρεμμάτων Δημοτικών Πάρκινγκ στην περιοχή του ΄΄Εκπτωτικού Χωριού΄΄;
Έχουν βεβαιωθεί κάποια πρόστιμα παράβασης;
Έχουν γίνει Αγωγές και Μηνήσεις;
Πότε θα γίνουν οι συμφωνίες και τα συμφωνητικά παραχώρησης, ώστε να αρχίσει ο Δήμος να εισπράττει αυτά που δικαιούται;
Πώς επιτρέπει σε μεγάλη Εταιρία παιγνιδιών να διαφημίζει το ΄΄Δωρεάν Πάρκινγκ΄΄;

2 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ !ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ!ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ,ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...ΚΑΙ ΜΕΣΑ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΚΗΡΟΖΙΝΗ!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟΥ:ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ!!!!!!!!Α!ΝΑΙ ΚΑΙ: ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ...ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΣ!ΣΦΟΔΡΑ Φ Α Ι Δ Ρ Ο Σ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα δεν πρόκειται περί μηχανικού του Πολυτεχνείου, είναι κάποιας άλλης σχολής, των κατεε νομίζω. Έτσι έκανε πάντα, κάθε τόσο κατεβατά, κατεβατά.....Οπότε, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.....

      Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας