ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εμείς την απάντησή μας την δώσαμε, περιμένουμε και από τους αναγνώστες μας.

Σας στέλνω e-mail για να σας ρωτήσω κανα-δυό πραγματάκια σχετικά με την περιοχή σας, μιας και δε γνωρίζω κανέναν απο εκεί και η αποψή σας, βασιζόμενος σε όλα όσα έχω διαβάσει, θαρρώ πως θα είναι ακριβοδίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη.
Είμαστε ένα νεαρό ζευγάρι με όνειρα, που θα θέλαμε να γίνουν πραγματικότητα, έτσι κάνοντας την αρχή αναζητούμε μια κατοικία κάπου έξω από την Αθήνα. Εχουμε βρει από αγγελία μια μεζονέτα που είναι ακόμη υπο κατασκευή (ημιτελές αναζητούμε) στην περιοχή Πράσινος Λόφος της Αρτέμιδας. Οδό, ωστόσο,  δε γνωρίζω, ακόμη. Την περιοχή σας δεν την ξέρουμε σχεδόν καθόλου, αλλά από φωτογραφίες και διάφορες αναφορές στο ιντερνετ αλλά και από φίλους, έχουμε σχηματίσει καλή άποψη. Θα ήθελα λοιπόν, να σας ρωτήσω σχετικά με:
1) την ηχορρύπανση λόγω αεροσκαφών στην περιοχή
2) την  επικινδυνότητα λόγω χαμηλών πτήσεων αλλά και απαγορευμένων αεροσκαφών
3) τα βοθρολύμματα και τις συνέπειες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του Πράσινου Λόφου και κατ' επέκταση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το πρόγραμμα του βιολογικού καθαρισμού. Οντας από χωριό γνωρίζω αρκετά σχετικά με τους βόθρους και που καταλήγουν τα λύμματα όταν γεμίσουν αυτοί.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα ήθελα κάποιες αντικειμενικές απαντήσεις όσον αφορά τα ανωτέρω θέματα, γιατί απ' όσο φαντάζομαι κι εσείς θα θέλατε τη συμβουλή κάποιου που γνωρίζει αρκετά καλά  τα της περιοχής του για τη λήψη μίας από τις σοβαρότερες αποφάσεις της ζωής σας.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, έστω και για το χρόνο σας.

21 σχόλια:

  1. Αυτό που θα σας έλεγα εγώ, είναι ότι η παραλία της Αρτέμιδας έχει χαρακτηριστεί το Μαϊάμι της Αττικής. Είναι η ωραιότερη παραλία των Μεσογείων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτή η πόλη που θα έπρεπε να είναι το στολίδι των Μεσογείων, λόγω της θέσης της, και της παραλίας της είναι αναξιοποίητη. Όσοι δήμαρχοι έχουν διοικήσει την πόλη ενδιαφέρθηκαν για την τσέπη τους και όχι για την υποδομή της περιοχής. Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα, το οποίο είναι σε εξέλιξη, (ερευνάται από Εισαγγελέα) για το πως σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα που πέρασαν από τα ταμεία του δήμου, αφού δεν έγιναν έργα στην περιοχή.
    Κι εγώ είμαι κάτοικος της Αρτέμιδας εδώ και 1 χρόνο, αγόρασα μία μεζονέτα και μπορώ να πω ότι ζω καλά εδώ στην πόλη, όσο αφορά το γεγονός ότι δεν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας. Τώρα, ο θόρυβος από τα αεροπλάνα είναι περισσότερο αισθητός στα Σπάτα και όχι στην Αρτέμιδα, γιατί το αεροπλάνο έχει πάρει αρκετό ύψος. Όσο αφορά την αποχέτευση, υπάρχουν βόθροι νέας τεχνολογίας οι οποίοι θα γεμίσουν μετά από αρκετά χρόνια. Ελπίζω ότι μέχρι τότε θα έχει λυθεί το θέμα της αποχέτευσης στην περιοχή.
    Η γνώμη μου για το αν θα κάνετε καλά να έρθετε στην Αρτέμιδα είναι θετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα Σπάτα ο θόρυβος από τα αεροπλάνα; Πόσο άσχετος είσαι; Κάτσε με έναν καφέ στο χέρι στον ΓΕΓΟ και μετά τα λέμε. Εκτός και εάν είσαι σπαταναίος κατασκευαστής οικοδομών και μας δουλεύεις.

      Διαγραφή
    2. Εάν έρθετε εδώ που Θα βρίσκεστε:
      Σε μια ανοργάνωτη πόλη όπου καθένας μας κάνει ότι θέλει, και εάν έχει πρόβλημα κτυπά την πόρτα των αιρετών κι εξακολουθεί να κάνει ότι θέλει.
      Δίπλα σε μια από τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής που δε θα απολαμβάνετε όμως τα σαββατοκύριακα (όπως και σε ολόκληρη την Αττική).
      Σε μια πόλη κοντά στο Αεροδρόμιο που δεν έχει όμως εισπράξει τα αναμενόμενα.
      Σε μια πόλη με υψηλή ανεργία και σημαντικό ποσοστό οικονομικών μεταναστών.
      Σε μια πόλη όπου η Φασιστική Χρυσή Αυγή χαίρει εκτίμησης από σημαντική μερίδα του κόσμου.
      Σε ένα Δήμο που χρωστά δεκάδες εκατομύρια.
      Σε μια πόλη με τραγικό παρών και άγνωστο μέλλον.
      Σε μια πόλη που προς το παρών αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα σχολικής στέγης.
      Σε μια πόλη που τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί και εφευρετικοί για μη καταλήξουν σαύρες ηλιαζόμενες πάνω από ένα φραπέ.

      Αν όμως με ρωτάγατε αυτή την πόλη ή την Αθήνα; με κλειστά μάτια: αυτή την πόλη.

      Επίσης ο Πράσινος Λόφος είναι εκτός σχεδίου, οπότε μετά μη φωνάζετε δεν έχω δρόμο, πεζοδρόμιο, πλατεία κλπ. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τα συμβόλαιά σας και το πως αποτυπώνεται η γη του οικοπέδου στο κτηματολόγιο (αν υπάρχει πρόβλημα θα βρεθεί σίγουρα μπροστά σας κάποια στιγμή).
      Καλή φώτιση!

      Διαγραφή
  2. Φιλε μην κανεις κανα αστειο
    και δωσεις τα λεφτα σου ετσι ...

    Ο θορυβος των αεροσκαφων ειναι πολυ ενοχλητικος
    αποχετευση δεν υπαρχει , ασε που απο τη λακουβα
    που θα φας πρεπει να δουλευεις σε αντιπροσωπεια αυτοκινητων...

    Εκτος απο τα παραπανω θα βαρεθεις να βλεπεις εμπριμε μαγιω απο τη πολυ
    Αλβανιλα...

    Μη παρεις εσενα και τη γυναικα σου στο λαιμο σου ...

    Αν ηταν καλα δεν θα δινανε τοσο φτηνες μεζονετες..

    ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ..

    Mε εκτιμηση

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Megale Ellina pou variesai akomi kai tonismo na prostheseis...kai de goustareis allo emprime...
      Esy sta ano h sta kato Patisia tha metakomiseis? aaa?

      Διαγραφή
  3. Κυριε μου, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,καντε κατι απλουστατο.ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟ.ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΑΠ ΕΞΩ,ΔΕΣ ΤΕ ,ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΟΝΤΑ,ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ.
    Αν περνανε απο αυτο το σημειο χαμηλα αεροπλανα,με τι ανεμο περνανε απο εκει,η Λουτσα εχει συνηθως βορειοανατολικο ανεμο,το βραδυ ακουγονται νυκτερινα κεντρα,οι γειτονες τι παραπονα συγκεκριμμενα εχουν,εχει κοντα γηπεδο ,σχολειο ,παιδικη χαρα ,ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ.Θα δωσετε καμποσα χρηματα ,δωστε και λιγο χρονο να βεβαιωθειτε τι συνβαινει.Πηγαινετε βολτα στα μαγαζια ,καθειστε για καφε ,παρτε το λεωφορειο,δες τε τα σχολεια,τα κεντρα διασκεδασης κλπ κλπ.ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΛΟΥΤΣΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.Επισης ποια ειναι η φιλοσοφια σας,για τους μεταναστες,την διασκεδαση,την θαλασσα κλπ κλπ απο αυτην εξαρταται το πως θα ζησετε ΕΔΩ ΚΑΛΑ Η ΑΣΧΗΜΑ.ΤΟ ΘΕΜα ειναι δικο σας και αυτων που θα συγκατοικησουν μαζι σας.Συζηγος παιδια γεροι γονεις κλπ κλπ με αυτους μαζι θα αποφασισετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΘΩΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΦΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρομαι ειλικρεινα αγαπητε 03:45,

    που σε αυτο to blog γραφουνε πασης φυσεως φυλες,

    χωρις να θελω να υποτιμησω καμια βεβαια...

    Ομως ο νομιζω οτι ο υποψηφιος αγοραστης θα πρεπει

    να γνωριζει περα απο τις περιβαλλοντικες συνθηκες και

    τις υπολοιπες ανθρωπινες.

    Και οσον αφορα τις ανθρωπινες οφειλει να γνωριζει οτι

    θα πρεπει να μοιραστει τρη καφετερεια που πινει καφε, τη παραλια

    που κανει μπανιο το παιδι του, το λεοφωρειο που παει στη δουλεια του

    με Αλβανους κτιστες και οικοδομους (που το 90 % απο αυτους ειναι τελειοφοιτοι πανεπιστημιων...)...

    Δεν ειναι κακο αλλα πρεπει να ξερει οτι θα πρεπει το ματι του να συνηθισει να βλεπει μεταναστες με ενα μπουκαλι μπυρα στο χερι να διεκδικουν ολα τα παραπανω..


    Οι ποιο επικυνδυνοι ομως μελλοντικε γειτονα ειναι ολοι αυτοι οι αριστεριστες
    και οι ψευτοπροοδευτικοι που θα προσπαθησουν να σε πεισουν για μια πραγματικοτητα που δεν ειναι αληθινη..


    με σεβασμο

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασυζητητί, μια μεζονέτα στη Λούτσα είναι πολύ καλύτερη λύση από το να αγοράσετε με τα αντίστοιχα χρήματα ακίνητο σε άλλη περιοχή της Αττικής. Άλλωστε, που αλλού θα βρίσκατε την τεράστια πολυτέλεια της μονοκατοικίας με κοντινή παραλία χιλιομέτρων; Θα βρείτε δίπλα, εξοχές, κάμπους με αμπέλια και ελιές, αρχαιολογικούς τόπους, μουσεία, αλλά και μεγάλη αγορά στο κέντρο της παλιάς Λούτσας. Επίσης σε απόσταση πολύ μικρή 10 έως 15 λεπτά εμπορικά κέντρα (στο αεροδρόμιο και στο εκπτωτικό χωριό) αλλά και πολύ κοντά το λιμάνι της Ραφήνας και φυσικά το αεροδρόμιο. Επίσης αν θελήσετε ποτέ ιδιωτικά σχολεία , παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, τα καλύτερα στην Ελλάδα, βρίσκονται σχεδόν όλα σε κοντινές αποστάσεις.
    Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι, να αποφύγετε μια μόνο μια περιοχή κοντά στο σούπερ-μάρκετ Γέγος λόγω θορύβου των αεροπλάνων και ακόμη δείτε στην περιοχή που θέλετε, να μην είναι κοντά το ραντάρ. Εγώ θα απέφευγα επίσης την περιοχή πέριξ του ιππόκαμπου δεξιά, του αρχαιολογικού χώρου της Αρτέμιδος στο κέντρο και της παραλίας του Αγίου Νικολάου αριστερά, λόγω θορύβου νυχτερινών κέντρων (μέχρι να τα ξαποστείλουμε).
    Μην κάνετε το λάθος να αποφασίσετε αγορά σπιτιού, χωρίς να το ελέγξει μηχανικός (του Πολυτεχνείου) και δικηγόρος. Ακόμα και όταν κανείς αγοράζει σπίτι σε εντός σχεδίου περιοχή και με άδεια, πρέπει να γνωρίζει αν υπάρχει κάποια υπέρβαση και παρανομία από τον κατασκευαστή, ποια είναι αυτή και τι επιπτώσεις τεχνικές και νομικές έχει.
    Αν δεν έχετε ήδη δικούς σας εμπιστοσύνης, αναζητήστε επαγγελματίες της περιοχής, που γνωρίζουν καλύτερα όλα αυτά τα θέματα και θα σας συμβουλεύσουν.
    Γενικά η περιοχή έχει πρόβλημα αποχέτευσης, απαιτείται δηλαδή βόθρος και ακόμη δεν έχουν γίνει πράξεις εφαρμογής, ώστε να φτειαχτούν δρόμοι και κοινόχρηστοι χώροι. Επίσης η παραλία είναι κακοποιημένη σε μερικά πολυσύχναστα σημεία και πάνω απ' όλα η πόλη μας δεν ευτύχησε να έχει σωστούς Δημάρχους, αλλά το παλεύουμε...

    Πάντως έχει μέλλον και για κάποιον που ξεκινά τη ζωή του, να κάνει οικογένεια και παιδιά, είναι πολύ καλή επιλογή. Όσες ελλείψεις και να υπάρχουν ακόμη, είναι ένας τόπος ανάσας στο λεκανοπέδιο που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ενδιαφερόμενος18 Ιουλίου 2012 στις 8:45 μ.μ.

    Εκτιμώ ιδιαιτέρως την έκφραση των απόψεων όλων σας. Συνεχίζω να ψάχνω λεπτομέρειες για την περιοχή σας, και όλα σας τα σχόλια τα λαμβάνω υπ' όψιν μου.
    Φυσικά είναι μεγάλη απόφαση η αγορά ενός σπιτιού και σίγουρα ο καθένας θα ήθελε το καλύτερο για το μέλλον αυτού και της οικογένειάς του, ερευνώντας την κάθε λεπτομέρεια και ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά.
    Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε και θα περιμένω τη συνέχεια των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λησμόνησα να "συστηθώ", προκειμένου να κρίνετε τα λεγόμενά μου: Είμαι 55 ετών, ντόπιος, μέναμε πάντα με την οικογένειά μου στα Σπάτα και παραθερίζαμε στη Λούτσα. Εδώ και μια εικοσαετία μετακομίσαμε μόνιμα στη Λούτσα, που είναι και ο τόπος εργασίας μου.
    Ευχαρίστως θα απαντούσα σε οποιοδήποτε άλλο ερώτημά σας θελήσετε να μας απευθύνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ατυχια για την Λουτσα ειναι οτι ειναι πολυ κοντα στα Σπατα ,και το τραγικο τελος της Λουτσας οτι εγινε ενας Δημος με τα Σπατα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες και στα Σπατα γινεται κατι και η Λουτσα εμεινε πισω!εδω γινεται της τρελης αντιδημαρχιδας το καγκελο!

      Διαγραφή
  10. Το πιο τραγικο για μενα ειναι οτι ,απ οσο φαινεται,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ...επιθεση στον Δημο ,για αυτα που υφισταται.Αυτο δεν ειναι θεμα των Σπατων,ουτε των νομων, ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ.Αν δειτε ποσο αντιδρα με ετοιμοτητα το μικροτατο ,Πικερμι ,ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.Κανει αισθητοτατη την παρουσια του στην Ραφηνα,και επηρεαζει το Δημοτικο γιγνεσθαι.Εκει που νομιζε,Ο ΤΕΩΣ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ,οτι θα καταπιει το Πικερμι,ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ,την μικροτερη συνενωση, που εγινε στην Αττικη,ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ,παρ ολο που ειχε και δεξιοθεν βοηθεια απο συμβουλους του τεως κοινοταρχη.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ,ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΕ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΗ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ενδιαφερόμενος20 Ιουλίου 2012 στις 10:13 μ.μ.

    Οπότε απ' ότι καταλαβαίνω, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην περιοχή αλλά στην εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση που αδιαφορεί για τα προβλήματα κτλ κτλ. Γιατί όμως αφού στο χέρι σας είναι εκλογή της τοπικής αρχής εξακολουθείτε να εκλέγεται τέτοια άτομα; για τα λύματα άκουσα σήμερα ότι θα τα αναλάβει η Ψυττάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΙΚΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως είπε και ο παραπάνω ανώνυμος την κάθε πόλη την κάνουν οι κάτοικοί της. Γι' αυτό και τόσα χρόνια αυτή η όμορφη πόλη έμεινε σ' αυτό το χάλι. Τώρα όμως που έχουν αρχίσει και έρχονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάποιο επίπεδο, η πόλη θα αλλάξει. Θα πάψουν οι τοπικοί άρχοντες να κάνουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν. Θα εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι. Και όσοι ασέλγησαν πάνω σ' αυτή την πόλη να είστε σίγουροι ότι θα πάνε εκεί που τους αξίζει. Κι αυτό που θα τους πονέσει δεν θα είναι η μη επανεκλογή τους, αλλά η δήμευση της περιουσίας τους για το κλέψιμο που έγινε τόσα χρόνια από τους επιτείδειους που πλούτιζαν σε βάρος των κατοίκων. Γιατί τόσα εκατομμύρια ευρώ που έχουν περάσει από τα ταμεία του δήμου θα έπρεπε να είχαν διατεθεί για την υποδομή της πόλης και όχι να καταλήξουν στις τσέπες τους. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θυμαται κανεις την εποχη...ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ ΜΕ 200 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ?
    Τοτε που ο Γερακας ηταν αυθαιρετουπολη?Σημερα ο Γερακας εχει αθλητικα κεντρα ,πισινα ,σχολεια,Δημαρχειο,δρομους,ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Στην πλατεια μπορεις να καθησεις βρραδυ ,ησυχα,παρ ολα τα καθισταδικα,ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΡΑΓΕ? Η ΛΟΥΤΣΑ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ,Ο ΓΕΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ...Η Ραφηνα δεν εχει νταπα ντουπα,κατι λιγο στην Κεντρικη πλατεια,ο Μαραθωνας το ιδιο,Μονο η Νεα Μακρη,αντηχει, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΟΥΤΣΑ...ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.Πολυς κοσμος απο αυτα τα προαστια δεν ερχεται πια Λουτσα,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.Μετα σας φταινε οι μεταναστες,ΑΦΟΥ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΑΣ....Πριν ερχομασταν Αγ Νικολαο,πολλοι απο Ραφηνα,ΤΩΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΡΓΑ.Ουτε ψαρι,ουτε καθαριοτητα,ουτε φιλικο σερβις,ΝΤΑΠΑ ΝΤΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ,θρασος ,χυδαιοτητα,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ....ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ?
    Μεχρι σε αυτον τον παραδεισο ,που λεγεται κολυμβητηριο Ραφηνας ,φτανει ο αποηχος της ηχορυπανσης.Ο δημαρχος Ραφηνας ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ, κλεισανεπριν χρονια, εκεινο το υπαιθριο μπαρακι καντινα στις Μαρικες ,το μοναδικο τοσο δουλι,ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ...ΚΟΣΜΟΣ....και ενοχλουσαν τους περιοικους ,με το πλησιεστερο σπιτι ,πανω απο 100 μετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ενδιαφερόμενος22 Ιουλίου 2012 στις 10:04 π.μ.

    Μάλιστα. Χθες επισκέφθηκα την περιοχή σας και είδα 4 μονοκατοικίες και μεζονέτες. Αυτή που άξιζε περισσότερο ήταν εκείνη στον πράσινο λόφο. Εκτός των άλλων, σημαντική θεωρώ μια λεπτομέρεια που με προβληματίζει. Σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου διακρίνεται ένας πύργος με λευκές και κόκκινες ρίγες που στηρίζει μία μεγάλη λευκή σφαίρα. Να υποθέσω ότι αυτό είναι το ραντάρ του αεροδρομίου; Τι γνωρίζεται γι' αυτό; Υπάρχουν μελέτες σχετικές με την επίδραση της ακτινοβολίας του εν λόγω στον άνθρωπο; Εχω ακούσει ότι αν καλύψει κανείς την πλευρά της κατοικίας του που "κοιτά" το ραντάρ με σίτα αλουμινίου, ανακόπτει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου κάνει εντύπωση που αναφέρετε τον Πράσινο Λόφο, διότι η περιοχή αυτή είναι εκτός σχεδίου. Είστε σίγουρος ότι το κτίσμα που σας άρεσε είναι νόμιμο; Μήπως είναι αυθαίρετο;
    Όσο για το ραντάρ, λυπάμαι αλλά αντιμετωπίζετε επιπόλαια το θέμα, ρωτώντας γι αυτό στα μπλογκ... Θέλει έρευνα σοβαρή, κυρίως από ειδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ενδιαφερόμενος23 Ιουλίου 2012 στις 12:15 π.μ.

    Ευχαριστώ για την άποψή σας αλλά θεωρώ ότι δεν κάνω επιπόλαιες κινήσεις, ρώτησα αν γνωρίζει κανείς για σχετικές μελέτες που ίσως έγιναν στο παρελθόν για την περιοχή σας και πιθανόν κάποιος να είχε λάβει γνώση. Και τι είχα ακούσει για τις σίτες αλουμινίου. Αντιθέτως, περίμενω να ανοίξουν οι υπηρεσίες του δήμου και της πολεοδομίας αύριο για να μάθω αν είναι εντός σχεδιού, παρά το γεγονός ότι με διαβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης. Σε δεύτερη φάση να μιλήσω με το πανεπιστήμιο φυσικής της πάτρας και αν δεν καταστεί δυνατόν με καταρτισμένο τεχνικό στις τηλεπικοινωνίες ο οποίος θα με συμβουλεύσει σχετικά. Σε κάθε περίπτωση δεν απορρίπτω το σχόλιό σας και στο blog γράφω για να μάθω και την άποψη των πολιτών, αφού το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα για λήψη αντιπροσωπευτικότερου δείγματος του πληθυσμού της Αρτέμιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας