ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 Οι διατάξεις της παρ.1 περίπτ. ιγ΄ και περίπτ. ιε’ του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 ορίζουν ότι «Η Οικονομική επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων» και «αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια. Μπορεί επίσης να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσεων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία»
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λήψη απόφασης για ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου για να γνωμοδοτήσει για την άσκηση περαιτέρω ενδίκων μέσων σχετικά με την υπ' αριθ.2792/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Μονομελές 8ο Τμήμα) που αφορά την υπόθεση της Αντωνακοπούλου Όλγας .

Στα Σπάτα, σήμερα 23 Μαΐου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30 το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, ύστερα από την υπ’ αριθ. Πρωτ. 14918/18-05-2012, πρόσκληση του Δημάρχου - Προέδρου, κ. Χρήστου Αντ. Μάρκου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 75, Ν.3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από το σύνολο επτά (7) μελών, βρέθηκαν παρόντα επτά (7) μέλη, ήτοι:
 
Παρόντες
κ. Μάρκου Χρήστος του Αντωνίου                   Δήμαρχος – Πρόεδρος
κ. Γεωργάκης Αντώνιος του Ιωάννη               Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Σερέτης Χρήστος του Γεωργίου                  Αντιδήμαρχος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Ζήση Μαρία του Ανδρέα                 Δημοτική Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Τούντας Αντώνιος του Κωνσταντίνου          Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Δανέζης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου      Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Κουλοχέρης Γεώργιος του Νικολάου          Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής

Απόντες
Ουδείς
Προσελεύσεις - Αποχωρήσεις
Καμία
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Δήμαρχος – Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον υπάλληλο του Δήμου κ. Άλυπο Βίκτωρα.
 
Ο Δήμαρχος – Πρόεδρος εισηγούμενος το 12ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
 Οι διατάξεις της παρ.1 περίπτ. ιγ΄ και περίπτ. ιε’ του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 ορίζουν ότι «Η Οικονομική επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων» και «αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια. Μπορεί επίσης να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσεων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία».
Παράλληλα οι δαπάνες του άρθρου 281 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ) ορίζουν ότι οι δικηγόροι που ορίζονται από το Δήμο αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων που ισχύουν κάθε φορά.
Στην προκειμένη περίπτωση εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 2792/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Μονομελές 8ο Τμήμα) σχετικά με την υπόθεση μεταξύ της Όλγας Αντωνακοπούλου κατά του Πρώην Δήμου Αρτέμιδος και νυν Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος που αφορά αγωγή αποζημίωσης.
Για το σκοπό αυτό απαιτείται ορισμός δικηγόρου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την άσκηση ή μη περαιτέρω ένδικων μέσων και σε καταφατική περίπτωση να προβεί στην άσκηση των μέσων αυτών.
Παρακαλούμε για την λήψη σχετικής απόφασης με την οποία να ορίζεται δικηγόρος προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά για την άσκηση ή μη περαιτέρω ένδικων μέσων και σε καταφατική περίπτωση να προβεί στην άσκηση των μέσων αυτών που αφορούν την ανωτέρω υπόθεση.
Η αμοιβή ορίζεται σύμφωνα με το Κώδικα Δικηγόρων που ισχύουν κάθε φορά (άρθρο 281 παρ.1 Ν.3463/06).
Για την αντιμετώπιση της δαπάνης της αμοιβής του δικηγόρου έχει εγγραφεί πίστωση στον Κ.Α.00-6111.001 του προϋπολογισμού των εξόδων οικον. έτους 2012 με τίτλο «Αμοιβές νομικών» και έχει εκδοθεί η σχετική Π.Α.Υ. αριθμ. Β- 246/26-4-2012.
 
Παρακαλούμε για την λήψη απόφασης περί ανάθεσης σε δικηγόρο των σχετικών υποθέσεων.
 
Η Οικονομική Επιτροπή  αφού έλαβε υπόψη:
·       Τις διατάξεις της παρ.1 περιπτ.ιγ'  και περιπτ.ιε'του άρθρου 72 του Ν.3852/2010
·       Την υπ' αριθ.2792/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου
·       Την από 8-5-2006 αγωγή (διαδικασία εργατικών διαφορών) με αρ.κατάθεσης δικογράφου 2054/2006
·       Την υποβαλλόμενη Π.Α.Υ. με αριθμό Β-246/26-4-2012.
 
 και ύστερα από διαλογική συζήτηση,
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.    Αναθέτει στο Δικηγόρο Αθηνών κ.Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη, με Α.Μ.28803 Δ.Σ.Α., να γνωμοδοτήσει για την άσκηση περαιτέρω ενδίκων μέσων σχετικά με την υπ' αριθμ.2792/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Μονομελές 8ο Τμήμα) και σε καταφατική περίπτωση να προβεί στην άσκηση αυτών.
2.    Διαθέτει πίστωση ποσού 1.000,00 € σε βάρος του Κ.Α.00-6111.001 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 για την αντιμετώπιση της δαπάνης, σύμφωνα με την Π.Α.Υ. αριθ.Β-246/26-4-2012.
Η αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου καθορίζεται από το άρθρο 281 του Ν.3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) που προβλέπει αμοιβή σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων όπως ισχύουν.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 169/2012.
Για την επιβεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως κατωτέρω
Ο Πρόεδρος – Δήμαρχος της Οικονομικής Επιτροπής
 
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤ. ΜΑΡΚΟΥ
 
1. Γεωργάκης Αντώνιος του Ιωάννη
 
 
2. Ζήση Μαρία του Ανδρέα
 
 
3. Σερέτης Χρήστος του Γεωργίου

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤ. ΜΑΡΚΟΥ
 
4. Τούντας Αντώνιος του Κωνσταντίνου
 
5. Κουλοχέρης Γεώργιος του Νικολάου
 
6. Δανέζης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας