Το
cycling4wine θα προσπαθήσει να επανεστιάσει στο κρασί και το ποδήλατο,
πέρα από τη μαζικότητα. Φέτος λοιπόν ξεκινώντας από το Κορωπί, θα έχουμε
51 χιλιόμετρα με αρκετά ήπια ανηφόρα, αλλά χωρίς τα κατακόρυφα των
προηγούμενων ετών.
Το
μικρό οινοποιείο του Μυλωνά στην Κερατέα μετά από 16 χιλιόμετρα, το
μεγάλο οινοποιείο της Στροφιλιάς στην Ανάβυσσο στα 28 χιλιόμετρα, και θα
επιστρέψουμε για το λουκούλιο γεύμα μας στον ευγενή μας οικοδεσπότη
Γιώργο Βασιλείου, να συνεστιαστούμε. Τα οινοποιεία είναι λιγότερα, ώστε
να έχουμε χρόνο για ποδήλατο, αλλά κυρίως για συζήτηση με τους
οινοποιούς και ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης.
Η διαδρομή εδώ http://ridewithgps.com/routes/970079
Οι αδελφοί Μυλωνά http://www.mylonas-wines.gr/ φτιάχνουν ένα πολύ καλό Σαββατιανό, ένα Ασσύρτικο , τα ίδια αποζυμωμένα σε βαρέλι με μπατονάζ (ανάδευση των οινολασπών μεσα σε βαρέλι για μεγαλύτερη πολυπλοκότητα) και μια φρέσκια Μαλαγουζιά από φέτος. Αυτά σε λευκά, γιατί υπάρχει και ένα Καμπερνέ-Μερλό. Είναι οικογενειακή υπόθεση, προσεκτικές δουλειές.Θα μας υποδεχτούν και θα μας ξεναγήσουν. Τους ευχαριστώ προκαταβολικά.
Το Κατώγι Στροφιλιά http://www.katogi-strofilia.gr είναι η σύμπραξη (ωραία λέξη λεξιλάγνε!) του Κτήματος Κατώγι-Αβέρωφ και του Κτήματος Στροφιλιά. Το πρώτο έκανε το ’90 το καλύτερο ίσως Ελληνικό Καμπερνέ, δημιούργημα του Αβέρωφ-Τοσίτσα και το δεύτερο συνυπήρχε την ίδια εποχή, παράγοντας τα κρασιά Στροφιλιά για το πρώτο ίσως και διάσημο ομώνυμο wine bar στην Αθήνα, όπου έχουμε κάνει πολλά ξενύχτια οι παλιοί και αρκετές πρωτοχρονιές, πίσω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Μιλάμε για μεγάλη και σοβαρή παρουσία με σημαντικά κρασιά. Έχουν πλέον ένα νέο οινοποιείο στην Ανάβυσσο με πολύ ωραίους υπαίθριους χώρους και θα μας περιμένουν με κόσμο, να βάλετε τα καλά σας... Δοκιμάσαμε κάποια από τα κρασιά τους στη Στυμφαλία, αλλά εδώ είναι αλλιώς. Θα είμαστε περισσότεροι και τα κρασιά το ίδιο. Θα υπάρχουν και τα κρασιά του Μετσόβου και της Στροφιλιάς, η προσιτή αλλά best buy σειρά Αύγουστος, από λευκά Μαλαγουζιά, Στροφιλιά, Κατώγι, Τραμίνερ, δύο ροζέ, το Ροζέ του Φεγγαριού φαγητού και το Αβέρωφ ημίξηρο, για πάρτυ, ξέρετε, εμείς είμαστε άντρες και πίνουμε ό,τι θέλουν οι γυναίκες μας..., πολλά κόκκινα Αγιωργίτικο, Στροφιλιά, Κατώγι, Φλογερό, Ξυνόμαυρο, Κτήμα, Επετειακό και η σειρά Rossiu di Munde, πάρα πολύ καλά κρασιά, κρατηθείτε και φτύστε και τίποτα, γιατί δεν θα τη βγάλετε την ανηφόρα της επιστροφής. Θα μείνουμε καμμιά ώρα εδώ. Θα υπάρχει ξενάγηση, κόσμος, αφθονία κρασιών και γιορτινή ατμόσφαιρα....
...μα μας περιμένει το ψητό της Κυριακής, να μην κρυώσει, ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Πίσω στον οικοδεσπότη μαςhttp://www.vassilioudomaine.gr/ λοιπόν, που θα μας ξεναγήσει και θα παρουσιάσει τα κρασιά του, για να φάμε μετά με όρεξη. Οινοποιός τρίτης γενιάς με σπουδες οινολογίας στη Dijon, παράγει πολύ προσεγμένα κρασιά από τα σταφύλια της περιοχής, και μερικά από τα καλύτερα κόκκινα στο οινοποιείο της Νεμέας. Εδώ θα δοκιμάσουμε πολύ καλά Σαββατιανά, το ένα βαρέλι,ελαφριά, πολύ καλή ρετσίνα, που συνοδεύουν άψογα τη γουρνοπούλα, αλλά και ροζέ ημίξηρο, είπαμε, και σοβαρά κόκκινα, Νεμέα, Κτήμα Νέμειον και Ηγεμών. Θα υπάρχουν δύο κρασιά προσφορά του οινοποιείου για το γεύμα, αλλά και η δυνατότητα να αγοράσει κανείς σε πολύ χαμηλές, ειδικές για την ημέρα τιμές, τα κρασιά που δοκίμασε και του άρεσαν και να τα πιεί στο τραπέζι. Ο Γιώργος βασιλείου είναι εξαιρετικός οικοδεσπότης, ας είμαστε αντάξιοι της φιλοξενίας του, προσέχοντας τον περιβάλλοντα χώρο, που βάζουμε τα ποδήλατά μας, τα πάντα. Το ίδιο ισχύει φυσικά για τους προηγούμενους οικοδεσπότες, θέλω να αφήνουμε άριστες εντυπώσεις όπου φιλοξενούμαστε. Καιρός να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στο ήθος.
Επίσης, θα σταλεί πρόσκληση να παραστούν οι οινοποιοί της Αττικής στο τελικό τραπέζι, να μας κεράσουν να δοκιμάσουμε ξανά τα κρασιά τους.
Προτείνω να μην αρκεστείτε στις δικές μου πληροφορίες, αλλά να ενδιαφερθείτε μόνοι σας για τα κρασιά των οινοποιείων και την ιστορία τους, από τις ιστοσελίδες τους, μέχρι τότε. Η μασημένη τροφή χαλάει τα δόντια.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Η διαδρομή εδώ http://ridewithgps.com/routes/970079
Οι αδελφοί Μυλωνά http://www.mylonas-wines.gr/ φτιάχνουν ένα πολύ καλό Σαββατιανό, ένα Ασσύρτικο , τα ίδια αποζυμωμένα σε βαρέλι με μπατονάζ (ανάδευση των οινολασπών μεσα σε βαρέλι για μεγαλύτερη πολυπλοκότητα) και μια φρέσκια Μαλαγουζιά από φέτος. Αυτά σε λευκά, γιατί υπάρχει και ένα Καμπερνέ-Μερλό. Είναι οικογενειακή υπόθεση, προσεκτικές δουλειές.Θα μας υποδεχτούν και θα μας ξεναγήσουν. Τους ευχαριστώ προκαταβολικά.
Το Κατώγι Στροφιλιά http://www.katogi-strofilia.gr είναι η σύμπραξη (ωραία λέξη λεξιλάγνε!) του Κτήματος Κατώγι-Αβέρωφ και του Κτήματος Στροφιλιά. Το πρώτο έκανε το ’90 το καλύτερο ίσως Ελληνικό Καμπερνέ, δημιούργημα του Αβέρωφ-Τοσίτσα και το δεύτερο συνυπήρχε την ίδια εποχή, παράγοντας τα κρασιά Στροφιλιά για το πρώτο ίσως και διάσημο ομώνυμο wine bar στην Αθήνα, όπου έχουμε κάνει πολλά ξενύχτια οι παλιοί και αρκετές πρωτοχρονιές, πίσω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Μιλάμε για μεγάλη και σοβαρή παρουσία με σημαντικά κρασιά. Έχουν πλέον ένα νέο οινοποιείο στην Ανάβυσσο με πολύ ωραίους υπαίθριους χώρους και θα μας περιμένουν με κόσμο, να βάλετε τα καλά σας... Δοκιμάσαμε κάποια από τα κρασιά τους στη Στυμφαλία, αλλά εδώ είναι αλλιώς. Θα είμαστε περισσότεροι και τα κρασιά το ίδιο. Θα υπάρχουν και τα κρασιά του Μετσόβου και της Στροφιλιάς, η προσιτή αλλά best buy σειρά Αύγουστος, από λευκά Μαλαγουζιά, Στροφιλιά, Κατώγι, Τραμίνερ, δύο ροζέ, το Ροζέ του Φεγγαριού φαγητού και το Αβέρωφ ημίξηρο, για πάρτυ, ξέρετε, εμείς είμαστε άντρες και πίνουμε ό,τι θέλουν οι γυναίκες μας..., πολλά κόκκινα Αγιωργίτικο, Στροφιλιά, Κατώγι, Φλογερό, Ξυνόμαυρο, Κτήμα, Επετειακό και η σειρά Rossiu di Munde, πάρα πολύ καλά κρασιά, κρατηθείτε και φτύστε και τίποτα, γιατί δεν θα τη βγάλετε την ανηφόρα της επιστροφής. Θα μείνουμε καμμιά ώρα εδώ. Θα υπάρχει ξενάγηση, κόσμος, αφθονία κρασιών και γιορτινή ατμόσφαιρα....
...μα μας περιμένει το ψητό της Κυριακής, να μην κρυώσει, ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Πίσω στον οικοδεσπότη μαςhttp://www.vassilioudomaine.gr/ λοιπόν, που θα μας ξεναγήσει και θα παρουσιάσει τα κρασιά του, για να φάμε μετά με όρεξη. Οινοποιός τρίτης γενιάς με σπουδες οινολογίας στη Dijon, παράγει πολύ προσεγμένα κρασιά από τα σταφύλια της περιοχής, και μερικά από τα καλύτερα κόκκινα στο οινοποιείο της Νεμέας. Εδώ θα δοκιμάσουμε πολύ καλά Σαββατιανά, το ένα βαρέλι,ελαφριά, πολύ καλή ρετσίνα, που συνοδεύουν άψογα τη γουρνοπούλα, αλλά και ροζέ ημίξηρο, είπαμε, και σοβαρά κόκκινα, Νεμέα, Κτήμα Νέμειον και Ηγεμών. Θα υπάρχουν δύο κρασιά προσφορά του οινοποιείου για το γεύμα, αλλά και η δυνατότητα να αγοράσει κανείς σε πολύ χαμηλές, ειδικές για την ημέρα τιμές, τα κρασιά που δοκίμασε και του άρεσαν και να τα πιεί στο τραπέζι. Ο Γιώργος βασιλείου είναι εξαιρετικός οικοδεσπότης, ας είμαστε αντάξιοι της φιλοξενίας του, προσέχοντας τον περιβάλλοντα χώρο, που βάζουμε τα ποδήλατά μας, τα πάντα. Το ίδιο ισχύει φυσικά για τους προηγούμενους οικοδεσπότες, θέλω να αφήνουμε άριστες εντυπώσεις όπου φιλοξενούμαστε. Καιρός να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στο ήθος.
Επίσης, θα σταλεί πρόσκληση να παραστούν οι οινοποιοί της Αττικής στο τελικό τραπέζι, να μας κεράσουν να δοκιμάσουμε ξανά τα κρασιά τους.
Προτείνω να μην αρκεστείτε στις δικές μου πληροφορίες, αλλά να ενδιαφερθείτε μόνοι σας για τα κρασιά των οινοποιείων και την ιστορία τους, από τις ιστοσελίδες τους, μέχρι τότε. Η μασημένη τροφή χαλάει τα δόντια.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Συμμετοχή στην αττική quattro με t-shirt και μία φιάλη Αμπελώνες Βασιλείου 15ευρώ.
Συμμετοχή στο γεύμα του τερματισμού με το γνωστό πληθωρικό μενού και χαλβά για επιδόρπιο 10 ευρώ. Για νηστεύοντες και χορτοφάγους, εφ όσον το δηλώσουν, θα υπάρχει ειδικό μενού.
http://forkeratea.blogspot.com/2012/03/142012.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου