ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σε δύο δημοσκοπήσεις πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ - Στην τρίτη απόλυτη ισοπαλία

Επτακομματική Βουλή με μεγάλη πτώση για Καμμένο, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από την VPRC
- Οκτώ κόμματα δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών
- Ο Κανένας καταλληλότερος για πρωθυπουργός
- Στη δημοσκόπηση για "Το Ποντίκι" Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5%.
Στο χορό των δημοσκοπήσεων βρίσκεται όλη η χώρα, καθώς η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να δημοσιοποιηθούν τέτοιες έρευνες.

Την ίδια ώρα, επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Κανένα, δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,5%, ενώ μικρή αλλά διακριτή πτώση καταγράφουν τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, η ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκρατεί τα ποσοστά της τάξης του 7,5% και επιβεβαιώνει το ρόλο ρυθµιστή στο µετεκλογικό σκηνικό.
Τριπλή ισοπαλία έχουµε στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Αντώνης Σαµαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούνται καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί από το 15% των ερωτηθέντων και βρίσκονται στη... δεύτερη θέση, αφού προηγείται σταθερά ο... Κανένας µε 31%!
Τον Φώτη Κουβέλη θεωρεί καταλληλότερο για την πρωθυπουργία ποσοστό 8%, ενώ ο Πάνος Καµµένος συγκεντρώνει 4%. Αλέκα Παπαρήγα (2%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (1%) συµπληρώνουν τη σχετική λίστα.
Σε μια δεύτερη πανελλήνια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών δείχνει οκτακομματική βουλή και μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με 25,2% ενώ δεύτερο κόμμα είναι η ΝΔ με διαφορά δέκα μονάδων στις 15,2%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 11,7%, η Χρυσή Αυγή με 8,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8 ενώ σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή στην βουλή μπαίνει και η Δημιουργία Ξανά με 4,3%. 
Οι αναποφάσιστοι φτανουν το 11,9%.
Απόλυτη ισοπαλία για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, η οποία δημοσιεύεται αύριο στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.
Αντιστοίχως στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και πάλι ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας