ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

40 εκατ. δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου

40 εκατ. δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου
 
Το μυθικό ποσό των 40 εκατ. δολαρίων διαπιστώθηκε από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννη Παπαντωνίου, Στραυρούλας Κουράκου, αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBCστο κατάστημα της Γενεύης, και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πηγές, όταν ο Έρβε Φαλτσιάνι υπέκλεπτε την λίστα, η κ. Κουράκου είχε στον λογαριασμό της 1.5 εκατ. δολάρια. Και αυτό συνέπεσε με την περίοδο που ο σύζυγος της ήταν υπουργός. Στην συνέχεια άρχισαν οι έρευνες και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα.
Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα ποσά και την ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων να έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και να καλούνται σύντομα για εξηγήσεις.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα δεν έμπαιναν με εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες, αλλά η μεταφορά γινόταν από τράπεζες του εξωτερικού. Εκτός από την HSBC της Γενεύης χρήματα βρέθηκαν και σε λογαριασμό τράπεζας της Σιγκαπούρης.
Εκτός από τους λογαριασμούς της κ. Κουράκου, ερευνώνται και οι λογαριασμοί του κ. Κανδαλέπα, ο οποίος εκτός από κουμπάρος της οικογένειας, έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας την δεκαετία του 1990. Ένα χρόνο μετά τον διορισμό του παραιτήθηκε και άνοιξε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων την ώρα που ο κ. Παπαντωνίου παρέμενε τσάρος της οικονομίας.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται σύζυγος και κουμπάρος να δώσουν εξηγήσεις.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας