ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Από τις 26 Νοεμβρίου 2011 με παρέμβαση μου είχα μεταφέρει την ανησυχία μου, για την λειτουργία του ΚΥ Σπάτων. Παρά την αντίδραση των Τοπικών συμβουλίων, αρχικά των Σπάτων και μετά από λίγο της Αρτέμιδος, καθώς και την παρέμβαση του Δημάρχου, ο σχεδιασμός της κεντρική Κυβέρνησης για άλλη μια φορά μας πρόλαβ,ε με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το από  5 Μαρτίου 2012, το σταμάτημα της εφημερίας του Κ.Υ Σπάτων. Η δυναμική τότε αντίδραση τοπικών και δημοτικών συμβούλων (όλων των παρατάξεων)  πολιτών και Δημάρχου, απότρεψαν την οριστική παύση της εφημερίας.
Δυστυχώς όμως, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, λόγο έλλειψης γιατρών δεν θα υπήρχε εφημερία, κάτι όμως που μας υποσχέθηκαν, ότι θα αποκατασταθεί άμεσα. Οι μήνες πέρασαν, γιατροί καινούργιοι δεν ήρθαν, το πρόβλημα μετά τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις και άλλων γιατρών αναμένεται να επιδεινωθεί! Η υπολειτουργία του ΚΥ Σπάτων οδηγεί στην απαξίωση του και η απαξίωση αυτή, στο οριστικό του κλείσιμο. Ο σχεδιασμός της κεντρικής Κυβέρνησης προτείνει ως λύση την δημιουργία του Κέντρου Εφημερίας Ραφήνας στον χώρο του πρώην νοσοκομείου Νταού Πεντέλης , το οποίο θα καλύπτει την τεράστια περιοχή, από Μαραθώνα έως Αρτέμιδα και Παλλήνη, με παράλληλο κλείσιμο και στην καλύτερη υπολειτουργία των ΚΥ Σπάτων και Ν.Μάκρης. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο(το καλοκαίρι μιλάμε για εκατομμύρια), σε ένα δυσπρόσιτο μέρος που μέχρι να οργανωθεί και να λειτουργήσει ....καταλαβαίνεται! Η λύση είναι μία, αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία των ΚΥ Σπάτων και Ν. Μάκρης και δημιουργία καινούργιου ανεξάρτητου  Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής,  στον χώρο του Νταού Πεντέλης. Αγαπητοί συμπολίτες-συμπολίτισσες χρειαζόμαστε την βοήθεια και την στήριξη σας. Ως πολίτες και εμείς αυτού του Δήμου αντιδρούμε στην «σιωπή και ηρεμία» γύρω από το θέμα του ΚΥ Σπάτων, η οποία οδηγεί συστηματικά στο κλείσιμο του! Έτσι όπως έχει η κατάσταση μόνο με αγώνα και μαζική αντίδραση εμάς των πολιτών μπορεί να γίνει κάτι! Επισυνάπτω το κείμενο για την συλλογή υπογραφών και ελπίζουμε στη στήριξη και βοήθεια σας!
                                                                                                                                                                                                                         Ελένη Φράγκου
                                                                                                                                                                                           Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων
 
 

9 σχόλια:

  1. Κα Φραγκου ,καταλαβαινε ΤΕ οτι ενα νοσοκομειο χρειαζετΑΙ περιπου ενα δις για να κτισθει γιατι δεν φανταζομαι να πιστευεΤΕ οτι θα λειτουργησει στα ερειπια κτιρια του πρωην ΝΤΑΟΥ.ΑντιλαμβανεσθΕ οτι ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥ και αλλο νοσοκομειο? Ενα ΚΥ μπορει να λειτουργησει με πιο απλες εγκαταστασεις,απο κτιρια μεχρι ηλεκτρολογικη εγκατασταση.Γιατι ειναι ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΤΟ ΝΤΑΟΥ ,δυο βηματα απο την κεντρικη λεωφορο Μαραθωνος ,με απλετο χωρο για παρκαρισμα και με μια απλη διαπλατυνση δρομου για λιγοτερο απο ενα χιλιομετρο?Ειναι καταλληλοτερο το ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ ΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ 10 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ? Τα κεντρα υγειας ,Σπατων και Ν Μακρης ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΥΝ ΟΞΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥΣ, θα μπορουσαν να συνενωθουν και να γινουν ενα ,με επαρκες προσωπικο για 24 ωρη εφημερια.Το σοβαρο ατυχημα το οξυ εμφραγμα και αλλα βαρεα περιστατικα ουτως η αλλως χασιμο πολυτιμου χρονου ειναι, να περασουν απο ΚΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ.Αρα το να εχει κανεις ενα ΚΥ εξω απο το σπιτι του Η, σε αποσταση 10 -20 χιλιομετρα, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ειναι κατι που δεν ειναι υποβαθμιση ,ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TOΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΑ;ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΚΕΛ, ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ , ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΜΠΑΡΑΚΙΑ "ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ...ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ..! ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ..ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιεμαι ποιος προτιμαει ενα ελλιπες ΚΥ διπλα του ,η ενα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ.Αν καταφερετε ορθολογικα να κανετε καλυτερο και μεγαλυτερο το ΚΥ Σπατων ,με γεια σας με χαρα σας .Εγω θα επισκεφθω αν χρειασθει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 20 ΧΜ.Για τα υπολοιπα που γραφετε ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ.....ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΚΟΙΜΑΣΘΕ ΚΑΙ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ .....ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.Προσεξτε μονον μην ξυπνησετε αποτομα και κουτουλησετε σε τοιχο,πηγαινοντας κατ ευθειαν πανω του χωρις να υποχωρειτε ουτε βημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως προς την δημιουργία του Νοσοκομείου Ανατολική Αττικής στο χώρο του Νταού φυσικά δεν εννοώ στα υπάρχοντα κτήρια που είναι υπό διάλυση, αλλά το κτίσιμο ενός νέου σύγχρονου κτηρίου. Τα λεφτά μπορούν να προέρθουν από το ΕΣΠΑ, καθώς ήδη έχει εξασφαλιστεί όπως λένε χρηματοδότηση, για τέτοια έργα στην Αττική! Απαιτείται η δημιουργία αυτού του νοσοκομείου για να παρέχει δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, καθώς σ τα Κέντρα Υγείας μπορούν να παρέχουν μόνο πρωτοβάθμια, αν και η απαξίωση τα έχει οδηγήσει στην παροχή με το «ζόρι» πρώτων βοηθειών. Πρέπει τα σοβαρά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στην περιοχή μας, χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση στο κέντρο που είναι αδύνατη, λόγο της μη ύπαρξης ασθενοφόρων στην περιοχή. Η ύπαρξη των Κέντρων Υγείας εφόσον ενισχυθούν και αναδιοργανωθούν, βοηθάει στην στήριξη του βασικού του έργου τους, που είναι η πρόληψη, η εκτέλεση γενικών προγραμμάτων υγεία του τοπικού πληθυσμού και η παροχή πρώτων βοηθειών για τα ελαφριά περιστατικά. Το δυσπρόσιτο που ανέφερα έχει να κάνει με την έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης στην περιοχή του Νταού, από τις άλλες περιοχές όπως η Αρτέμιδα η Παιανία κ.τ.λ. Η δημιουργία ενός Νοσοκομείου στην Ραφήνα με την ύπαρξη των δύο Κέντρων Υγείας σε περιφερειακό ρόλο είναι η λύση. Η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας που θα προκύψει από το κλείσιμο δύο άλλων(Σπάτων-Ν.Μάκρης) που θα καλύπτει μια περιοχή με 500 χιλιάδες κατοίκους το χειμώνα και 1 εκατομμύριο το καλοκαίρι, από το Γραμματικό έως την Παιανία, από την Αρτέμιδα έως τον Γέρακα, που από το νόμο περί πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΦΥ), θα μπορεί να παρέχει μόνο πρώτες βοήθειες, σε μη σοβαρά περιστατικά, αποτελεί «οικονομική λύση» για το Κράτος, όχι πάντως λύση για την Υγεία στην περιοχή μας. Σε μία περιοχή που ο πληθυσμός της τριπλασιάστηκε μέσα σε δεκαπέντε χρόνια, που από την δεκαετία του 1980 διέθετε ήδη δύο Κέντρα Υγείας, αντί να μιλάμε για την κατασκευή επιπλέον μονάδων Υγείας, να σχεδιάζεται το κλείσιμο των ήδη υπαρχόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει δήμαρχος..μας δούλεψαν και μας δουλεύουν ..Τέτοιοι αντιδήμαρχοι δεν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Κοιτάνε να μας έχουν υποβαθμισμένους για να επιβιώνουν αυτοί.Σε όλους τους τομείς.Δεν τους άλλαξε γιατί όλα ήταν καλά. Δεν ντρέπεται το "καλό παιδί"δήμαρχος, γιατί, όπως φάνηκε πλέον, ήταν μέρος της συμφωνίας για να κλέψουν τις ψήφους μας, βάζοντας μπροστά μερικούς άφθαρτους, και εμείς νομίζαμε ότι ο δήμαρχος θα πετάξει έστω και στα δύο χρόνια τα "βαρίδια" του..Ψεύτες, αγράμματοι, κομπλεξικοί,οι ίδιοι χρόνια τώρα.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στον δήμο.
    '

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To δημαρχείο Σπάτων - Αρτέμιδας διαθέτει και ζωολογικό κήπο. Εχει φίδια πολλά, διαφόρων ειδών, πρόβατα που σέρνονται, όπου τους λένε οι τσοπανηδες της περιοχής, μοσχάρια, γαϊδούρια, ποντίκια από αρουραίους μέχρι ποντικάκια που ροκανίζουν ο,τι νάναι, και πουλιά όχι όμως χρωματιστά, αλλά γκρι, μαυριδερά, απαίσια...ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί ΑΕΤΟΙ, που ΤΟΥΣ ΧΑΛΆΝΕ ΤΑ ΓΕΎΜΑΤΑ, μόνο για αυτούς αξίζει μια επίσκεψη στον δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ανησυχείται συμπολίτες. Η λύση των προβλημάτων μας δρομολογείται. Διαβάστε το site του δήμου να μάθετε ότι:
    Την 28η Δεκεμβρίου ο δήμαρχος διακύρηξε την ανάγκη του για νέο κτήριο δημοτικών αναγκών. Κάλεσε δε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με όλα τα σχετικά χαρτιά, σχέδια κλπ μέσα σε είκοσι ημερολογιακές ημέρες προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο για δώδεκα χρόνια !!!!
    Αν το υπολογίσουμε καλά έδωσε περιθώριο σε τέσσερες-πέντε εργάσιμες ημέρες, μέσα στις γιορτές, να βρεθεί κτήριο 2000 τετραγωνικών μέτρων για τα επόμενα 12 χρόνια, χωρίς να βάλουν μια φωτογραφία!!!.
    Εκεί θα στεγαστεί και το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας και το ΚΗΦΗ και το ΚΕΠ και το Ριβιέρα και το Μακάμπο και η ΕΟΜΑΚ και ο Τερλέγκας και ο Ξενοφώντας και ο Βιολογικός, τα πάντα όλα.
    Μη στεναχωριέστε όλοι οι καλοί χωράνε.
    Μην είσαστε καχύποπτοι, για το καλό σας δουλεύουν όλοι στο δήμο. Διαφάνεια πάνω απ'όλα.
    Για την άνεσή σας, τη διασκέδασή σας, τα γλέντια σας, την υγεία σας, για το καλό σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λετε το υπουργειο να εκρινε οτι αφου υπαρχει δημοτικο ιατρειο και ψυχιατρικο κεντρο ,η περιθαλψη στον Δημο ειναι καλυμμενη απο τους δημοτικους οποτε...τι χρειαζεται πρωτοβαθμια περιθαλψη?Ολα ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας