ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ειδικότερα, σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προχώρησαν 11 δήμοι της Ανατολικής Αττικής, μετά και από το κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν διαμαρτυρόμενοι για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο χώρος της εκπαίδευσης εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις κρατικές επιχορηγήσεις και του τεράστιου θέματος που έχει προκύψει με τη διακοπή των σχολικών μεταφορών. Οι δήμοι Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού πραγματοποίησαν
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών από τα σχολεία των 11 δήμων, με κύριο αίτημα την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών και την ενίσχυση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων. Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι είχαν μεταβεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου οι δήμαρχοι επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ιδιαίτερο παλμό στη συγκέντρωση έδωσαν οι μαθητές από όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι με συνθήματα «Δώστε λεφτά για τη μεταφορά – δε θα σας αφήσουμε να κλείσετε σχολεία, δώστε λεφτά για την παιδεία – την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» εξέφρασαν τη δικαιολογημένη οργή και την αγανάκτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη λειτουργία των σχολείων και κυρίως για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς την εξασφάλιση της οποίας θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σχολεία μας και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν δέχθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των δημάρχων, οι οποίοι έγιναν τελικά δεκτοί από το διευθυντή του γραφείου του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Παύλος Χαϊκάλης.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα προχωρήσουν οι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από την κυβέρνηση. Αναμένοντας τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών λεωφορείων, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί απ’ την Κυβέρνηση, για τις οφειλές από την προηγούμενη σχολική χρονιά, δήμαρχοι και τοπικοί φορείς θα βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και επαφή, προκειμένου να προγραμματίσουν τις νέες τους κινήσεις. Ωστόσο, η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε αδιέξοδο καθώς, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μετά τις συναντήσεις που είχαν οι αιρετοί στο υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών, παρά τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013, ουσιαστικά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Και αυτό γιατί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών αφορά ποσό 140.000.000€, ενώ τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των μαθητών για τη φετινή χρονιά ανέρχονται σε 180.000.000€. Επιπλέον, η Πράξη αυτή δεν προβλέπει απολύτως τίποτα για την κάλυψη των περσινών και προπέρσινων οφειλών προς τους μεταφορείς. Υπενθυμίζεται, πως την άρνηση των μεταφορέων να συνεχίσουν τη μεταφορά μαθητών φέτος, πυροδότησε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που εκφράσθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με υποχρεωτική έκπτωση 20% και στις περσινές οφειλές προς τους μεταφορείς.

Συλλαλητήριο
Ειδικότερα, σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προχώρησαν 11 δήμοι της Ανατολικής Αττικής, μετά και από το κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν διαμαρτυρόμενοι για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο χώρος της εκπαίδευσης εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις κρατικές επιχορηγήσεις και του τεράστιου θέματος που έχει προκύψει με τη διακοπή των σχολικών μεταφορών. Οι δήμοι Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών από τα σχολεία των 11 δήμων, με κύριο αίτημα την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών και την ενίσχυση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων. Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι είχαν μεταβεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου οι δήμαρχοι επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ιδιαίτερο παλμό στη συγκέντρωση έδωσαν οι μαθητές από όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι με συνθήματα «Δώστε λεφτά για τη μεταφορά – δε θα σας αφήσουμε να κλείσετε σχολεία, δώστε λεφτά για την παιδεία – την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» εξέφρασαν τη δικαιολογημένη οργή και την αγανάκτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη λειτουργία των σχολείων και κυρίως για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς την εξασφάλιση της οποίας θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σχολεία μας και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν δέχθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των δημάρχων, οι οποίοι έγιναν τελικά δεκτοί από το διευθυντή του γραφείου του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Παύλος Χαϊκάλης.

http://www.pixidanews.gr/2012/10/14/6141/

11 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ!!!
    ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΣΙΜΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    2. ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΑΙ ΚΑΙ ΤΑ Ε...συνεχιζεις το ιδιο λαθος αγανακτισμενε..Αγανακτησα και εγω με την συνεχιζομενη επιμονη σου, που θα εφευγες ταχαμου... Τα τρια σχολια, κατα δικα σου....και βαζω και στοιχημα με το μπλογκ.Εισαι εντελως αφελης,αν νομιζεις οτι κρυβεσαι ,εκτος αν πηγαινεις σε ιντερνετ καφε με το ποδηλατο ,και στεκεσαι εκει με τις ωρες.
      Μην το αρνηθεις παλι, το ιδιο ακριβως λαθος,στατιστικα, ειναι πιθανον να βρεθει , σε δυο διαφορετικα ατομα,σε πληθυσμο μεγαλυτερο της Σπαταρτεμιδας.Ουτε ολη η ελλαδα να εγραφε σε αυτο το μπλογκ ,δεν θα εβρισκες ,πολλα ατομα, με την ιδια ακριβως ελλειψη στην συνταξη και το ιδιο ακριβως συστηματικο ορθογραφικο λαθος.Απλα ειναι αυτα που γραφω, δεν τα καταλαβαινεις?Στειλτε κανεναν πιο εμπειρο περι την γραφη,δεν διαθετει το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ?Μην τα στελνεις δυο φορες για σιγουρια,φαινεται αν δημοσιευτηκε.....Ποιον θελεις φωτογραφια? Φτιαξτε του μια διαχειριστες, δεν εχετε φωτοσοπ,να ησυχασουμε οριστικα ,εφυγε ο κπ και εστειλε ......αντιπροσωπο..τον ιδιο...

      Διαγραφή
    3. Πωπω κύριε Λάμπρου,το κόλλημα που έχετε με τις φωτογραφίες να το κοιτάξετε!

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΣΙΜΗΣ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλεκτικές ανώδυνες εμφανίσεις. Να δούμε πότε θα μεταβεί και σε κανένα συμβούλιο και στις διαμαρτυρίες για τα νυχτερινά μπάρ της παραλίας, όπου λάμπει δια της απουσίας του κατ' εξακολούθησιν!

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΩΡΩΝΩ ΕΓΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕςΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΗΜΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΟ,ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ.ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ 2012 ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ.ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ?NA TΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ,ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.ΗΜΑΡΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

      Διαγραφή
    2. Συνεχιζω το σχολιο του 9 39 Ο καθεις να κοψει τον σβερκο του,να μην κανει παιδια,να παρει τα βουνα,να μην ζηταει τιποτα ,γιατι πληρωνει ο 9 39,λες και εμεις δεν πληρωνουμε.Την βλακεια του, οταν ψηφιζει, ΓΙΑΤΙ να την πληρωνουμε και εμεις?Ημαρτον της βλακειας και του εαυτουλισμου το εγκωμιον, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ?

      Διαγραφή
  4. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΛΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΛΛΛΟΥ .ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΑΥΤΟΥΣ , ΒΛΑΚΕΙΕΣ ,ΟΡΗ ΒΟΥΝΑ ΑΣΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΦΟΥΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας