ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συλλογή υπογραφών. Η κορύφωση της προσπάθειας



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Συλλογή υπογραφών. Η κορύφωση της προσπάθειας
Μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, ο Δήμος Ρ-Π έστειλε κείμενο συλλογής υπογραφών σε όλους τους κατοίκους, για να απαιτήσουμε και με την υπογραφή μας όλοι μαζί, Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων.
Με χιλιάδες υπογραφές, η θέληση των κατοίκων καταγράφεται ρητά, δεν επιδέχεται παρερμηνείες και μετατρέπεται σε ενωτικό, ισχυρό όπλο για να ματαιώσουμε τα σχέδια όσων θέλουν να μετατρέψουν τη περιοχή μας σε βούρκο υποδοχής λυμάτων. OXI KEΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Στήριξε και με την υπογραφή σου αυτό τον αγώνα .
Πολλοί κάτοικοι ανταποκρίθηκαν και υπάρχει εκτίμηση για χιλιάδες υπογραφές στις κάλπες συλλογής (στα τοπικά Δημοτικά καταστήματα στη Ραφήνα και στο Πικέρμι).
Η Συντονιστική επιτροπή αγώνα δραστηριοποιήθηκε έντονα το διάστημα αυτό. Προσπάθησε να ενημερώσει τους κατοίκους με ανακοινώσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Μαζί με τα Τοπικά συμβούλια Ραφήνας και Πικερμίου, κάλεσε αρκετές φορές τους συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής και συντόνισαν τις προσπάθειες τους για τη συλλογή υπογραφών.
Ξεδιπλώθηκαν έτσι πρωτοβουλίες από τους συλλόγους, που συμβάλουν σημαντικά. Στις ετήσιες συγκεντρώσεις τους έστησαν κάλπες και  υπέγραψαν όσοι για κάποιο λόγο δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Πρωτοπόροι κάτοικοι μοιράζουν ανακοινώσεις και καλούν τους κατοίκους να υπογράψουν. Εκατοντάδες υπογραφές συλλέγονται και τώρα με όποιο τρόπο επιλέγουν οι φορείς (πόρτα – πόρτα, σε Γενικές Συνελεύσεις κ.α)
Όμως για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η συλλογή του μέγιστου αριθμού υπογραφών, πρέπει να ξεπερασθεί το έλλειμμα ενημέρωσης των κατοίκων. Καλούμε το Δήμο Ρ-Π, να ενημερώσει με κάθε διαθέσιμο μέσο τους κατοίκους  και  να διαμορφώσει συνθήκες   ώστε , κάθε κάτοικος να κατανοήσει τη μεγάλη σημασία να πετύχει η προσπάθεια.
Με μοίρασμα ανακοίνωσης και κειμένου συλλογής υπογραφών στα σχολεία, στα super market, με κάλπες σε όλους τους Οργανισμούς του Δήμου και στους Συλλόγους των οικισμών, με ενημερωτικές αφίσες, ανακοινώσεις στο Τύπο, πανό και όποιο άλλο τρόπο. Ο Δήμαρχος να θέσει στη τελική «ευθεία» σε κίνηση όλο το δυναμικό, όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει. 
Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή να δραστηριοποιηθεί, να ξεσηκώσει όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους, να ελέγξει τη πορεία υλοποίησης του πλάνου και να οργανώσει επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, Περιφέρεια, Γ.Γ Υδάτων, ΕΥΔΑΠ). Εκεί να παρουσιάσει με σθένος,
τη ξεκάθαρη απόφαση των κατοίκων και να απαιτήσει άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες ένταξης στο Κ.Ε.Λ.Ψ και τη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων στη περιοχή.

Oι φοβέρες  και οι μύθοι ότι θα μπουν πρόστιμα, θα χαθούν πολύτιμα χρήματα από το ΕΣΠΑ, κατέρρευσαν. Αντίθετα βλέπουμε να χρηματοδοτούνται οι σωστές αλλαγές σχεδίων, όπως έγινε με τους Δήμους Σαρωνικού και Παλλήνης.

Η Συντονιστική επιτροπή, καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδας, τα Τοπικά Συμβούλια και τους Συλλόγους, να ανατρέψουν την απόφαση  για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Όλοι γνωρίζουν ότι, ΚΕΛ μόνο για το Δήμο Σπ-Αρτ δεν είναι δυνατό να γίνει για πολλούς λόγους και γιατί οικονομοτεχνικά ο βαθμός απόδοσης της επένδυσης είναι έντονα αρνητικός !! Τους καλούμε να συμπορευτούν με το Δήμο Ρ-Π και όλοι μαζί  να απαιτήσουμε,
Οι αρμόδιοι φορείς να υιοθετήσουν άμεσα τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών
Εντός δύο-τριών ετών οι δύο Δήμοι να αποκτήσουν Αποχετευτικό δίκτυο με Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια. Αποτελεί τη πλέον  κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη.

 

Όλοι μαζί  να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ποιότητα  ζωής, να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα σπίτια μας.


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ
                                                                                                                                                                            25-01-2013    



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ Κ.Ε.Λ. ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

Κατόπιν των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για την μη χωροθέτηση και εγκατάσταση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) Β. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι και την σύνδεσή μας στο Κ.Ε.Λ. Ψυττάλειας, δηλώνω ότι συμφωνώ και στηρίζω τις παραπάνω αποφάσεις.


                        ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                                                                     ΥΠΟΓΡΑΦΗ


1………………………………………………………………....................................................................


2………………………………………………………………....................................................................


3………………………………………………………………....................................................................


4………………………………………………………………....................................................................


5………………………………………………………………....................................................................


6………………………………………………………………....................................................................


7………………………………………………………………....................................................................


8………………………………………………………………....................................................................


9………………………………………………………………....................................................................


10………………………………………………………………....................................................................


11………………………………………………………………....................................................................


12………………………………………………………………....................................................................


13………………………………………………………………....................................................................

14

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Σ-Α ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ?
    Ο κ. ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ? ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.
    ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΙΕΖΕΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μάθεις φίλε μου να ζεις στα σκατά, είτε στη μέση σου έρχονται είτε στο λαιμό, το ίδιο είναι.

      Διαγραφή
  2. Και πιεζει και υπενθυμιζει τα ...προστιμα .....Αν δεν υπαρχει συμπαγης αντιδραση απο τους δυο δημους ,θα παρουμε το χειροτερο...και δεν θα ειναι καν το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ.Αυτο στις δεδομενες συνθηκες..παπαλα.....αλλο, θα ερθει στο πλατυ χωραφι. Ετοιμαζονται τα μαχαιρια να κοψουν την πιττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας