ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Guardian: Έφτιαξαν τη δική τους Βαϊμάρη στο Αιγαίο

Για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τονίζοντας πως «η χώρα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κάνει πως δεν βλέπει».
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος χαρακτηρίζει παρωδία το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο αποδόθηκε φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «όταν αυτοί οι σάτυροι Σκανδιναβοί τρελάρες απένειμαν το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν σε όλους μας πλάκα, καθώς επαινούσαν τη δέσμευσή της για "συμφιλίωση, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα"».

«Θα έχετε όλοι διαβάσει άλλωστε τις καταγγελίες για άνοδο της καταπιεστικής και κατασταλτικής κρατικής εξουσίας και του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Και είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό», υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά τόσο στην υπόθεση Βαξεβάνη, όσο και στους δύο δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, οι οποίοι αποπέμφθηκαν από την εκπομπή που παρουσίαζαν λόγω κάποιων σχολίων τους εναντίον της κυβέρνησης.
Μάλιστα, ο συντάκτης αναφέρεται και στη σύλληψη του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή».
«Όταν επισκέφθηκα την Αθήνα στις αρχές του 1980, οι γέροι μπορούσαν να θυμηθούν πως πολεμούσαν στη ναζιστική κατοχή και οι νέοι είχαν μεγαλώσει, ενώ πολεμούσαν τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμαινε αντίο σε όλα αυτά. Τώρα η φτώχεια, ο φόβος, η καταστολή και η κατάσταση εκφοβισμού ξαναγύρισαν», σημειώνει.
«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικούς και γραφειοκράτες της Ευρώπης, που δέχτηκαν την Ελλάδα (και τα υπόλοιπα κράτη της νότιας Ευρώπης) σε μια ζώνη ενιαίου νομίσματος, που την έχει θέσει σε μόνιμα μειονεκτική ανταγωνιστική θέση και αρνούνται να διαγράψουν χρέη, που η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να εξοφλήσει. Έφτιαξαν τη δική τους Βαϊμάρη στο Αιγαίο» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας